|
|
- insanın hayatında bitmesini hiç mi hiç istemediği anların bu isteğe inat eder bir şekilde fazlasıyla çabuk bitmesi ve akıp gitmesi ile elinizdeki güzel şeyden mahrum kalmanıza yol açan, zamanın akışını, hayatın devamını da ifade eden hayıflanma cümlesi.
- bitirmemek insanın kendi elindedir.
- insanoğlunun doyumsuzluğu sonrası bir şeyin güzel olduğunu, güzel gittiğini frketmesinden sonra içine etmesidir.
- güzel bir şey yaşarken zamanın çok çabuk geçmesi.çünkü neden zamanın geçmesini istemezsin.mesela sevgilin yanındayken ya da çikolata yerken.*
(scarlet, 03.04.2005 14:56 ~ 14:56)
- aslında bir yanılsamadır. çabuk bitmeyen şey güzel olmaktan çıktığı için böyle gelir insana. mesela 24 saat sevgilinin yanında olmak ya da 3 öğün çikolata yemek gibi...
- kesinlikle öyledir. defalarca yaşanmıştır tecrübeyle sabittir. ama çabukta bitse yaşanabilecek her güzel şey yaşanmalıdır...
- aslında çabuk bitmez.o olayda sonsuzluğu istediğimiz için bitmesi bize çabuk gibi gelir.
- o güzelliğe sadık kalınmaması yüzündendir. azıcık derin düşünmek tavsiye edilir. kırk yıllık mutlu evliler peki nerden gelmedir, zembille düşmediler sonuçta. ha güzel şeylere zaman asla yetmez dersek o zaman doğruluk kazanır bu hüküm.
- (bkz: her güzel rüyanın sonu vardır)
- "her güzel şey gibi işte bu da bitti"
(bkz: aşk garibi)
- teomanın süpriz şarkısında kullandığı cümlerdir
ne güzel süpriz bu böyle hoşgeldin
boşver çabalama konuşmak zorunda değilsin
hem hareketlerinden küçücük mimiklerinden
kalbini okurum ben…
bütün gün yataktaydım yüzümde yastık izi
seninse geçmişinde binlerce ağır yenilgi
çok şaka yaptıysam
aslında korktuğumdan
beni zaten tanırsın sen..
derlerki bir yerden sonra
acımaz daha fazla
zaten ask kötü bir şaka
anlamaya calışma
her güzel sey bitermiş
ask nedensiz sevmekmiş
kulağımda gürültüler
uyurken televizyon açık kalmıs
bir ülkenin bodrum katında kirli bir savaş varmış
midem bulanıyor galiba dünya tuttu beni hep kuruttu
derlerki bir yerden sonra
acımaz daha fazla
zaten ask kötü bir şaka
anlamaya calışma
her güzel sey bitermiş
ask nedensiz sevmekmiş
- nelly furtado'nun da bir şarkısında değindiği söz öbeği
(bkz: all good things come to an end)
buda şarkının ispanyolcası
(bkz: lo bueno siempre tiene un final)
- ya da güzel olduğu için bize kısa gelir.
- (bkz: izafiyet teorisi)
- kötü şeylerin uzun sürmesi yada öyle algılanması ve iyi şeylerden fazla olduğunun düşünülmesi sebebiyle güzel şeylerin nadir olması ve kısa sürmesi algısıdır. halbuki (bkz: diyalektik)(bkz: fenomen)(bkz: ying yang)
- bitmez aslında..
kimisi zıttına döner diyebiliriz..
e zaten haddini aşan her şey zıttına tekamül etmez mi nihayetinde?
|