belki ilginizi çeker
  1. · nihal atsız ın vasiyeti
  2. · ne mutlu türk üm diyene
  3. · unutulmayan pankartlar
  4. · sarmalak
  5. · hrant dink in katilinin ermeni asıllı olması
  6. · hrant dink vakfı
  7. · hepimiz türküz hrant dink için üzgünüz
  8. · devlet bahçeli
  9. · ogün samast
  10. · hepimiz ermeniyiz
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · geniş aile
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · disko kralı
  6. · galatasaray
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · ataköy
  9. · operator

hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz  

sayfa  / 10
  1. türkiye'deki halkın, zor zamanlarda, içimizdeki asıl düşmanlara karşı birlik ve beraberlik oluşturabildiğini anlatan bir slogan.
    (arch angel, 19.01.2007 20:39)
  2. "hrant dink'i öldürdünüz ama o -ölmedi- o'ndan daha yüzlerce binlerce var. hadi gelin bizi de öldürün, bakalım gücünüz yetecek mi?" anlamındaki slogan.

(bkz: 19 ocak 2007 hrant dink suikasti)
    (nora lee, 19.01.2007 20:46 ~ 20:47)
  3. sosyal patlamaya neden olan cinayet sonucunda ortaya çıkan slogan. dünyada yükselen trendi milliyetçiliğe aykırı hareket.
    (bkz: uğur mumcu)
    (bkz: ahmet taner kışlalı)
    ve daha niceleri
    (kayıp patika, 19.01.2007 20:55)
  4. (bkz: biz türküz)
    (bkz: siz kimsiniz)
    (karışan, 19.01.2007 21:21)
  5. galeyana gelip ne demek istediğini kavrayamamış insanların sloganı. "yaşasın halkların kardeşliği" lafıyla çok güzel bir şekilde bölücü terör örgütünün sloganına eşlik ediliyor çünkü. "hepimiz ermeniyiz" kısmı ise kendi başına bir afazik durum, yazık.
    (metisia, 19.01.2007 21:49 ~ 21:49)
  6. kendi olamayan herkes olabilir, bu açıdan oldukça normal bir slogan.
    (bkz: sloganlar kadar düşünebilmek)
    (dursun sabit hayalar, 19.01.2007 21:50)
  7. (bkz: ne mutlu türk'üm diyene)
    (navalboy, 19.01.2007 21:52)
  8. kardeşliği, insanlığı vurgulayan söz. anlamak istemeyenlerin suratına hala bir umut olduğunu çarpan söz. yanlış anlayıp sadece boş bir slogan olarak görenlerin altında ezilmelerini umduğum söz. ve evet ben de hrant dink'im.
    (xix, 19.01.2007 22:04)
  9. hiçbir artniyet görmediğim, sonuna kadar arkasında olduğum slogan.
    adam ölmüş gitmiş hala ben türküm, siz ermenisiniz diye zıp zıp zıplayanları, milli güvenlik hocası tadında demeçler verenleri de, soğukkanlılıkları için ayrıca tebrik ederim.
    (miçemez, 19.01.2007 22:08)
  10. halkların kardeşliği adına ve sloganın anlamını ve önemini anlayamayanlara inat(ki bunlara göre zaten beşiktaş taraftarı hepimiz zenciyizdediği zaman da tüm beşiktaşlılar zenci oluvermişti).
    (bkz: hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz)
    (mosquito hunter, 19.01.2007 22:10 ~ 22:12)
  11. türk insanından; "zinhar. biz ermeni değiliz." karşılığını görecek kelime. keza; türk insanı ermeni kelimesini küfür zanneder, aynı insan ideolojik idol olarak da nihal atsız'ı alır.

(bkz: nihal atsız'ın vasiyeti)
    (thedewil, 19.01.2007 22:11 ~ 22:11)
  12. kavramları nereye çekerseniz oraya sürüklenir tezini doğrulayan, anti-tezleri kabullenemeyen, kendi doğrularıyla dünyayı görmeye çalışan, sloganların altında ezilmeyi kabul eden insanlara vecize yapılabilecek olan söz.
    (metisia, 19.01.2007 22:17)
  13. bir ara da hrantlar ölmez vatan bölünmez diye bağrıyorlardı. bir anlam veremedim açıkçası.
    (marauder jingo, 19.01.2007 22:18)
  14. bu denli kafaya takılmasını anlayamadığım slogan.
    beşiktaşlılar "hepimiz zenciyiz." dediğinde niçin olay olmamıştı merak ettim doğrusu. aralarında zenci var mı? belki 2-3 tane. peki geri kalanı? demek ki nouma'ya derisinin renginden dolayı yapılan saldırılar sonucu, böyle bir slogan oluşturulmuştu. şimdi de hrant dink ermeni olduğu için, görüşleri için öldürüldü; keza görgü tanığı da katilin "bir ermeni öldürdüm." dediğini bildiriyor. ayrım yapılmak için kullanılan bir şeye karşı birleşmek kimseye bir şey kaybettirmez. "hepimiz ermeniyiz." diyen bir insanın türklüğünden veya ait olduğu etnik kimliğinden bir parça kopup yere düşmez, zaten o hususta kendine güveni olan insan da bundan endişe duymaz. bu slogan
    "siz hrant dink'i [ermeni olduğu için] öldürüyorsanız, o zaman biz hepimiz ermeniyiz, gelin hepimizi öldürün bakalım şimdi."
    demektir bana göre. katilliğe, hoşgörüsüzlüğe bir tepkidir. bu yüzden alınacak, gocunacak bir nokta görmüyorum. zira bu lafı diyen bir insan, yarın "ermeni soykırımı yoktur." iddiasını destekleyebilir. benim gözümde çelişkili bir hareket yapmış olmaz.
    (twinkle, 19.01.2007 22:33 ~ 22:34)
  15. "halkların kardeşliği","barış","sevgi" vs. anlamlarına gelen cümle(ymiş). bırakın hocam bu işleri. herifler bas bas bağırıyor "türkler kökümüzü kuruttu" diye. bizim vatandaşlar da çıkıp hepimiz ermeniyiz diyorlarmış. burda da aslında hepimiz kardeşiz, onu öldürdünüz, sıkıysa gelin bizi de öldürün demek istiyorlarmış. olanları rolleri değiştirerek inceleyin. bakalım ne göreceksiniz. "hepimiz türküz" diyen olur muydu acaba?

anlamayana özel ek:
    güzel kardeşlerim, bir cinayetin ardından haklı tepkinizi gösteriyorsunuz, buna kimsenin bir şey dediği yok. yalnız, olaya bir de şöyle bakın. eşitlik, insanlık, kardeşlik çığlıkları atan sadece biziz. aynı olay bir türk'ün başına gelseydi, kim bizim insanımız gibi birlik olup da buna tepkisini dile getirirdi? kıçlarına kına mı yakarlardı yoksa sokağa dökülüp lanet olsun diye haykırırlar mıydı?
    (chicaloca, 19.01.2007 23:02 ~ 20.01.2007 12:17)
  16. (bkz: ben de hrant'ım ben de ermeni'yim)
    (wfnietzsche, 19.01.2007 23:21)
  17. (bkz: hepimiz insanız)
    (hplovecraft, 20.01.2007 02:31)
  18. yapıcı zihniyet bunu "hepimiz hrantız hepimiz kardeşiz" şeklinde de söyleyebilirdi ama anlayana....
    (boyacikoylu, 20.01.2007 02:44)
  19. rakel dink'in gözyaşlarıyla eşlik ettiği slogandır. yaşasın halkların kardeşliği diyor, faşizme karşı omuz omuza direniyoruz.
    (arch angel, 20.01.2007 18:35)
  20. o sloganın arkasından halklar kardeştir ayıranlar kalleştir dendi tıpkı adamın yazısındaki ironiyi anlamayıp yargılayan zihniyetin bunu da yargılaması üstelik bir de psikolojiydi şuydu buydu çıkarımlar yapması gerçekten ilginçtir..grup psikolojisi değildir o alt kimlikte buluşmaktır tribünde profesör de asfari ücretli kaportacı da tuttuğu takımda buluşur profesörlük ve sınıf farkı önemli değildir..illa da psikolojisine gireceksek bu işin bir de burdan bakmak gerek..
    (hayatberbat, 20.01.2007 18:38)
  21. durumu özetlemekte

http://www.acikistihbarat.com/...
    (leo, 20.01.2007 19:25)
  22. söyleyenlere "evet ermenisiniz" diye cevap verildiği zaman yüzlerinde hafif bir bozulma ifadesi görülen cümle.
    güneydoğuda kör kurşunlara hedef olan, üstüne üstlük hem başbakan tarafından * hem de büyük ihtimalle ab sevdalıları tarafından gaza getirilip hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz diye slogan atanlar tarafından sahip çıkılmayan masumlar için;
    (bkz: hepimiz mehmetçiğiz)
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 21.01.2007 01:15)
  23. batı trakya da kalburüstü bir insan öldürüldüğü vakit yunanlılar çıkıp hepimiz hedeyiz, hepimiz türküz diyorlar mı? ya da ermeniler asala örgütü bürokratları öldürülürken ermeniler çıkıp hepimiz hödöyüz, hepimiz türküz mü diyorlardı? örnekler çoğaltılabilir ama şunu unutmayın hrant dink ermeni kökenli bir türktü, yapılan faşizanlıktır, ayrıca halkı kamplara bölmenin en kolay yoludur. son bir soru olarak istanbuldaki yürüyüşte hepimiz hrantız, hepimiz ermeniyiz diyenlerin kaç tanesinin elinde türk bayrağı vardı kaç tanesinin elinde çeşitli fraksiyonlara ait bayrak vardı, şapkamızı önümüze koyalım ve düşünelim bu cümleyi söyleyerek bize kötü gözle bakanların görüşünü değiştirebilir miyiz? yoksa ellerini ovuşturup bize bakanların aha gene böldük lavukları demelerini mi istersiniz? son söz olarak toprağı bol olsun hrant dink in.
    edit: bu giriyi kötüleyen arkadaşlar, lütfen niye kötülediğinizi mesaj olarak atın, vallahi merak ettim niye kötülendiğini.
    (gulersem, 21.01.2007 10:38 ~ 10:51)
  24. ermeni, türk, rum, kürt, çerkes, laz... bu kelimeleri, bu tanımları yanlış algılayıp ta durduk yerde faşist ırkçı fikirlere kapılanlara lütfen şunu anlatalım:

bırakın ırkı, bırakın etnik kimliği, bırakın insanları tanımlama sevdasını, bırakın kalıpları... önce insan olun...

hepimiz hrantız hepimiz insanız olmalı bence bu sloganın doğrusu...

ve yine bence hrant dink, etnik kökeni ermeni olduğu için değil, "insan" olduğu için o cinayete kurban gitti... biz "insan" olduğunu zannedenler onun ölümü üzerinden medyada prim yaparken, onu ve nice aydınımızı öldüren zihniyet dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. laf ebeliği kolay, sıkıysa onlar kadar örgütlenin bakalım boş yere bağıracağınıza, bakalım bir kişiye daha saldırabiliyorlar mı bir daha?

huzur içinde uyu hrant dink, biz varoldukça insanlık ölmeyecek...
    (evilmaddox, 21.01.2007 10:40 ~ 10:46)
  25. ülkedeki bazı örgütlere yapılan güzel bir göndermedir.
    (dream endless, 21.01.2007 13:01)
 sayfa  / 10

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil