kendilerinden fazla şey bilmelerine tahammülleri olmayan erkek modellerinin kullandığı tabir.işlerine gelmediğnden dolayı bu tip kızlar için "çok konuşuyo, boş konuşuyo" şeklinde laf ederler ya da "bana cevap verme, ne yani ben yalan mı söylüyorum" şeklinde sevgili diyalogları yaparlar..
aslında tamamıyle doğru bir kavram ve her hatun genelde her boku bilir. ya da erkekler yalnızca böyle olduğunu düşünürler. çünkü kadınlar düşünme ve bilgi konusunda her zaman erkeklerden üstündürler. değilse bile erkekler bunu böyle görmek isterler.(bkz: aşağılık duygusu.)
eğer bahsedilen "gerçekte bildiğinden daha çok şey bildiğini zanneden hatun modeli" ise bildiği yanıldığına yetmeyecek olan hatun modeli. (bkz: deveden büyük fil var)
yok "marie curie modeli hatun" ise onlara saygımız sonsuz.
her şeyi bildiğini sanan hatundur. orta yaşlarında olan her erkek ve her kadın kazandıkları tecrübelere dayanarak artık her şeyi bildiklerini sanırlar. bu yüzden herhangi bir yerde kendilerine mikrofon uzatılmaya görsün hemen satmaya çalışırlar bildiklerini. mikrofon olmasa bile anlattıklarının önemli olduğunu vurgulamak istercesine bağırgan tiplerdir bunlar. her mecliste sesi en çok çıkan bunlardır. hep sivrilmeye çalışırlar falan.
her şeyi bilen insan ise (erkek ya da kadın farketmez) aslında hala çok az şey bildiğini düşünür, susar ve düşünmeye devam eder. hayatının sonuna gelmediği sürece öğreneceklerinin de sona ermeyeceğinin farkına varabilmiştir çünkü.
her b.ku bildiğini sanan hatunları daha çok gündüz programlarındaki stüdyo konukları olarak da tasvir edebiliriz. bu programları izlemediğiniz sürece zararları dokunmaz.
gerçekten her bir boku bilmeleri durumunda (doğada hiçbir varlık ne mükemmel bir geometriye sahiptir ne de tamamen saftır) karşı cinste hayranlık uyandıran,aksi halde olması halinde de rahatça anlaşılan ve ortalama bir entellektüel seviyeye sahip erkek tarafından olay mahalinin terk edilmesi ile dumur olacak insan modelidir...
her boku bildiğini sanan insanlarla takilmaktan zevk duyan, duyduklarını başka birilerine satıp, karşılığında onlardan o konuyla ilgili duymadıklarını alarak bir derleme yapan,her konuda bilgi sahibi olması gerektiğini düşünen hiç bir şey bilmese de "evet!! evet!! duymuştum" diyebilmek için her boku öğrenme delisi hatunlardır...
avrupa'daki drenaj kanallarından tutun da teee van gölü'nün soda oranına kadar bir çok durumda bilgi sahibi hatundur. he peki bu onun tapılası hatun olduğunu mu gösterir ? hayır, alakası yoktur. çünkü bildikleri bütün şeyler zaten bilinebilecek şeylerdir.