görseller
hemoroid 

belki ilginizi çeker
  1. · basur
  2. · ultraproct supp
  3. · procto glyvenol
  4. · rektal tuşe
  5. · proktoloji
  6. · göt lalesi
  7. · göt memesi
  8. · bırak o kendi düşer
  9. · götünü açıp başkasına gösteren insan modeli
  10. · feuchtgebiete
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · domuz gribi
  5. · zongul ducks
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · kurban kesmemek
  9. · evlilik içi tecavüz

hemoroid  

sayfa  / 2
  1. zengin basuru.
    (bkz. basur)
    (wondrous, 17.06.2004 20:38)
  2. çok oturan insanlarda görülür genellikle. acılı yemek yendiği zaman azar coşar, tuvalette kan gövdeyi götürür.
    (aqua, 19.08.2004 16:37)
  3. sınav dönemlerinde öğrencilerin korkulu rüyası hastalık.acı yemenin yanında stress ve gerginliğinde ateşleyici rol oynadığı hastalık.
    (shemsipashapasaji, 25.11.2004 04:35)
  4. sözlük yazarlarının dikkat etmesi gereken hastalıktır, zira sözlüğe saatlerce, aralıksız oturarak giri girmek "rektal tuşe" hareketine sebebiyet verebilir.
    (yuziko, 25.12.2004 23:10 ~ 23:11)
  5. stres ile birlikte kabızlık da hemoroid'i tetikler. ayrıca fazla ıkınmayın

(bkz: bırak o kendi düşer)
    (bateristt, 24.09.2005 14:03)
  6. ultraproct-supp ve procto glyvenol ilaçları ile 1 haftada kurtulursunuz bu illetten.
    (bateristt, 24.09.2005 14:04)
  7. bunlar anorektal venlerin varisidir.yani bu bölgedeki venlerin genişlemesi, şişmesi ve kanın boşalmasının güçleşmesidir.hemoroidler şişmanlarda, kabızlık çekenlerde, sürekli olarak oturarak çalışanlarda, ata binenlerde*, gebelerde, rectum tümörü olanlarda kısacası genelde karın içi basıncın arttığı durumlarda ortaya çıkarlar.

bunların çeşitleri vardır.sınıflandırılması bu bezelerin ıkınma ile içeriye girip girmemesine göre olur.sadece kanama belirtisi veriyorsa basit hemoroittir.tedavisi kolaydır.

bir müddet ağrılarınızı hafifletmek için sıcak suya oturma banyoları yapabilirsiniz.bunun için bir leğene sıcak su doldurup bir süre oturmanız kaslarınızın gevşemesine ve damarlardaki kanın boşalmasına sebep olur.ayrıca uzun süre zarfı içinde diyet değişiklikleri yapabilirsiniz.posalı gıdalar tüketmeli, menülerinizde bir müddet asitli içeceklere yer vermemelisiniz ve eğer kabızlıktan son derece müzdaripseniz sabahleyin kalkınca kahvaltı etmeden önce bir bardak ılık su içip 1 saat bir şey yememelisiniz.son olarak tuvaletiniz gelse de gelmese de günde belli bir saat edinip o saatte tuvalette yarım saat zaman geçirmeli, dışkılamaya çalışmalısınız.bu arada alaturka tuvalet bu iş için en ideal olanıymış.öyle diyorlar…

bunlar benim bildiğim pratik bilgiler…eğer hemoroidinizin olduğunu düşünüyorsanız bir doktora gözükmeniz gerekir aksi halde ilerleyip bir takım cerrahi işlemlere tabi tutabilirsiniz.rektal tuşe öyle kolay kolay atılmaz onu önemsemeyin.ayrıca utanmanıza da gerek yok.nihayetinde karşınızdaki insanın o duruma gelinceye kadar neler gördüğünü belki hayal edebilirsiniz.inanın muayene sonrası sizin yüzünüzü bile anımsamazlar.
    (sandra dee, 14.12.2005 20:24 ~ 08.06.2006 01:49)
  8. insanda egsozun bozulması durumu.
    (hanspeterberigel, 26.02.2006 21:39)
  9. "kalbim var" deyişi gibi kullanımı olan kelime.aslında anatomik bir yapıdır,doğrusu hemoroidal hastalıktır
    (nepenthe, 27.02.2006 02:21)
  10. (bkz: http://www.hemoroid.net)

ps: site, mide kaldırma katsayısı yüksek gore grind fotoğraflar içermektedir.
    (my dying bride, 27.02.2006 02:26 ~ 08.03.2006 17:52)
  11. bu hastalık azıttığı zaman şifreli konuşulur. insanlığın yoğun olduğu mekânlarda "basurum azdı yine" demek yerine "enjektör meme yaptı", "lastik patladı", "erir içim usul usul kan gider" gibi cümlelerle mevzu anlatılabilir.
    (eksiksizuyum, 28.05.2006 01:24)
  12. ne yapıp ne edip bu rahatsızlığa yakalanmamak lazım. çünkü bir çok yönden yeni deneyimler veriyor. mesela verilen kremlerin şöyle 5 cm lik bir ucu vardır ve bu malum yere sokularak kullanılırlar, rüyamda görsem inanmazdım ama yaptım. muayene olmak da garip, bilmiyorum benim gittiğim yer de mi öyleydi ama 3 parmakla mı kontrol edilir, ettiler. ama olursa da fazla korkmayın doktor işini biliyor *
    (gibigibi, 29.10.2006 19:31 ~ 29.12.2006 00:06)
  13. kötü bir hastalıktır. bu hastalığı olan bir arkadaş her tuvalete girdiğinde şarkı söyler (bkz: seni içimden söküp atmak öyle zor ki)
    (panavision, 07.01.2007 03:58)
  14. (capable, 07.01.2007 04:02)
  15. (vonalı, 07.01.2007 04:04)
  16. yakalandiginda belli bir sure sir olarak saklanilir. soylemeye cekinir insan cunku soz konusu kişinin götüdür. acıya daha fazla dayanamayarak mevzu anne veya babaya açılır. akabinde gidilen doktor cok normal bir şeymiş gibi bir bakalım der. doktorun götünüz hakkında bu umursamazlığı sizin zorunuza gider hatta edlivenle bakmasına ragmen elini yıkaması sizi uzer. ameliyathane ye girdiğinizde karşınızda duran anestezi uzmanını, hemşireyi gorunce daha da utanırsınız. çatal a konmak gururunuzu incitir. anestezi verildikten sonra bayılıp rahatlayacağınızı sanırsınız ama uyandığınızda serumu takmaya gelmiş hemşirelerin açık kalmış götünüzü göreceğini unutmuşsunuzdur. hesapta ameliyat sonrası muhabbete girecektiniz onlarla. ama sizi en çok üzen yıllarca göstermediğiniz götünüzü bir günde onca kişiye göstermenizdir. artık hayat bambaşkadır. tuvalete girip seri bir şekilde işinizi bitirmeye bakarsınız. kebabın acısız da yenilebileceğini farkedersiniz.
    (schism, 05.02.2007 16:40 ~ 08.02.2007 02:47)
  17. uzun süren çabalara rağmen mecburen doktora görünmek zamanı gelmiştir artık.
    -sorun nedir?
    -hemoroid sanırsam.
    -kanama var mı ?
    -yok.
    -ayakkabılarını çıkar,üstünü sıyır,namaz kılar gibi uzan.
    -hassiktir
    -ney?
    -yok bişe hocam
    -(inceleyerek)hımmm.kıl dönmesi var mı?
    -yok
    -alla alla nası olmaz bi dünya kıl var.cık cık.
    -(sanane ulan sen bak işine denmek istenir ama neyse) yok valla doktor bey.
    -tamam giyin üstünü.

hem eldiven takıp hem elini bir daha yıkamasıyla yerin dibine girer ama yine de ' ulan kim bilir kaç tane göt görmüştür bu deyip teselli edersiniz kendinizi.fena bir şey yani.
    (sevmek bir eylemdir, 03.09.2007 11:55)
  18. popo hastalığıdır. (bkz: legal giri)

basur olmak için yapılması gerekenler aşşağıdaki gibidir;

1- soğuk kola ve mısır yenilip poponun iki tarafını sağa ve sola doğru açarak betona oturmak

2- basur olan arkadaşla dalga geçmek

3-çok baharatlı yemek.

evet eğer bu üçünü başarıyla yaparsanız basur olmanız işten bile değildir.

örneğin ben, sadece ikincisini yaptım bu yüzden basur olamadım.

veeeeeeeeee genç diğmalara bir basur hikayesi;

bir salı sabahı aynı otelde kaldığım arkadaşım ceyhun'un acılar içerisinde yatağında kıvrandığını öğrendim. doğru ceyhun'un odasına koştum. gerçektende ceyhun yatağında dört dönmekte, inim inim inlemekteydi. kimse ne olduğunu bilmiyordu. bende mide kanaması filan geçirdiğini düşündüm ve bu düşüncemi diğer arkadaşlarımla olay yerinde paylaştım. hemen hastaneye götürmeye karar verdik.

hastaneye gitmek için direk acile giden bi dolmuşa atladık. dolmuş bomboştu. ben ve diğer arkadaşım otuduk. ceyhun bir türlü oturmuyor, acılar içinde ayakta sallanıyordu. şöför oturmasını söyledi. ceyhunsa zorla 'çok ağrıyor' diyebildi. ve feleğin çemberinden geçmiş olan şöför ' haaa basur oldun yani, geçmiş olsun geçmiş olsun' dedi. ceyhun başını öne eğdi.

şaşkınlık içerisindeydim, basur kelimesini arada bir duyuyordum ancak o ana kadar kendisiyle ilk kez karşılaşmıştım. irkildim, ceyhun basur olabilirdi.

velhasıl hastaneye geldik. acildeki güzel bayan doktor ceyhun'u dinledi hemoroid olabilir dedi ve bizi içeri tarafta bir polikinliğin önüne gönderdi. bekleme salonundaki oturaklar bomboştu. biz oturduk. cehhun ayakta ve inlemekteydi. sonra genç bi kız geldi. gelişinden bile meraklı bir tip olduğu anlaşılıyordu.

yanımızdaki oturağa oturdu ve 'geçmiş olsun' dedi. yanılmamıştım. sonra ceyhun'a baktı. hastanın o olup olmadığını sordu. biz 'o' dedik. 'nesi var' dedi. biz tam olarak bilmiyoruz diye geçiştirmeye çalışıyorduk. o sırada ceyhun ise sessizliğini korumaktaydı. kız sorular sormaya devam ediyor ve bizi bunaltıyordu. sonra salonda bir ses yankılandı;

'basur ulan basur ne sorup duruyon'

bu ceyhun'un çığlığıydı. bu çığlıkta bir kabulleniş de sezinlenmekteydi.

kız sustu.bu kez sessizliği bozansa koridorun ucundan bizim tarafa doğru gelmekte olan doktordu. bir yandan sert ve kararlı adımlarla koridoru yürüyor bir yandan da eline ameliyat eldiveni benzeri bir şey geçiriyordu.

doktor odaya girdi ve ceyhun'u çağırdı. sonrası malum. bir delikanlı daha bu dünyadan kayıp gitti.

dahası da vardı. ceyhun doktorun zülmüyle kurtulamamış birde füze şeklinde fitillere bağırsaklarını açmak zorunda kalmıştı. ve bu işlemi hergün kendisi yapmaktaydı. bir gün bize bu işlemi yaparken ayna karşısına geçtiğini, böyle daha kolay olduğunu söylemişti.

not:ceyhun eksi oy verme sen olduğunu anlarım.
    (adsız, 15.09.2007 23:30 ~ 16.09.2007 00:01)
  19. genelde bağaratlı yiyecekler yiyip sonra acıdan wc deki kalebodurları tırmalama ile sonuçlana hadise... erken teshiste ilaç tedavisi ile geciyor( 1 haftalık makattan fitil) ilerleyen durumlarda ise tek yol cerrahi müdale olan milletimize özgü bir rahatsızlık...
    (narsil, 24.10.2007 20:43)
  20. sizi çok kötü pozisyomlara sokabilecek hastalık. bizim bir arkadaş basurunu doktor nezaretinde adana çukurova üniversitesi araştırma hastanesi amfisinde 150 kişilik sınıfa göstermişti. bilim için domalmıştı.(bkz: sanat için soyunmak)
    (deniz büyücüsü, 13.02.2008 13:54 ~ 14:47)
  21. g.tün meme yapması

g.tün yalama olması
    (hiçaçı, 28.03.2008 17:17)
  22. orta yaşını geçmiş insanların tahammül sınırlarını zorlayan bela.
    (chronicle, 28.03.2008 17:21)
  23. ''ben yürürüm yane yane.
    acılı adana boyadı beni kane.''

(istanbul'da bir sinema tuvaleti.)
    (özlemce, 12.04.2008 13:32)
  24. bu sabah itibariyle yedi sene sonra tekrarlayabileceğini öğrenmiş olduğum hastalık. çok kötüdür demiyorum, hastalıkların hepsi kötüdür ama tuvalete gitmek sizin için bir seramoniye dönüşür. sabah uyanır uyanmaz yüzünüzü yıkamadan eczaneye gidip basur fitili istemek zorunda bırakır sizi.
    (golden cock, 27.05.2008 23:45)
  25. rocky bir doktor muayenehanesindedir.

arkası dönük vaziyette ve g.tü meme yapmıştır.

+acı yok rocky acı yok!!!

not:ya yiğit özgür ya da erdil yaşaroğlu nun bir karikatürü idi.
    (erken teşhis, 23.06.2008 21:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil