bazı insanların çok sempatik arkadaşları oluyor. amdan götten şakalar üretmek için gelmişler dünyaya sanki.
bak hele bak;
mesela araba ile seyir halindesin, illa ki arka tarafta oturan eleman camı açıp en savunmasız halinde ya şoför tarafındaki cama ya da tavana var gücüyle vurur. o sırada sollama mı yapıyorsun, önünde kamyon mu var, bi yere mi yetişmeye çalışıyorsun hiç önemi yok. bi anda şarampole yuvarlansan, cehennemin kapısında da el şakası yapacak adam, kendinden o denli emin. araba kullanırken kendimi geçtim; başka şoförler hata yapar mı olayını da aştım, arkadaşlarımı kollar oldum.
yahut bi cafede oturuyorsun, sıcak bir içecek söyledin. içecek geldi, şekerler atıldı, karıştırıldı. heh, işte siki tuttuğun an. kaşık bi süre sıcak içecekte bekletilip iyice kızdırıldıktan sonra en yakında duran elemanın eline, koluna yahut boynuna basılır, adama orda güzel bi çığlık attırılır. olmadı mı; kafasına bi anda vurulur. yine mi olmadı, onun adına ortamdaki hatunlaradan birine iş atılır, not yollanır. hatun gıcıksa mevzu çıkar, hiçbir şeyden haberi olmayan eleman psikopat hatunla uğraşırken diğer elemanlar kendilerinden geçercesine kahkaha atarlar.
bu kadar sempatik arkadaşlarım olduğu için bazen şükrediyorum. nasıl da afacanlar, nasıl da enerji yüklüler. boncuk atan tabancalarla kıstırıp üstünüze şarjör boşaltabiliyorlar mesela; kendinizi 40 ok yiyip ölmemiş battal gazi gibi hissetmenizi sağlıyorlar, öyle de faydalılar zaman zaman. tabi mosmor olan bedeninizle baş başa kalıyorsunuz bir süre sonra ama, neticede önemli olan şaka üretebilmek di mi...
geçenlerde "şakacıktan" bi arkadaşı korkutalım dedik; 45 dakka dolabın içinde bekledikten sonra herif tam uykuya dalarken "güörrrrrrahhhhhhhhhhh" diye dolaptan fırlayınca, herif bayılıverdi. ertesi gün de bayılan ibiş pusuya yatmış, yolda arabayı üzerimize sürdü; iki ölü üç yaralı verebileceğimiz bi ortamdan; önceki tecrübelerimiz sayesinde zaiyatsız ayrıldık...
hayat işte. bazen ne kadar sempatikleşiyor diğ mi?
herkesin etrafında en az bir tane olan insan tipi.bu kişiler aslında hayatta hiç birşeyi becerememiş hiçbir baltaya sap olamamış kişilerdir.ortama girdiklerinde sadece şaklabanlıkları ve şakalarıyla yer edinebilirler.bu insanalara şaka yapmayı yasaklayın,dökmüş kedi gibi oluyorlar,yoklukları bile farkedilmiyor.
oturup 2
dakka ciddi birşeyler konuşamayacağınız tiplerdir. ne desen taşşağa vurur, bayarlar bir süre sonra. enerjiktirler diyeceğim de alakası yok. sürekli kaçtıkları, yüzleşemedikleri problemleri bu şekilde unutuyorlar ve hatırlatılmasına ket vuruyorlar olsa gerek.