bukowski'nin öykülerinde kullandığı takma adı. böylece hikayelerin bir kısmının kurguya dayalı olduğunu belirtmiştir kendisi. chinaski odur, ama tam da o değildir. öyle bir şeyler.
bukowskinin kitaplarında kullandığı takma isimlerinden en populer olanıdır. ve genellikle chinaski nin başından geçen olayların yüzde 90'ı doğrudur.çünkü charles bukowski kendi gerçek yaşam öyküsünden çıkarak, hayatını öykü ve romanlara taşımıştır.henry chinaski oldukça pis bir adamdır. her şeyden önce bir ayyaştır. güne sıcak bira ile başlamasına rağmen sabahları onun için en iyi şey bira sıçmığından başka bir şey değildir. henry chinaski bir kadınla sevişirken genellikle şu cümleleri kurar.
"girdim iyiydi, sıcaktı.boşaldım, çarşafa silindim ve çıktım."
bukowski ,ekmek arası isimli kitabında da bu ismi kullanmıştır . kendini hikayelediği bir isimdir. bahsedildiği gibi pis bir adamdır. kumar, kadın,at yarışları, şarap, açlık ve ucuz pansiyonlar arasında dönü duran bir hayatı olmuştur.
gündelik şlerde çalışır, kazandığı parayla pansiyona borcunun bir kısmını öder, kalan paranın bir kısmıyla fahişeye ider, kalanın bir kısmıyla yemek yer, at yarışı oynar kalanıylada şarap alır ve yaşar gider...