belki ilginizi çeker
  1. · ibnelik bağımlılığı
  2. · ilkler özeldir
  3. · bir kereden bir şey olmaz
  4. · bugüne kadar hiçbir kız beni reddetmedi
  5. · dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok
  6. · yabancı damat
  7. · ilk cinsel deneyim
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · volkan konak
  9. · atletico madrid

her şeyin bir ilki vardır  

1. ve ilkler unutulmaz diye devam edebilecek olan sözdür. ayrıca herşeyin ilki zordur, ilkini başardıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.
    (esdora, 12.08.2004 02:10)
  2. (bkz. herşeyin bir sonu vardır) insana daha bir ulvi geliyor nedense?
    (sagu, 12.08.2004 02:18)
  3. herşeyin bir ilki vardır diye girişilen olayların bazıları battı balık yan gider felsefesine dönüşebilir
    (arch angel, 12.08.2004 09:21)
  4. kişinin yaptığına hazırladığı kılıftır.bir nevi günah çıkartma işlemidir.lakin kişi yapacağını yapar ve ardından "amaaannn herşeyin bir ilki vardır,bi daha olmaz zaten" şeklinde de sürebilir..
    (dharma, 12.08.2004 11:12)
  5. ilk defa bişey yaptırılacak kişiye, o işi yapmaya ikna etmek için söylenir
    (smyrna, 12.08.2004 11:54)
  6. (togisama, 18.09.2004 23:31)
  7. (yalnızlık senfonisi, 01.03.2005 14:38)
  8. yapılması istenen işin "her şeyin bir ilki vardır" denilerek aslında o işi yapmayı hiç istemeyen yada tereddüt eden kişileri havaya sokma amacı taşıyan cümledir.nedense sonrasında yapılcak işin cılkının çıkabiliceğine delalet eder.
    (hemera, 01.03.2005 21:41)
  9. (aqua, 04.03.2005 23:30)
  10. (azwepsa, 04.03.2005 23:32)
  11. bazı insanların hayatta halen daha yapamadığı şeyler için söylediği, gayet iyi niyetli görünen ama üzerinde düşünüldüğünde hiç de öyle olmayan bir söylem.
    (nightscream86, 04.03.2005 23:48)
  12. (viola, 05.03.2005 18:22)
  13. (wolfshade, 05.03.2005 18:35)
  14. okullarda 10 kasımlarda atatürk için düzenlenen saygı duruşunun ilkkez filistin'de ölenler için de yapılmasının eleştirilmesi üzerine milli eğitim bakanının sarfettiği sözler. israil' e de böyle bir saldırı olsaydı onlar için de yapardık!! diye de devam etmiş ayrıca. gölcük depreminde yaşamını kaybeden binlerce türkiye vatandaşı bu ilki haketmiyordu demekki! böyle duyarlı bir hükümete rast gelmemesine bağlıyorum.
    (roser, 14.01.2009 15:50 ~ 15:55)
  15. ama ikinciye yinelendiğinde asla aynı heyecanı,anlamı,kıpırtıyı,sarsıntıyı,baş döndürücülüğü ya da hücrelerine kadar işleyecek acıyı yaşayamacağını bildiğin diye devam edecek sözün başı.
    (bru, 14.01.2009 15:59)
  16. bu sabah kendi kendime söylediğim cümle. evet insanın hayatında ilkler mutlaka oluyor, olacaktır da. büyük konuşmamak lazım. hayatımda irili ufaklı çok kız arkadaşım* oldu. kimisiyle çok iyiydim,kimisiyle çok kötü oldum. kimisi benim için uzun denecek kadar sürdü,kimisi oldukça kısa. bunlar değişken faktörlerdir. fakat benim için değişmeyen tek şey,ayrıldığım sevgiliyle,bir daha aynı ortamda biraraya gelmemekti. tesadüfen gelmişimdir,o ayrı. ama hiçbir zaman bilinçli olarak,ortak arkadaşlarımın da içinde bulunduğu bir mekanda,bir ortamda eski sevgilimle biraraya gelmedim. bugüne kadar...
    arkadaşlarım bir gezi turu düzenlemişler günü birlik,ve tanıdığım sevdiğim bütün şahıslar bu grubun içinde. lakin biri daha var. o da eski sevgilim... alttan girdim,üstten çıktım ama bir türlü kendilerini ikna edemedim. tutturdular "geleceksin" diye. bi de üstüne "üzülürüz,kırılırız,küseriz" gibi duygu sömürüleri de yaptılar. yapacak birşey yoktu,kabul ettim.
    arkadaşım bana "niye bu şekilde davranıyorsun,düşman mısınız siz" diye bi soru yöneltti. evet belki o şekilde bi intiba bırakmış olabilirim insanlar üzerinde. ama bilmiyorlar ki ben sevgilimden ayrılmış olsam da kıskanırım... evet kıskanırım,göz bu,acaba aynı ortamda neler görecek?! acaba eski sevgilim başka birisinin gözlerinin içine bakacak mı?!ya da başka birisi eski hayat ortağımın gözlerine bakacak mı?! sizi bilmiyorum ama ben feci kıskanırım. ayrı da olsak da,onunla yaşadığım günler,dakikalar aklıma gelir. içime sindiremem böyle birşeyi. ama daha kötüsü,böyle bir durumda müdahale edememek. ne diyebilirim ki? "lan pezevenk sen nasıl kur yaparsın benim eski sevgilime " mi diyeyim?! olmadı dimi?! olmaz evet...
    hayatımda irili ufaklı çok kız arkadaşım oldu. kimisiyle çok iyiydim,kimisiyle çok kötü oldum. kimisi benim için uzun denecek kadar sürdü,kimisi oldukça kısa. bunlar değişken faktörlerdir. fakat benim için değişmeyen tek şey vardı* hiçbirini unutmadım!

hayatta herşeyin bir ilki vardır...
    (kutsal palamut, 14.01.2009 16:05 ~ 16:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil