hanım evladıdır.
başkasının su içtiği şişeye ağzını sürmez, karşısındaki kişi istemdışı bir şey yapmışsa
*** "ıyyykkk iğreeennnnçççsiiieeennn" deyip ortamdan kaçar, kendisi bu gibi şeyleri hiç yapmamış gibi davranır ve yapanlara da pislik gözüyle bakar.
her daim sinir bozar bu insan modeli. ye dersin yemez, iç dersin içmez. pimpiriklinin kralıdır. işin aslı hiçbir boktan haberi olmayan zavallının biridir bu arkadaş.
tanımı yaptık hikayemize geçelim...
şimdi efendim; benim genzimde tümör olduğu için
* radyoterapive
kemoterapitedavisi alıyordum, bilenler bilir... bu tedavi öyle çocuk oyuncağı değildi tabi ki. günde 6-7 defa sekresyon
* çıkarıyordum. doktora göre iyi bir şeydi bu. duyunca mutlu oldum ben de, her seferinde "oley!!! tümör biraz daha azalıyor" diyordum içimden.
bu durumu; başlığı açmama sebep olan arkadaşın yanında söyleme gafletinde bulundum. ne yapayım yani, tedavi süresince neler yaşadın deyince anlattım ben de... dediğim kısma gelince arkadaşın suratı kaydı, "tamam tamam anlatma" dedi. "ıyykk iğrençsin casper" demediği kaldı, canı sağ olsun...
ne sanıyordu acaba? o reklamlarda gördüğü hasta çocukların sadece saçları mı dökülüyor, sadece elleri iğnelerden mosmor mu oluyor? uzaktan bakınca, o acınacak hale geldikten sonra mı iyileşiyoruz biz? tümör lan bu, boru mu? nasıl gideceğini sanıyordun? biz öyle melek gibi durucaz, etrafa gülücükler saçıcaz, bir güç gelip içimizden tümörü alıp gidecek, ya da tanırıya iyileşeyim diye dua edicez, o da kabul edecek ve iyileşeceğiz öyle mi? yok be yavrum, senin daha hiçbir şeyden haberin yok malesef. her gün hönküre hönküre balgam çıkartıyordum işte.
kaneşliğindeydi çoğunlukla. ama bundan hiç bahsetmeyeceğim, seni kan tutuyordur şimdi...