hendek   

adana çık aradan

1. adapazarı'ın düzce'ye komşu ilçesi. adı "hantek"ten gelmektedir. kafkasya kökenli nüfusun yoğun olduğu bir ilçedir.
    (azwepsa, 06.10.2005 16:26)
  2. (bkz: deveye hendek atlatmak)
    (azwepsa, 06.10.2005 16:28)
  3. (bkz: hendek savaşı)
    (dedi ki normal, 06.10.2005 17:07)
  4. sakarya üniversitesi eğitim fakültesi'nin bulunduğu ilçedir.
    (hoppa hop hop, 07.07.2006 13:06)
  5. sakarya ilinin 63.703 nüfuslu ve 581 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

harun kaya ilçenin kaymakamıdır. akarca, akçayır, akova, aksu, aktefek, aşağıçalıca, bakacak, balıklıihsaniye, beyköy, beylice, bıçkiatik, çakallık, çayırbaşı, çobanyatak, çukurhan, dereköy, dikmen, esentepe, eskibıçkı, güldibi, gündoğan, güney, göksu, hacıkışla, hacimbey, halaç, hamitli, harmantepe, hicriye, hüseyinşeyh, kadifekale, kalayık, karaçökek (yeşilvadi), karadere, kahraman, karatoprak, kargalıhanbaba, kargalıyeniköy, kazımiye, kırktepe, kızanlık, kocadöngel, kurtuluş, lütfiyeköşk, martinler, muradiye, nuriye, ortaköy, paşaköy, pınarlı, sarıyer, servetiye, soğuksu, sofular, sukenarı, süleymaniye, sümbüllü, sivritepe, tuzak, türbe, uzuncaorman, yağbasan, yarıca, yayalar, yeniköy, yeniyayla, yeşilköy, ikbaliye, ikramiye, yukarıçalıca, yukarıhüseyinşeyh, şeyhler isimlerinde toplam 72 köyü bulunur.
    (rio, 01.06.2007 23:21)
  6. mesafe koymak adına, kişinin çevresine kazabileceği çukur.
    (heidi, 08.03.2008 14:02)
  7. tam merkezinde hendek cumhuriyet ilköğretim okulu bulunur. bir zamanlar askeriye olan alan şimdilerde boştur. nüfusu az olmadığı halde halkı birbirini yakından tanır. abhazlar ve çerkezler yoğunluktadır.
    (tazmanya canavarı, 08.03.2008 14:08)
  8. sakarya ilinin gelişmekte olan ilçesidir. eğitim fakültesinin , yani üniversitenin gelmesiyle büyük yol almıştır. insanlar ilk önceleri öğrencileri yadırgamış olsa da zamanla alışmıştır, onların veli nimetleri olduklarını anlamıştır. her geçen gün ilçede yenilikler görülmektedir. geniş bir etnik yapıya sahiptir.
    (ucanbizon, 07.06.2008 13:42)
  9. ayrıca yüksek rakımlı bölgelerinde güzel dağ çilekleri vardır.
    (fazla uzaklaşmış olamaz, 09.09.2008 16:51)