"görüşlerine katılmasam da fikrini söyleyebilme özgürlüğün için savaşırım" sözü yanlış anlaşılmış olabilir mi acaba?
artık tartışırken konuşurken ekstradan "ne kastediyorum"u açıklayan sözlükler kullanmamız gerekiyor galiba.
bir görüşe saygı duymak, "aaa ne güzel ne cici görüş" demek değil, "görüşünü efendi gibi söyle benim görüşümü efendi gibi dinle akıllı adaplı ol canımı ye" demektir sanırım. (ya da ben tüm safdilliğimle öyle anlamak istiyorum)
herkesin aynı görüşte olduğu-olmak zorunda olduğu- bir dünya hayaliyle yanıp tutuşanları
1984'e davet ediyorum, en şahanesinden neye benzediğini anlamaları için.
hoşlanmadığımız hatta tiksindiğimiz görüşlerin yeryüzünden silinmesini diliyor olabiliriz ancak bu görüşleri savunanların yeryüzünden silinmesini dilemek, onların da bizim için aynı şeyleri dilemesini ve hatta bunu uygulamaya kalkışmasını meşrulaştıracaktır.
tüm bu hüsn-ü zan fazla alis harikalar diyarında gibi geliyor -vallahi bana da öyle geliyor- alt metinde bunun "dilenen" olduğunu belirtmekte fayda var yoksa anya da konya da malum. hafif iç çekip el sallayarak "nerdeeee" diye biter bu giri.
hörmetler