|
|
- candan erçetin'in bazı durumlar için "belki de en güzeli bu anlatır" dedirten şarkılarından biri
aşk bu,
geliyorum demeden geliyor,
gitmiyor
unutmak
öğrenmekten daha çok zaman alıyor
bilgi ceza , bilgi suç
taşımak ağır
ben aşkı 100 metreden tanırım
- her güzel şey bitermiş , aşk nedensiz sevmekmiş sözlerini**akla getiren yargı cümlesi; gerçek, kanun ... vs
- (bkz: gerçek aşk bitmez)
(bkz: her iyi ilişki aşk değildir)(skuba, 24.01.2005 15:58)
- asla bitmeyeceğine inandığınız gerçek aşkın bile bir sonunun olması...
- bilge karasu der ki "ölmeyen sevi öldürücüdür."
aynı ayrı anlamdaki söz.
- her ne kadar kabullenmesi zor olsa da periodik olarak acısını hissettiren acı gerçek!.
- yaşanan her ilişkiye aşk diyen zihniyetin ucube sözlerinden biri.aşkın bitmesi eğer aşıkların ayrılığıysa bu bitti anlamına gelmez.yok eğer biten şey ayrılık değil duygularsa ona aşk denmez.(aşkı kutsallaştırma gibi bi derdim yok.ama eğer bir kavram varsa ortada ve bu kavram bi şeyler ifade ediyorsa insanlara,birilerinin kafasına göre o kavramın içini doldurmaya hakkı olmadığını düşünüyorum.aşk deyince benim aklıma teoman'ın konserlerde orda burda sarkttığı ya da kendisine sarkan tiplerle yaşadığı şeyler gelmiyor.aklıma doğunun sevdaları gelir aşk dendiğinde.)
- en yakın dostunuza yıllarca süren aşkınız bile bitiyorsa, türlü fedakarlıklar yaparak hayatınızı değiştiren, için için sizi eriten ama sırf o üzülmesin diye, huzuru bozulmasın diye "unuttum" diyerek gizlediğiniz aşkınız bile bitiyorsa, 6-7 yıl (ki daha uzun sürenlerini yaşayan insalar da vardır) sürmüş sevda bitip yerini bir başkası alabiliyorsa evet her aşk bitermiş.. ki nitekim yerini alanda bitmiştir.. bir sonraki de bitecektir. acı ama gerçek.. zaten bir evliliği de ömür boyu sürdüren aşk değil saygıdır, sevgidir...
- kendi kendine öğrenildiğinde insana koymayan fakat deneyim sahibi olunarak, tecrübe ederek öğrenildiğinde insanı beyninden vurulmuşa çeviren hayat gerçeği. o pembe hayallerin son sözü olsada, aslında yeni bir başlangıcın umut dolu habercisi.
- aşk anlam itibariyle bitmeyen duygudur!aşk sa konu bitmeyen duygudur,şehvet,tutku,çekim,haz,inat,takıntı vb. bitmeye ya da etkisi azalmaya mahkum süreçlerdir.ama aşk aşla bitmez.tek bir şahsa indirgenemeyen bir duygu olmadığı gibi süreçtede yokluğa sürüklenemeyecek bir olgudur.gelip geçici olanları aşk zannetmek ise hevesin esiri olmakla alakalıdır.esaret bitince kişi kurtulur ama aşk hep vardır.bitmeyen sevgi:aşk
- aşık veysel der ki;
oğlan kıza aşık olur,
babası kızı verir,
aşk budur.
sen ki koca aşık veysel sorarım sana aşk bunca mıdır ?
- gözüm aynı göz ruhum eski
sözüm aynı söz susmam yeni
günüm aynı gün geceler eski
tenim aynı ten üşüyorum şimdi
bitmez dediğiniz biter avuçlarınızdan kayar gider görünüşte herşey aynıdır ama sadece gerçeği siz bilirsiniz yitirdiklerinizi yaralarınızı en iyi siz görürsünüz bunu anlatan en güzel şarkı
- sevgiye ulaşamayan her aşk bitmeye mahkumdur
- gerçekse bile inanmak istemediğim önerme.
(bkz: aşk bitirirmiş)
- "ay çok heyecanlı, sonraa?" sorusuna muhatab yargı.
- ben öğrendim bitiyormuş. bazen sözün aynı söz olsa da susman gerekiyormuş.
- aşkın ömrü üç yıldır isimli kitapta bahsedildiği kadarıyla doğruluğuna inandığım cümle.sonu ya ayrılık yada sevgiye dönüşmedir.
- ne olacaktı kanka elbet bitecek her dem aynı tadda,aynı heyecanla,aynı dolulukta yaşamak bir kere insan bünyesine zarar ve bunu bekleyenlerin en son lise çağlarında öğrenim hayatlarına devam etmekte olduklarını düşündüğüm önerme.aşk biter,sevgiye dönüşür,bağlılık fedakarlık...gibi olgularla daha dingin daha derin bir hal alır zamanla.ya da hiçbir hal falan almaz..öyle eski sevgili olarak kalır bir yerlerde.
- (bkz: ayrılık sevdaya dahil)
- (bkz: aşk hiç biter mi)
- hala inanmadığım belki de inanmak istemediğim önerme!
- acı ama gerçek denilir türden cümle.
- sözlerinin tamamı;
aşk bu
geliyorum demeden geliyor
gitmiyor
unutmak
öğrenmekten daha çok zaman alıyor
bilgi ceza bilgi suç
taşımak ağır
ben aşkı yüz metreden tanırım
yeni değil bu yalnızlık
ne sokaklar ne evler bildik
iyi gelir ilk zamanlar
yaşadıkça biz öğrendik
her aşk bitermiş birgün bildim
her aşk bitermiş öğretildim
gözüm aynı göz ruhum eski
sözüm aynı söz susmam yeni
günüm aynı gün geceler eski
tenim aynı ten üşüyorum şimdi
şeklinde olan hüzünlü bir candan erçetin şarkısı
- aşk biter çünkü aşk kimyasal bir olaydır ama sevgi tamamen mantıkla, hislerle yaşanmışlıklarla oluşur. bir adamın güzel bir bakışına aşık olunabilir ama o adamı birkaç hafta ya da ay sonra aşkın kimyasallarının da etkisinin geçmesiyle, sevmediğini anlayabilirsin. ya da ilk başta deli gibi aşık olduğunu hissetmediğin, ayaklarını yerden kesmemiş bir adama zaman geçtikçe yaşanmışlıklarla, sana verdiği değerle vs. doğru orantılı olarak büyük bir sevgi beslersin işte o hiiiçç bitmez.
- "inanmak mümkün olmazdı her aşkın bağrında bir
ayrılık gizlendiğine
belki de, kartvizitinde 'onca ayrılığın birinci
dereceden failidir'
denmeseydi eğer. " **
|