belki ilginizi çeker
  1. · psikopat çocukluk deneyimleri
  2. · gestalt
  3. · kötü insan yoktur kötü çocukluk vardır
  4. · jonny greenwood
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · author
  3. · erkekte ses tonu
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · uludağ sözlük
  6. · boylumlama
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · erkek almaz
  9. · ekşi sözlük diğer sözlük adminlerini uyarma timi

her boku çocukluğa bağlayan psikolog  

1. sadece filmlerde ve karikatürlerde olan psikologtur.
    (hendryx, 27.11.2006 02:40)
  2. beşer, üstüste birikip patlak veren ruhsal hastalıkları bir olayın tetiklediğini zanneder, zaten bu yüzden girilen bunalımdan çıkılmaz veya ilaç kesildiği gibi yeniden sil baştan olur.

patolojik anlamda "rahatsız" biri işte dertlerinin kaynağını bilemediği için psikiyatristler geriye sarmak durumundadırlar. onlar sizi durumunuzla veya rahatsız eden şeylerle alakasız sorgulamalara tabi tutarken sinirlenirsiniz. lakin ister inanmayın ister inanmayın ister inanmayın (inanmazsınız), bu tip bir dertle güç takası yapan insanların çoğunun problemleri karakterin oluştuğu yıllarda kök salar.

evet her boku çocukluğumuzda gençliğimizde yediğimiz/yedirildiğimiz için psikologlar herşeyi oraya bağlarlar.
    (lefteyenine, 27.11.2006 03:00)
  3. bu işte freud'un parmağı var.biyografisinde psikanalize ilk adım attığı zamanlarda düşündüğü ve
    sonra nerdeyse her teorisini bunun üzerine kurduğunu gördüm.herşeyin ama insan karakterindeki herşeyin çocuklukla bir alakasını kuruyor .
    (bilginsel, 04.11.2007 13:46 ~ 17:00)
  4. kişiliğimizin temeli düşünüldüğü zaman fobilerimizin hobilerimizin davranışlarımızın temelinde yatan olayların geçtiği dönem çocukluk olduğu için haklı olan psikologtur ayrıca.

+bay kusagami-san şimdi yatın ve uzanın.soracağım sorulara cevap verin
    -piki
    +çocukluğunuza geri döneceğiniz şimdi.ekranda buğulanma olacak,ama merak etmeyin kameramanımız bu işlerde profesyoneldir.
    -piki
    +i wan't play game
    - (hassiktir jigsaw repliği değilmiydi bu) (içses)
    +anlatın ilk atari macerasını.

-efendim 6 yaşındaydım kuzenlerimde atari vardı. bende ise yoktu giderdim strit faytır oynardım ve nedense hep m.bisonu alıp kayma tekniğiyle perfect alırlar sonra benimle dalga geçerlerdi. sonra atari salonuna girdim ve gerçek strit faytır ve oyun dünyasıyla tanıştım yavaşyavaş çıktım bu merdivenlerden ahmet haşim gibi. şimdi ise çoğu dövüş oyununda kimse beni geçemez.

+peki aileniz bu konuda ne diyor.
    -valla babam: seni öğretmen yapanı sikiyim diyorda ben aldırmıyorum.takım elbiseyle inip çocukların arasında oyun oynamak gibisi yok.şey şu anda bir tek onları yenebiliyorumda.
    (genius kusagami, 04.11.2007 13:58 ~ 13:58)
  5. insanlar bütün davranış kalıplarını 0-12 yaş arasında öğrendiğine ve çocuklar çevresindekileri taklit ettiğine göre doğru yere bakıyorlardır. ama normal şartlarda 0-12 olan çocukluk dönemi ülkemiz sınırlarında evlenmeden evi terk edemeyen "çocuklar" sayesinde +30 nerdeyse. ona da bakılabilir, bir mahsuru yok!

eğer bilgiler "tepeden" vahiy yoluyla inmediyse tabi!o zaman çocuk ne yapsın.

"farkında olmak" deyimi de zaten bir gün sokakta yürürken paatt diye önümüze düştü...
    (life for rent, 04.11.2007 17:23)
  6. bu tip psikologlara bi lafım var "kardeşim 18 yaşından sonra benim beynimi özelliklerden salt okunur halemi getiriyorlar.ne yani belirli bi yaştan sonra beni etkileyen psikolojimi bozan bişey olamaz mı?"

ahanda buna cevap verin...
    (gauldoth, 04.11.2007 17:32)
  7. itü sözlük okuruysa; haklıdır...

(bkz: psikopat çocukluk deneyimleri)
    (luto, 04.11.2007 18:24)
  8. onun da çocukluğuna inmek lazım.
    (amanın da amanım kim gelmiş, 04.11.2007 18:32)
  9. kanımca dünyanın en gereksiz mesleklerinden birine mensup freudiyen kişidir. bunların bir de psikiyatr olanları vardır ki dadlarından yinmez çünkü ilaç yazabilirler. parayı bastırır yasal yoldan alırsınız malzemeyi pırıl pırıl olursunuz, kapı gibi reçetenizde olduğundan arkanız sağlam, altınız kuru ve de keyfiniz yerindedir.

bu yönteme sıcak bakmayanlar için bir kankaya cumhuriyet meyhanesinde mükellef bir rakı sofrası ısmarlamayı ve mümkümse arada bir yorum yaparak bütün gece sizi dinlemesini sağlamayı tavsiye edebilirim. hem daha ekonomik hem daha verimlidir.
    (ad hoc, 04.11.2007 18:45 ~ 21:51)
  10. çocukluğundan şüphe duyacağım psikolog tipi. yaşayamadığı çocukluğunu başka hikayelerde arayan ezik ruh.
    (amaro, 04.11.2007 19:08)
  11. "hayatınızda böyle davranan bir insan tanıyor musunuz?"

"bu davranış kalıbı size tanıdık geliyor mu?"

"bu size kimi hatırlatıyor?"

babam ulan! sanki bilmiyorsun da soruyorsun, desene "erkek gibi baban da böyle miydi?" diye. babam işte, babam!
    (recai pengül, 11.11.2007 23:51)
  12. (bkz: post travmatik stres)
    (zarpandit, 12.11.2007 14:42)
  13. çocukluğunda büyük acılar çekmiş psikologtur.
    (tuzu uzatır mısın, 12.11.2007 15:24)
  14. (bkz: nevroz hastasıyım bu yolların ustasıyım)
    (x sentos, 12.11.2007 15:47)
  15. ergeniz daha.lise çağları.bunalımdan beslenen balefulwhisper "gene depresyona girdi bebişimiz" çarpık zihniyetiyle ailesi tarafından psikologa götürülmüştür.bu bilmem kaçıncı denemedir.

balefulwhisper:bw
    psikolog:ps

ps:gir bakalım şöyleee ottur karşıma (çaya gelmiştim zaten)
    bw:(gözler dolu dolu, dertler derya pozisyonunda, eller dizde adama bakılır)
    ps:biraz konuştum annenle aslında sorunun kökeninin onunla küçüklüğünde yaşamış olabileceğin problemler olduğunu düşünüyorum.
    bw: (iç ses) -acaba ben mi yanlış duydum benle konuşmadı daha dimi bu adam, kalkmış annen falan diyo ne iş acaba..
    ps:böledir hep zaten bu yaşlarda normal bu tarz ataklar, hassas bir dönem içiersindesiniz!
    bw :(iç ses) - bi sorsan önce
    bw :ımm şimdi şöyle hayat boş geliyo.. ölücez niye yaşıyoruz falan gibi şeyler geçiyor aklımdan..
    ps :evet çocuklukta olan travmalar ilerleyen yaşlarda bu tarz saplantılı düşüncelere dönüşür
    bw: ya ne biliyim üniversite sınavı falan bi yandan benim bu sene iş..
    ps:evet biliyorum! annenizle konuştum ben! çocukken herhangi bir başarısızlık yaşadınız mı ? bu sizin sınav üzerinde kaygılı düşüncel..
    bw:(iç ses ) -ne travması amca ne başarısızlığı amca ya bildiğin çocuktum işteee
    bw:hayır, öyle birşey hatırlamıyorum
    ps:küçükken de unutkan mıydınız?
    bw:(iç ses)-unutkan!! gaçayım ama nasıl ?? bizimkilere ne dicem dışardalar bekliyorlar bitse de ruh sağlığıma kavuşsam len
    bw:değildim hiç.
    ps:peki, sizi dinliyorum ne gibi şikayetleriniz var ?
    bw:(iç ses) -ahaa nihayet aklına geldi amcanın daha önce teşebbüs ettiydim ben bunu anlatmaya sonu benzemesin
    bw:ben uyuyamıyorum bu yüzden de asabi oluyorum, takıntılarım var bu da beni şu durumda şöle böle bık bık bık
    ps:hım..zor bi çocukluk olmalı
    bw:(iç ses) imdaattt
    ps:tek çocuksunuz ?
    bw:evet
    ps:iştee!! tek çocuk olmanızınn....
    bw :e...şeyyy..saat doldu mu ? sizin hastanız vardı bekleme odasında hani beklemesin
    ps:sorun değil sizi dinliyorum bitirin lütfen
    bw:(iç ses) valla mı ?? ben neden farketmiyorum ..tüymeliyim toz olmalıyım bi daha da bu civardan geçmemeliyim
    bw:benim anlatıcaklarım bu kadar.zaten siz annemle konuşmuşsunuz
    bw :(iç ses ) muhtemelen bi psikiyatriste sevkedicek, dayayacak ilaçları dayayacak ilaçları!
    ps:bir dahaki seansımız için sana ödev veriyorum.planlı adım adım gidicez.şöyle böyle yapmanı istiyorum.(kaç adımda çocukluktan çıkarız diyemiyorum tabi )
    bw:peki
    ps:şimdi senin eşzamanlı bir tedavi sürecine ihtiyacın var seni ... hanımla görüştürücem.
    bw:kimdir kendisi?
    ps:psikiyatrist..çok başarılıdır kendi alanında.ayrıca ilaç tedavisine de ihtiyacın olabilir.o karar vericektir buna.
    bw:(iç ses ) bingo!! eee sen ? sana baydığımız paralar ??
    bw:peki
    ps:görüşmek üzere genç bayan, dediklerimi unutma.iyi günler (şaka!!)
    bw:görüşürüz.

dışarıya çıkılır.anneye artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak denir.öle de olur zaten.
    (balefulwhisper, 23.05.2009 19:25 ~ 19:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil