her şey çok güzel olacak 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. cem yılmaz ve mazhar alanson'un oynadığı, ceyda düvenci,ördek ve arının* eşlik ettiği komik film
    (kornish, 03.05.2004 12:08)

2. türk sinemasının yakın zamanda çekilmiş en eğlenceli ve iyi filmlerinden biridir.ayrıca nurgül yeşilçay ında filmde birkaç saniyelik bir rolü vardı *
    (itügözlük, 13.05.2004 17:20)
  3. bu ne biçim hikayeee bööylee
    hasta mısın nesin bana sööylee
    gel gidelim güneylere..
    eylenip dinlenmeyee..
    gibi hoş melodili bi şarkısı olan, komik ama boş bi film. mazhar bodrum'da capona aşık olur, öbür fırlama bunun ecza deposundan patronunun sakladığı uyuşturucuları satmaya kalkar, başlarına iş açar filan. cihangir geceleri atmosferi iyi verilmiş, gerisi boş.
    (kahraman, 16.05.2004 08:29)
  4. çok ender filmlerde rastlanabilecek tattaki doğallığı yakalayabilmiş yapım. cem yılmaz'ın ilk filmi olmasına ve aradan yıllar geçmesine rağmen zaman zaman kendini özleten ve tadı bozulmadan seyredilebilen bir filmdir.
    (finch, 22.05.2004 15:40 ~ 15.03.2008 09:39)
  5. içinde cem yılmaz olan her filmin güzel olduğunun bir kanıtı
    (lethe, 22.05.2004 15:42)
  6. türkçemize (emin değilim lakin)tahminimce tanzimat döneminde girmiş ifade.ingilizcede ve de anglo-sakson dillerinde çokça zikredilir , "tomorrow will be better" ifadesinin çevirisidir.türkçemize , evvel zaman içinde giren ama tahminimce yurdum topraklarında 200 sene önce zikredilmeyen bir ifadedir.

ayrıca süper bir cem yılmaz, mazhar alanson filmi.

(bkz: tolga naber)
    (skuba, 22.05.2004 15:43 ~ 19.11.2006 16:38)
  7. cem yılmaz'ın babasını ziyareti sırasında babasının :
    -elin boş, götün yaş gelmişsin yine repliğini söylediği belkide en sürükleyici türk filmi
    (mck, 24.05.2004 00:27)
  8. temenni.
    (axel fox, 04.08.2004 02:50)
  9. ümitleri yok olmak üzere olan bir insanı hayata bağlamak için kullanılan teselli cümlesi..
    (tenekeci, 04.08.2004 02:52)
  10. genellikle söyleyenin bile inanmadığı, öyle olmayacağının bilindiği durumlarda söylenen söz.
    (geldiler, 16.08.2004 17:52)
  11. sadece ve sadece mazhar alanson için bile izlenebilecek bir film. filmin daha en başların mazhar alonson ve saçları dikkatinizi çekiyor. özellikle deri eldivenleriyle direksiyona geçip araba kullandığı sahnelerin başında tıpki bir psikopat. naşit özcan da ölmeden kısa bir süre önce, küçük bir rolde de oynasa süper bir karakter çizmiş,
    "-niye pişmaniye getirdin, bana göt kılların pişmaniye gibi mi demek istiyorsun?" gibi bir çok lafla hafızalara kazınmıştır.

mazhar alanson imzalı soundtrackinden şarkılar için:
    (bkz: benim hala umudum var)
    (bkz: bir zamanlar fırtınalar estirirdim)
    (bkz: bu ne biçim hikaye böyle)
    (ascella, 04.04.2005 23:01)
  12. cem yılmazın çiçekleri doğradığı sahne ile beynime kazındığı film.

-kadın ayakkabası lan bunlar, peder alem mi yapıyor acaba içerde?
    (geleceği gören kunduz, 29.04.2005 16:59)
  13. herkesin inanasının geldiği ama bunu le vent nous portera şarkısında anadilinde '..et tout ira bien' diyerek hislerimize ortak olan noir desir amcası bertrand cantatnın da şu an hapiste olduğunu düşünür aynı herkes.
    (bınar, 10.06.2005 23:06)
  14. bu repliği kullanan adama uygulanası ; iki kafa, bir uçan tekme,bi s.ktir git dedirten en nadide söz öbeği.
    (zefura, 31.10.2005 12:19)
  15. (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (van den budenmayer, 02.08.2006 15:52)
  16. her şey çok güzel olacak... sen, sen olmaktan vazgeçeceksin önce... sonra ben kendimden... hayaller, umutlar, beklentiler, inançlar yok olacak birer birer... alışacağız ; yenilmeyi,örselenmeyi, paramparça olmayı kanıksayacağız... istemekten vazgeçeceğiz, beklemekten, ümit etmekten... kabulleneceğiz.. her mihnete razı gelecek yüreğimiz, yorgunluk kolumuzu bacağımızı prangalayacak...

işte o zaman acıtmayacak hiçbir şey : işte o zaman ne sen kendini hatırlayacaksın, ne ben, beni... ne de umutları, düşleri, rüyaları anımsayacağız... bütün hayal kırıklıkları geride kalacak o gün... o gün her şey çok güzel olacak...
    (haşmet asilkan, 02.08.2006 15:59 ~ 16:00)
  17. diğer cem yılmaz filmlerinden ayrı bir yerde tutulması gereken, hikayeyi abuk subuk şeylerle dolandırıp durmadan güzel güzel anlatan sıcak, samimi 10 numara bir film. selim naşit ile oğulları arasındaki diyaloglar yardırır.

http://www.youtube.com/...
    http://www.youtube.com/...
    (lethe, 08.12.2006 23:27)
  18. cem yılmaz mazhar alanson naşit özcan üçlüsünün kırdığı bir filmdir.filmde insanı en çok kopartan cem yılmaz'ın (altan) mazhar alansona (nuri) birşey için ısrar etmesi etmesi nurinin bunu yok olmaz derken kabul etmez derken film karesinin bir anda değişip altanın onu kafaladığını görmektir.

(bkz: ne işim var lan benim bodrumda)
    (bkz: dondurmayı beğenmedin biz de bunu getirdik)
    (jellyjam, 09.12.2006 18:15 ~ 18:16)
  19. (bkz: pollyanna)
    (cute poison, 02.01.2007 20:38)
  20. olamayacak bi temenni..
    (ebucehilkarpuzu, 09.01.2007 19:24)
  21. (bkz: aç kapıyı bezirgan başı)
    (emeklisandığı, 26.03.2007 20:07 ~ 27.03.2007 17:36)
  22. requiem for a dream'de zırt bırt artislik olsun diye söylenmiş,fakat herşeyin boka sarmasıyla geçerliliğini yitirmiş sözdür.
    genelde sevgililer,babalar ve idealist öğretmenler kullanır.
    (zoxide, 27.04.2007 15:39)
  23. bak yine içsesim konuşuyor benimle, yine "herşey çok güzel olacak" diyor. yalan be yalan!! şunca zaman bunun olmasının umudunu katık ettim her derdimin yanına. her hıçkırığımın arasına bu lafı ekledim de hiçbirşey güzel olamadı.

yolda yürüyorum, hava güzel; tek bir bulut yok gökyüzünde... yürüyorum yürüdükçe güzelleşiyorum, içsesim davetsiz misafir gibi geliyor yine zınlıyor beynimde... herşey güzel olacak! tamam herşey güzel olsun, bak bu derdimi salla, şunu da at çöpe amaaan ölmeyecekmiyiz ne de olsa! hem bak hava ne güzel...ama..güzeldi hava....nerden geldi bu bulutlar...hay allah yağmur mu atıştırıyor ne? neyse hafif yağmurda ıslanmak güzeldir hem ne dedik herşey çok güzel olacak...lan baya da arttı yağmur... hay lanet olsun ne lan bu bardaktan boşanırcasına yağıyor!! arabaaa gelme!!! hay şansımın içine tüküreyim!!!!

içses hala bişeyler zırvalıyor da ben duymuyorum artık...hem ne diyordum en son ben...herşey güzel olacak....evet herşey olmasa da birşey güzel oldu!! pantolonum ıslak daha güzel görünüyor!!! hırrrr!!!
    (carpathia, 02.05.2007 19:56)
  24. bir hayaldi; yarım kaldı.
    (madalyonun güzel yüzü, 02.05.2007 20:45)
  25. bir yaşar klasiği. *

gel benimle çok çok uzaklara
    hüzünlerini bir parça aşkla değiştir
    gel benimle bilinmez duraklara
    mevsimlerini bir dalga yaza dönüştür

bırak
    dudaklarından benler okunsun
    bırak
    ellerim saçlarına dokunsun
    bırak
    kulaklarımdan sesin uğulsun
    bırak