belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · uludağ sözlük
  8. · izmirli köpekler istanbulu destekler
  9. · recep tayyip erdoğan ın silaha hayır kampanyası

her işini son güne bırakma hastalığı  

1. her talihsiz ve tembel türk insanının doğumla birlikte bünyesinde barındırdığı hastalıktır. çok ilginç olmakla birlikte son gün yapılan işlerin kalitesi zaman zaman insanın kendisini bile şaşırtır.

(bkz: yumurta kapıya dayanınca)

(bkz: ukte)
    (mıncır, 19.09.2007 02:24)
  2. çoğunlukla faturaları ödeme için geçerli olan hastalık.son ödeme tarihinde faturalar ödenmek istenir genellikle.
    (ismini vermek istemeyen izleyici, 19.09.2007 16:35)
  3. tembellikle falan alakası olmayan bir şey. kesinlikle hastalık. yoksa şu an önümdeki ekranda açık duran ve sadece "kaydet" e tıklamamla hallolabilecek ders kayıt işlemini "daha iki gün var" gerekçesiyle yapmamam başka nasıl açıklanabilir ki?
    (deget, 19.09.2007 16:57)
  4. bu dönemlerde kimi insan yeteğinin zirve noktasına çıkıyodur. pratik düşünme yeteneği gelişiyodur. heyecan seviyodur. yada tüm bunları bahane etcek kadar bile umursamıyodur. tembeldir hastadır yani bir bakıma. kurtulmak için özel gayret gerekir.
    (pixie, 19.09.2007 17:11)
  5. (bkz: üşeniyorum öyleyse yarın)
    (kane, 19.09.2007 17:43)
  6. türküm doğruyum çalışkanım'ları sadece ezberlediğimiz için oluşan hastalık.
    (sageeth, 19.09.2007 18:00 ~ 18:07)
  7. hastlıkdan ziyade kendine zaman yaratma çabasıdır. misal 3 gün sonra vereceğin raporu bugünden yazmaya ne gerek vardır ki
    (tashicardi, 19.09.2007 18:05)
  8. "bugünün işini yarına bırak; belki yarın yapmak zorunda kalmayabilirsin" sözünü doğuran hareket
    (kroisos, 19.09.2007 22:34 ~ 22:34)
  9. yalnız şöylede bir gerçek vardır ki: 'nothing makes a person more productive than the last minute.'
    (poppy, 19.09.2007 22:53)
  10. sakın ola ben yapmam ben etmem demeyin; hepimiz yapıyoruz bu lanet şeyi. ilkokulda pazar geceleri ödev geceleridir. final haftası desen tam bir kabustur. örnekler çoğaltılabilir. her neyse. tüm bunların üzerine turkiye a milli futbol takimimız geçtiğimiz yaz müthiş bir türklük davranışı göstererek maçlarını hep son saniye golleriyle kazanmıştır. 90 dakika (yeri gelir 120 dakika) beklenir, sonra birden "lan hoca geliyo çabuk! ödevi ver de geçireyim!" telaşıyla golü atıverir.

otoriteler tarafından bu maçlar mucize olarak nitelendirilmiştir. ne mucizesi kardeşim? eğer bunlar mucize ise benim hayatım efsane olmuş be! aynı heyecanı yaşamasam da aynı vurdumduymazlıkla yumurtayı kapıya kadar beklerim; bekleyeceğim; bekleyeceğiz. kaçınılmazdır.
    (spongebob, 04.11.2008 22:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil