popo hastalığıdır. (bkz:
legal giri)
basur olmak için yapılması gerekenler aşşağıdaki gibidir;
1- soğuk kola ve mısır yenilip poponun iki tarafını sağa ve sola doğru açarak betona oturmak
2- basur olan arkadaşla dalga geçmek
3-çok baharatlı yemek.
evet eğer bu üçünü başarıyla yaparsanız basur olmanız işten bile değildir.
örneğin ben, sadece ikincisini yaptım bu yüzden basur olamadım.
veeeeeeeeee genç diğmalara bir basur hikayesi;
bir salı sabahı aynı otelde kaldığım arkadaşım ceyhun'un acılar içerisinde yatağında kıvrandığını öğrendim. doğru ceyhun'un odasına koştum. gerçektende ceyhun yatağında dört dönmekte, inim inim inlemekteydi. kimse ne olduğunu bilmiyordu. bende mide kanaması filan geçirdiğini düşündüm ve bu düşüncemi diğer arkadaşlarımla olay yerinde paylaştım. hemen hastaneye götürmeye karar verdik.
hastaneye gitmek için direk acile giden bi dolmuşa atladık. dolmuş bomboştu. ben ve diğer arkadaşım otuduk. ceyhun bir türlü oturmuyor, acılar içinde ayakta sallanıyordu. şöför oturmasını söyledi. ceyhunsa zorla 'çok ağrıyor' diyebildi. ve feleğin çemberinden geçmiş olan şöför ' haaa basur oldun yani, geçmiş olsun geçmiş olsun' dedi. ceyhun başını öne eğdi.
şaşkınlık içerisindeydim, basur kelimesini arada bir duyuyordum ancak o ana kadar kendisiyle ilk kez karşılaşmıştım. irkildim, ceyhun basur olabilirdi.
velhasıl hastaneye geldik. acildeki güzel bayan doktor ceyhun'u dinledi hemoroid olabilir dedi ve bizi içeri tarafta bir polikinliğin önüne gönderdi. bekleme salonundaki oturaklar bomboştu. biz oturduk. cehhun ayakta ve inlemekteydi. sonra genç bi kız geldi. gelişinden bile meraklı bir tip olduğu anlaşılıyordu.
yanımızdaki oturağa oturdu ve 'geçmiş olsun' dedi. yanılmamıştım. sonra ceyhun'a baktı. hastanın o olup olmadığını sordu. biz 'o' dedik. 'nesi var' dedi. biz tam olarak bilmiyoruz diye geçiştirmeye çalışıyorduk. o sırada ceyhun ise sessizliğini korumaktaydı. kız sorular sormaya devam ediyor ve bizi bunaltıyordu. sonra salonda bir ses yankılandı;
'basur ulan basur ne sorup duruyon'
bu ceyhun'un çığlığıydı. bu çığlıkta bir kabulleniş de sezinlenmekteydi.
kız sustu.bu kez sessizliği bozansa koridorun ucundan bizim tarafa doğru gelmekte olan doktordu. bir yandan sert ve kararlı adımlarla koridoru yürüyor bir yandan da eline ameliyat eldiveni benzeri bir şey geçiriyordu.
doktor odaya girdi ve ceyhun'u çağırdı. sonrası malum. bir delikanlı daha bu dünyadan kayıp gitti.
dahası da vardı. ceyhun doktorun zülmüyle kurtulamamış birde füze şeklinde fitillere bağırsaklarını açmak zorunda kalmıştı. ve bu işlemi hergün kendisi yapmaktaydı. bir gün bize bu işlemi yaparken ayna karşısına geçtiğini, böyle daha kolay olduğunu söylemişti.
not:ceyhun eksi oy verme sen olduğunu anlarım.