|
|
- yaşayan tüm canlıların aslında yalnız olduklarını, ölürken de yalnız olacaklarını özetleyen söz. insanın çevresi ne kadar kalabalık olursa olsun aslında yalnızdır.
alınanlar için edit: ben de yalnızım ve yalnız öleceğim. tıpkı diğer insanlar gibi. tek farkımız, ben bunu kendime itiraf edebiliyorum.*(aqua, 08.02.2005 01:22 ~ 01:27)
- (bkz: donnie darko)
- (bkz: yalnızlık ve ölüm)
- (bkz: her canlı bir gün ölümü tadacaktır)
- hayatın kanunu..
- donnie darkoda her ne kadar suratıma çarpılmış bi gerçek olsa da fantazi de bulunarak: uçak kazasında toplu ölünebilir. ölme fikri üzerine daha fazla kafa yormayarak girimi burda sonlandırıyorum.
- donnie darkoda ilk kez duyunca insanı korkutan cümle.ama allahtan insanlar zaten yaşarken de yalnız olduğunuzu hissettirirler de bu fikre alışması uzun zaman almaz.
- her canlının yalnızca ve yalnızca ölmek için yaşadığını da anlatabilen cümle.
(camel, 10.01.2006 05:44)
- "en çok ihtiyaç duyduğun anda yalnız olacaksın, yani sırtını başkalarına dayayarak yaşamak sana yalnızca geçici bir rahatlık sağlar, ayağını denk al" demenin üstü kapalı hali
- her canlının varolduğu müddetçe sürecek yalnızlığının son adımı. insan yalnız doğar ; isterseniz ikiz,isterseniz üçüz ve hatta daha fazlası olun, sizin doğumunuz yalnızca sizin doğumunuzdur, çünkü aynı rahmi başka kardeşlerle paylaştıysanız bile onlar da yalnızca kendi doğumlarını yaşayacaklardır. çünkü herkes kendi bedeninin içinde, kendi bakış açısından bakar hayata ; bütün aşklarınız yalnızca sizin hissettiğiniz duygulardır, karşı taraf da kendi aşkını yaşar - ya da yaşamaz - asla sizinkini değil. en büyük sevinçleriniz, en büyük kederleriniz yalnızca size özgüdür, yalnızca size aittir. yan yana uyuyun sevdiğinizle söz gelimi, ya da bir tabur askerle, aynı uykunun içine dalamayacağınıza göre yalnızsınızdır işte düpedüz. içinizdeki sesi kimse duyamadığına göre siz dile getirmeden, sizin bile itiraf edemediğiniz gizli hislerinizi,sevgi arayışınızı, ilgi ihtiyacınızı, saygı beklentinizi kimse anlayamayacağına ve farkedemeyeceğine göre, herkes sizi yalnızca ve yalnızca bedeniniz aracılığıyla yaşadıklarınızla ve onlara gösterdiğiniz kadarıyla değerlendireceğine göre, yalnızsınızdır işte. her canlı böyledir ; her canlı yalnız doğar, yalnız yaşar, ve yalnız ölür gerçekte...
(bkz: yalnızlık paylaşılmaz)
(bkz: yalnızlık ömür boyu)
- yalnızlık tam felsefik bir sorundur, çünkü hakikaten sonu olmayan bir uçurumdur.
ara ara hatırlar insan bu gerçeği. ilk akla gelen "kimse beni bilemeden ölüp gideceğim.. kimseyi bilemeden ölüp gideceğim!" ve koskoca evrende kimsenin sesini duyamadığı korkunç bir yalnızlık hissidir. varoluşsal bir sorundur, insanı neredeyse onu duyan, önemseyen, onun için emek harcayıp kendisine bir kader çizmiş bir tanrıya inandıracak kadar can acıtan bir histir, insanın içinde esen soğuk nemli bir rüzgar gibidir, çok rahatsız eder. gider hemen bir sevgili istersiniz, varsa annenize sığınmaya çalışırsınız. geçmez. geçemez. insanın bilincinin ciddi anlamda zorlandığı ve süründüğü felsefik sorunlardan biridir bu da. bir kere de farkedilince ruhunuza siner, çıkmayan bir leke gibi can sıkar.
iyisi mi hiç düşünmemiş gibi yaşayın gitsin!
- (bkz: we all die young)
- aşktır iki başına yaşanan,ölüm tek kişiliktir.
(bkz: ataol behramoğlu)
|