|
|
- çoğu aşka tanıklık etmiş, herkesin en az 10 kere dinlediği ve artık klasiklesmiş bir eser minik serçenin bütün eserlerinde olduğu gibi insanı içten etkiliyor ve çok şey anlatıyor...
- türkiyenen kraliçesinin (bkz. sezen aksu) güzel parçalarından.
- sözleri sezen aksu'ya bestesi yunanlı bir amcaya ait olan,duman'ın yeniden yorumlamasıyla bambaşka bir boyut kazanan, "varlığın da yokluğun da yetmiyor" sözü benim için çok manalı olan en iyi sezen şarkılarından biri. "konserlerde kaan çok güzel ulur sonunda"
- sezen aksu'nun söz ve bestesi kendine ait olan bir şarkısı.
beni yak, kendini yak, herşeyi yak
bir kıvılcım yeter ben hazırım bak
ister öp okşa, istersen öldür
aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
seni içime çektim bir nefeste
yüreğim tutuştu göğsüm kafeste
yanacağız ikimizde ateşte
bir kıvılcım yeter ben hazırım bak
aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
beni yor hasretinle sevginle yor
sevgisizlik ayrılıktan daha zor
dilediğin kadar acıt canımı
yokluğun da varlığın da yetmiyor
allahım, allahım
ateşlere yürüyorum.
allahım acı ile
aşk ile büyüyorum(legolas, 04.04.2004 05:26 ~ 17:56)
- duman sayesinde popülerliği biraz daha artmış olan şarkı. amatör müzik gruplarının stüdyoda çaldığı parçaların vazgeçilmez olanıdır ayrıca.
- en güzel sezen aksu şarkısıdır.duman da ayrı bir güzel seslendirmiştir.
sevgisizlik ayrılıktan daha zor sözleriyle beni benden alır...
- dilediğin kadar acıt canımı
yokluğun da varlığın da yetmiyor....
- sezen aksu'nun o yıllarda kokain kullanmaya başladığının bi kanıtı gibi duran şarkı. minik serçe'nin bu şarkıda dinleyiciyi azrail'le buluşturmayı hedeflediği düşünülmektedir.
- dumanın berbat söylediği şarkı...
- sezen aksu'nun haris alexiou bestesine yazdığı sözlerin hikayesi ilginç. sezen hanım sertab'ı metheden arkadaşlarını kıramayarak sertab'ın sahne aldığı bara gelir. ama morali bozuktur, kafasında bişey vardır, tam sertab sahneye çıkacakken sezen kaybolur. döndüğünde neşesi yerindedir, öğrenilir ki sezen tuvalette sözleri yazmıştır. bu kadın dünyaya ikinci kez ne olarak gelecekse bulunmalı, el üstünde tutulmalıdır.
- binlerce defa dinlenmesine rağmen hala ağlatabilen,aşkın ne kadar ölümcül bişi olduğunu klavyeye dökülen gözyaşlarıyla kanıtlayabilen şarkı.
- haris alexiou seslendirdiği mia pista apo fosforo parçasında yunan versiyonunu dinleyebileceğiniz pek güzel şarkı.
- (bkz: elle attend)
- sözlerini sezen aksu'nun yazdığı, duman'ın da çok iyi coverladığı ama minik serçe tarafından dinlemenin daha ayrı bir keyif verdiği harika şarkı.
- allahım, allahım
ateşlere yürüyorum.
allahım acı ile
aşk ile büyüyorum
bölümü şarkının en iyi bölümüdür kanımca.
- söze ne hacet;
...
beni yor hasretinle sevginle yor
sevgisizlik ayrılıktan daha zor
dilediğin kadar acıt canımı
yokluğun da varlığın da yetmiyor
...
(bkz: aptal aşık ergen modeli)
(bkz: seni içime çektim bir nefeste)
- gecenin bi yarısıysa, kulaklığın son ses açıksa, sana ters gelen şeyler canını sıkmışsa, tam zamanıdır, her şeyi yak.
(bkz: yakarım bu gezegeni)
|