|
|
- (bkz: carpe diem)
- akıllara "hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için,yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalış" hadisini hatırlatan yaşam şeklidir.
(burakk, 01.04.2007 20:36 ~ 20:37)
- hadi birkaç gün neyse de, uzun vadede -en azından benim için- pek de iyi olmayacağı kesin olan bir yaşam tarzıdır.
şöyle bir düşündüm de, en iyi ihtimalle, okul bitmez, (zaten, yaşamının son gününde vizeye, finale çalışan, mal kere maldır. giremeyeceğin sınava ne çalışıyorsun salak) aylak adam olursun, sonra annen üzülür. yada bankalardan çektiğin ve ota boka, hunharca harcadığın krediler götüne girer. (yerken iyiydi di mi len paraları -nerelere harcadığın da belli zaten- hiç boşuna zırlama)
o yüzden, dikkatli olmak lazım, biraz tehlikeli gibi geldi bana.
- her zaman istenen, hiçbir zaman yapılamayan.
(letgo, 01.04.2007 23:14)
- sonraki dakikaya bile canlı çıkıp çıkmayacağı belli olmayan insanoğlunun yapmaktan mutluluk duyacağını zannettiği şeydir. her günün son günmüş gibi yaşanması hayallerin gerçekleştirilmek istenmesiyle doğru orantılıdır. ama kişi bunu yapmak istediğinde tüm dünya (tanımadıklarınız ve sizi tanımayanlar da dahil) ona karşı öyle bir cephe alır ki önce savaşması gerektiğini düşünür. ama savaşın onun rüyalarında bile göremeyeceği kadar büyük ve kazanılamaz olması yüzüne ansızın savrulan soğuk bir su gibi kişiyi kendine getirir. aslında herkese ve her şeye biraz bağımlı olduğunu anlaması sonucu vazgeçer. bu yüzden hayaller vardır. her şey mümkün olsa keşke ama değil işte.
- yapilması gerekendir ama bunu hocalara vb kesimlere anlatmak biraz zaman alır.
- (bkz: veronika ölmek istiyor)
- her günün sonunda intihar etmek.
- (bkz: en güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız)
- "ben her gece ölürüm
ve her sabah yeniden doğarım
en baştan yaşarım hayatı
ve yarın gece tekrar ölürüm
yeniden doğan çocuğun masumiyetidir kefenim"
şeklinde ya da
"bu akşam ölürüm
beni kimse tutamaz"
biçiminde açıklanarak fikir sahibi olunabilecek bir yaşam felsefesi.
- hep "hadi" denen daha sonra yaşama ihtimalimiz olan yarınlar için duyulan endişe sonucu vazgeçilen arzu.
- bir kere hayatımın son gününü bana haber verdiklerini farz edelim.ben ya gider başımı yastığımın altına sokup bütün gün öylece beklerdim ya da bir günde yapabileceklerimi maksimize edip giderayak bir takım atraksiyonlarda bulunurdum.ilki neredeyse bazal metabolizmayla yaşamak gibi olurdu.sıkıcı,depresif günlerden oluşan boktan bir hayat...ikincisinde harcadığım enerjiyi göz önünde bulundurursak yıkım tepkimeleri falan derken metabolizmanın anası ağlar.zaten uzun yaşama gibi bir şansım da olmaz bu durumda.ak ve karayı yaşamak gibi bir şey.oysa insan doğası gri bir hayat yaşayarak yaşamı idealize eder. ne her gün bayram olur ne de her gün cenaze.
- steve jobsun kullandığı ve herkese önerdiği yaşama yöntemi. hatta hep diğer günü son gün olarak düşünün, bir gün mutlaka haklı çıkacaksınız* şeklinde bir esprisi de vardır bu başarılı abimizin...taparım...
- (bkz: kenny)
- bazı entel dantel insanların afilli söz söyleyecez diye uydurdukları söz öbeği.tamam canım benim yaşarım her günü son günümmüş gibi.yarın nasıl olsa yokum, sınava ne çalışacam;olayım özgür kız çıkayım yollara.yarın nasıl olsa yokum,şu gizem'den bir hıncımı alayım geberteyim öyle gideyim.yarın nasıl olsa yokum,ayıp olmayacak benim için,utnaç olmayacak,kalbini kırdıklarımı görmeyeceğim,sorumluluk dediğin şey su gibi artık...'her günümü böyle yaşadım,arsız oldum çıktım artık,günlerimi yaşayamıyorum'
- "ve akabinde hemen ölmek..."şeklinde devam edilebilecek özdeyiş.
(bkz: hızlı yaşa genç öl)(sophia, 27.01.2008 22:48 ~ 22:48)
- (bkz: kelime-i şahadet)
(bkz: namaz kılmak)
(bkz: oruç tutmak)
(bkz: zekat vermek)
(bkz: hacca gitmek)
sonucusu imkansız gibi gözüküyor.
- hayatının sana ait olduğunun farkına vardığında ve yaşamının dizginlerini eline aldığında yapman gereken şey..
- bünyede her gece yatmadan evvel "hay amk bugün de ölemedik iyi mi" serzenişine neden olacak davranış biçemi.
- (bkz: one more day) * *
- (bkz: carpe diem daha ne diyem)
- bkz:
şebnem ferah - sil baştan
"sanki bugün son günmüş gibi, dolu dolu yaşamak istiyorum ben.."
- sweet nowember ya da griffin and phoenix daha da ya da autumn in new york vb. filmlere konu olmuş temayı barındıran başlık...
(idiot, 23.07.2008 00:27)
|