belki ilginizi çeker
  1. · birtakım şeylerin öyle olması
  2. · hayat
  3. · zardanadam
  4. · korsan
  5. · serkan aktaş
  6. · dibini gör
  7. · hepsi hepsi hayat nasıl olsa
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · zongul ducks
  8. · lost izleyenlerin doğuştan loser olması
  9. · gotik hatun

hepsi hepsi hayat nasıl olsa  

1. akustik versiyonunu bıkmadan 3500 kere dinleyebildiğim zardanadam parçası.
    (kusmuk, 28.05.2005 05:28 ~ 05.11.2005 02:27)
  2. demodaki sert versiyonu yerine akustiğini dinleyip saatlerce ağlamama mahal veren en güzel zardanadam şarkısı.
    (possible dreams, 17.12.2005 14:56)
  3. korsan albümündeki* sert hali de aslında pek güzel olan zardanadam parçası.
    (siyah, 26.02.2006 22:20)
  4. hoş, içten bir klibi de bulunan (akustik versiyonunun, dibini gör albümündeki) duygulu parça. sözleri:

kimse bilmez neden böylesin diye
    kimse sormaz neden sustun niye
    niye döndün sırtını herkese
    ne olacak senin bu halin böyle

geçmez günler unut kendini
    bu hayat zor var mı çaresi
    boşver gitsin rüzgarlar essin
    sana da bütün insanlar gibi

günlerin kötü geçiyor
    umudun yok soranın yok
    sorunun çok isteğin yok
    gelenin yok yorgunsun çok

karışık kafan unut herşeyi
    sorgulama boşalt içini
    uyan artık geriye bakma
    hayat kısa durma orda

zaman aksın hızına bakma
    seni dinlemez nasıl olsa
    bırak aksın seni de götürsün

doğan güneş seni çağırır
    gidemezsin ayakların bağlıdır
    bilemezsin yarın ne olur
    göremezsin gözlerin kapanır
    çözemezsin sorunlarını
    öylece kalırsın

zaman aksın hızına bakma
    seni dinlemez nasıl olsa
    (plectrum, 26.02.2006 23:20)
  5. söz ve müziği utku doğruak'a ait olan güzel şarkı.
    (tuesflagellumdei, 19.04.2006 11:08 ~ 11:09)
  6. hani bazen insanın içi sıkılır, ama tam bir nedeni de yoktur. hayat diyebilir insan sadece, hayat..
    akıp giden zaman karşısında bizi ordan oraya sürükleyen hayat..
    işte bunu anlatıyor şarkı. umutsuzluğu, bir şeyler yapamamanın verdiği huzursuzluğu..

"bırak aksın seni de götürsün
    hepsi hepsi hayat nasıl olsa.."
    (mor kedi, 15.04.2007 16:34)
  7. her iki versiyonuda çok güzel olan parça. dibini görde ki akustik kaydı ise kaybettikleri bassçıları serkan aktaş düşünülerek dinlenildiğinde daha da bir anlam kazanır.
    (faaip de oiad, 08.06.2008 22:42)
  8. duygusal açıdan iyi olunmayan zamanlarda dinlendiğinde derin düşüncelere sardıran, iç acıtan, gözleri dolduran şarkıdır.

zaman aksın hızına bakma
    seni dinlemez nasıl olsa
    (robi ve cuma, 29.08.2008 03:25)
  9. dinlediğim zaman, hem kalbimi acıtıp hem de ışıl ışıl parlatan zardanadam şarkısı.
    (itülmüş, 29.08.2008 03:28)
  10. zardanadam'ı bir müzik grubundan öte 'halden anlayan' bir dost olarak görmemi sağlayan güzelim şarkı.

öyle ki, sert versiyonu 'küfür' tadında, akustik versiyonu 'teselli' modundadır.

hayata öfkelendiğimizde birlikte küfredebileceğimiz, canımız yandığında da tesellisinde huzur arayabileceğimiz kaç dost kaldı ki etrafımızda?

sırf bu şarkı yüzünden bile sevebilirdim bu adamları ben. tabi gelmesen de olur, kaçacağım, mayıs gibi başka güzellikleri olmasaydı.
    (haşmet asilkan, 29.08.2008 03:30)
  11. hızır gibi imdadıma yetişen şarkı.yoksa eşekler gibi ağlayacaktım.tuttu beni.daha önce kız kardeşimden ayrıldığımda hiç içim böyle olmamıştı.neden oldu? niye oldu? anlamadım.arabamı çalıştırdım.birdenbire bu şarkı çalmaya başladı.gözlerine bakmadım.baksaydım biliyordum olacakları.gülümsedim ve öyle ortaya bir yere el salladım.uzaklaştım evden.boğazımda birşeyler düğümlendi.sustum ve dinledim.bir daha bir daha bir daha.kaç kere dinlediğimi bilmiyorum ama, bastırdı açlığımı...
    (vampirella, 30.08.2008 00:35)
  12. zardanadam grubunun korsan adlı albümündeki halini beğendiğim şarkısıdır. öss sınavına gireceğim yıl haziran ayının ilk 19 günü her sabah dinleyip yaşam felsefem haline gelen şarkıydı. şarkı, olumsuz giden yaşamdan sıyrılmamızı ve olumlu düşünmemizi sağlayabilmek için, içimizdeki tüm karamsarlığın dışa vurumudur. bu yüzdendir ki, sert versiyonu bence şarkının sözlerine daha uygun. böylesine olumsuz olan zamanda içinizdeki tüm sancıyı anlatan bir şarkı olduğunu ve onu dinlediğinizde hepsi hepsi hayat nasıl olsa diyerek kendinize getirebilir sizi. hayatımın her köşesinde muhakakkak bir zaman gelir bu şarkıyı tekrar tekrar zevkle dinlerim.

kötü geçen her gününün ardından söylenebilinecek güzel cümle; hepsi hepsi hayat nasıl olsa...
    (tosbağa, 30.08.2008 01:14)
  13. uzun zamandır bıkmadan akustik versiyonunu dinlediğim şarkı. her dinleyişimde hakkında bişeyler yazmak istesem de bir türlü doğru şeyleri yazamadığımı fark edip sildim her seferinde. bu yazdıklarımın da anlatmak istediklerimi tam olarak anlatabileceğinden hiç emin değilim ya neyse.
    şarkıda anlatılan umutsuz bir insan, umutsuz bir durum, her şey yeterince iç karartıcıyken " doğan güneş seni çağırır gidemezsin ayakların bağlıdır" der. çaresizliğin tam anlamıyla tanımı bu sözler. ama şarkıdan çıkan tek sonuç " hepsi hepsi hayat nasıl olsa" . düşününce gerçekten bu kadar basit gelmeye başladı.

günlerin kötü geçiyor
    umudun yok soranın yok
    sorunun çok isteğin yok
    gelenin yok yorgunsun çok

ama hepsi hepsi hayat nasıl olsa işte, fazla da takılmamak lazım.
    (232323, 29.06.2009 03:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil