belki ilginizi çeker
  1. · charles bukowski
  2. · charles bukowski okuyan kadın
  3. · factotum
  4. · barfly
  5. · henriçayniski
  6. · ham on rye
  7. · mickey rourke
  8. · siyaset
  9. · arkadaş olunmak istenen kişiler
  10. · chinaski
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · yeşim salkım
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · cyborg
  9. · zamanı geri alabilsem keşke

henry chinaski  

1. (bkz. charles bukowski)
    (invisibleruh, 03.04.2004 18:06)
  2. bukowski'nin öykülerinde kullandığı takma adı. böylece hikayelerin bir kısmının kurguya dayalı olduğunu belirtmiştir kendisi. chinaski odur, ama tam da o değildir. öyle bir şeyler.
    (sigur ros, 18.07.2006 00:00)
  3. battaniyesinin kendisini boğmaya çalıştığını iddia eden kişi.
    (emo the unlucky polar bear, 16.04.2007 00:37)
  4. bukowskinin kitaplarında kullandığı takma isimlerinden en populer olanıdır. ve genellikle chinaski nin başından geçen olayların yüzde 90'ı doğrudur.çünkü charles bukowski kendi gerçek yaşam öyküsünden çıkarak, hayatını öykü ve romanlara taşımıştır.henry chinaski oldukça pis bir adamdır. her şeyden önce bir ayyaştır. güne sıcak bira ile başlamasına rağmen sabahları onun için en iyi şey bira sıçmığından başka bir şey değildir. henry chinaski bir kadınla sevişirken genellikle şu cümleleri kurar.

"girdim iyiydi, sıcaktı.boşaldım, çarşafa silindim ve çıktım."
    (internetchip, 15.07.2007 04:50)
  5. bukowski bazı yazılarında henry'nin kısaltması olan hank'i de kullanır.
    (dreamfactory, 26.07.2007 18:34)
  6. bukowski ,ekmek arası isimli kitabında da bu ismi kullanmıştır . kendini hikayelediği bir isimdir. bahsedildiği gibi pis bir adamdır. kumar, kadın,at yarışları, şarap, açlık ve ucuz pansiyonlar arasında dönü duran bir hayatı olmuştur.
    gündelik şlerde çalışır, kazandığı parayla pansiyona borcunun bir kısmını öder, kalan paranın bir kısmıyla fahişeye ider, kalanın bir kısmıyla yemek yer, at yarışı oynar kalanıylada şarap alır ve yaşar gider...
    (incebelii, 01.05.2008 14:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil