niye bunca şeyden sonra
hepimiz ermeniyiz,
hepimiz türküz söylemleri yerine
hepimiz türkiyeliyiz, bu kadar zamandır birbirimize düşmeden yaşadık şimdi niye galeyana geliyoruz diye düşünmediğimizi hatırlatan başka bir söylem daha.
bölün bölün,sonra da başkaları yutsun.
(bkz:
böl parçala yönet)
(bkz:
komplo teorisi)
(bkz:
acı gerçek)
(bkz:
uyan artık)
en sevilmeyenlere girdikten sonra gelen
edit: biryerlerde birilerinin insanları
alevi-
sünni,
kürt/
ermeni/
türk diyerek böldüğü gerçeğini yadsıyan arkadaşım,bilmem ne kadar yıldır bir coğrafyanın parçası olma bilinciyle birarada yaşamış insanları böyle gelip bölüyorlar,farklı fikirlere(burda farklı fikirden kastım sizin fikriniz olmayan herşey) tahammül edemez hale geliyorsunuz,devleti birleştirici yapısından uzaklaştırıp etnosentrik bir konuma çekiyorlar, asker politikaya karışıyor,devlet fetva veriyor,ortalık bulanıyor,bulandırılıyor...
türklük nedir?orta asyadan gelmek mi yoksa aidiyet hissi mi?bizi birarada tutan,daha doğrusu tutması gereken şey kanımız mı yoksa tarihsel,toplumsal,ve dayanışmayla geliştirilmiş bir
bilinç mi?taş çatlasa 200 yıl,ondan daha eski soyunu takip edebiliyor musun?bu kadar kafatasçı ibarelere yönelmektense bu ülkeyi iddia ettiğin kadar çok seviyorsan birleştirici olsana?bu ülkenin savaşla,bölünmeyle yanıp yakılmasını ya da bu ülkeye
demokrasi devşirilmesini istemiyorsan sen kürtsün sen ermenisin ben türküm diyene kadar bir
türkiye bilinci altında toplansana?
200 yıl ötedeki atanın dedenin kanında arap,kürt,ermeni,arnavut,çerkez ne bileyim herhangi bir etnik köken olabileceğini hiç düşünmedin mi?insanların birbirlerinin ırkına,etnik kökenine,teninin rengine aldırmadan aşkla evlenebildikleri bir coğrafyanın çocuğusun sen.dünyanın en karışık,farklı kökenlerin en kaynaşmış coğrafyası burası.annem balkan göçmeni,babam yarı çerkez.ve ben
türküm,ama ondan önce
türkiyeliyim.ben kendimi bu ülkeye ait hissediyorum,yeri gelince milliyetçilik,kan,köken diye öten adamlar gibi okulu bitirip çekip yurtdışına gitmeyi de düşünmüyorum bu arada.
bu ülkede fikirlerinden dolayı bir aydının öldürülmesine ve sırf bu adam
ermeni diye onu öldürenin eline bayrak tutuşturulup milli kahraman ilan edilmesine karşıyım.öldürülenin ermeni,öldürenin türk olmasının gözümde hiçbir değeri yok.ben baktığımda bir
insanı öldüren başka bir
insan görüyorum sadece.ve senin
seri eksi oylarına rağmen hala şunu söylemek lazım diye düşünüyorum:
hepimiz insanız ve bir insanın fikirlerini ifade etmesinden dolayı,
etnik kökeninden dolayı öldürülmesinden üzgünüz.bundan dolayı üzgün olmalıyız.
ikinci edit: yazının orijinalinden uzun edit yazmışım yahu.iki satırımı eksileyenleri bu destansı editimi eksilemeye davet ediyorum.selam ederim.