|
|
- (bkz: ne zaman ne cumhuriyet okumak)
- bizzat yaptığım olay. nedeni acaba gerçekten iki kutubu da okumak mıdır yoksa etraftakilere bakın ne güzel sentez yapıyorum diye hava yapma isteği midir, kendi içimde bilemiyorum, çelişiyorum.
hasılı taraflı gazete nedir diyorsanız, iki gazeteyi de okumak size yardımcı olacaktır.
- gündemdeki olaylar hakkında iki farklı görüşü de almak istemektir.
iki farklı görüşteki gazetenin yazarlarını da okumak istemektir.
farklı görüşleri dinleyip izleyip takip etmek, dikiş tutturamamak değil kendini geliştirebilmektir.
benim tarafım belli artık öbür taraftakilerin ne yaptıkları beni ilgilendirmez dememektir.
- karşıtı olunan düşüncenin ürünlerini de takip etmektir. kuru kuruya karşı olmamaktır. bilip bilmeden konuşmamayı sağlamaktır.
- zaman gazetesi'nin bazı yorum sayfalarının kalitesi tartışılmaz olduğundan, öteki taraftan cumhuriyet gazetesinin de bazı sayfaları tadından yenmez olduğundan yadırganamayacak olay. hatta bence normal olanı budur, ötekiler anormaldir. mesela zaman için;
(bkz: alev alatlı)
p.s. allah allah? nedir bu demokratik hoşgörü yahu. istediğim gazeteyi okumakta özgür değil miyim birader? sen karşıt görüşe tahammül edemiyorsan ben ne yapayım? alev alatlı da güzel yazar, ışıl özgentürk de. hangi kafayla o kadar eksi oy gelmiş anlamadım.
- isteyen alır da okur da.bazen elimde 1-2 zıt görüşlü gazete görenlerin şaşkınlıktan ağzı yüzü çarpılıyor,kaş göz ve imalarla eğer farketmeyen varsa da işaret ediliyor vs.ne sanıyorlar çok merak ediyorum.zaman gazetesi çizgisini eleştirebilmem için içeriğini bilmem gerekmez mi?veya cumhuriyeti eleştirmek için başkalarının söylediklerine kulak kabartıp kendi tespitimmiş gibi kasıla kasıla mı anlatayım.bizim insanımız sığ olmaya bu kadar mı alıştı?hem cumhuriyet hem zaman alıyorsan ya kişiliğin oturmamıştır,ya riyakarsındır,vay g.t vaayyy!!!ihanet sebebi...
bir insan bir ideolojiye sahip olabilir,benim fikrimce sahip olduğu ideolojinin karşıt görüşlerini de bilmeli ve okumalıdır ki yanlışı varsa düzeltsin.çünkü ideoloji dogma halini aldığı anda kaybetmiş demektir.
üstelik de son zamanlarda zaman ve cumhuriyetin pek bir farkı kalmadı.cumhuriyet objektif olmayı bırakıp baykal chpsi çizgisinde durmaya ve resmen laik-ulusalcı dilim varsa faşizm diyeceğim bir çizgide yazmaya başladı.sonuç:nesnellikten uzaklaştı,bir kesimin propagandasını yapmaya başladı.ağız dolusu eleştirdiğimiz zaman gazetesinden ne farkı kaldı?
- gayet normal bir durumdur. mevcut internet olanaklarıyla çok daha fazlası da mümkündür. aynı olaya farklı görüşlerin nasıl yaklaştığını görebilmek ve sağlıklı bir değerlendirmede bulunabilmek için şiddetle önerilir.
- gayet normal olmasının yanında olması gereken birşeydir..
- normal ve olması gereken davranıştır. karşındakinin ne dediğini anlayamadıktan sonra uzlaşma olması mümkün müdür?
- (bkz: ne okuyam vakit mi okuyam)
- (bkz: müdür müdür müdür)
- körü körüne düşüncelerine uymak değildir. at gözlüğünü çıkarmaktır
- hem de başka gazeteler okuyorsa kişinin iyi bir okur olduğu gösteren fiildir.ama sadece bu ikisini tercih ediyorsa kişinin ideolojik atışmalardan, uçlarda bulunmaktan biraz da dikkat çekmekten hoşlandığını düşündürtebilir insana.yine de bu bir önyargıdır; kişiyi biraz tanıyınca bambaşka çıkarımlar yapılabilir.
- sadece zaman okurunun yapacağı şeydir. iktidarda olanlar onları iktidar yapan ideolojinin tekil doğruluğunu savunurken, muhalefette olanlar bunu yapamaz ve daha kapsayıcı bir metafizik-retorik geliştirmek zorunda kalırlar. bu evrensel olgudan ötürü dengelilik, tarafsızlık ve adalet arayışı muhaliflere, kendi gücünün sağlayabildiğinin ötesinde rızaya dayalı bir meşruiyete ihtiyacı olanlara özgüdür. zaman'ın yorum sayfaları cumhuriyet'ten kat kat kalitelidir gerçekten, ama kendini bilen hiç bir cumhuriyet okuru zaman falan okumaz. bu yüzden sentez ya da diyalog arayışları hep güçsüz olanlarda belirir. birisi hem zaman hem cumhuriyet okuyor olmakla övünüyorsa o kişi aslında zaman okurudur.
- bunu yapan bir adamdan iyi bir tarihçi olur.
- bilhassa mizahi amaçlarla, daha güzeli hem vakit hem de cumhuriyet almaktır. sıklıkla yaparım da, zira:
cummhuriyet = 0,75 ytl
vakit = 0,50 ytl
iki gazeteyi isterken gazete bayisinin size olan şaşkın bakışı = paha biçilemez
paranın satın alamayacağı şeyler vardır. geri kalan her şey için master card(cerceve, 17.05.2008 01:55 ~ 01:55)
- ilhan selçuk ve demirel münasebeti kadar normaldir.
- insanın hem kendine yakın, hem de karşıt görüşe sahip yazıları okuyarak muhakeme yapmayı istemesinden kaynaklanabilir. kişi belki de neye karşı çıktığını tam olarak anlamak ve takip etmek istiyordur, bilinçsiz muhalefet yapmamak için.
- abimin bi aralar her gün yaptığı olaya benzer olay. kendisi abartır hem vakit hem cumhuriyet okurdu. sonra bu aptal gazetelere bu kadar para verilmez dedi bıraktı..
daha güzeli için: (bkz: hem radikal hem zaman okumak)(danza, 17.05.2008 04:46 ~ 04:51)
- çay zevkimi ev dışında sadece esnafların müdavimi olduğu çay ocaklarında bulduğum ve tavşan kanı- ince belli-kırmızı puantiye kombinasyona 50 kuruş verdiğim bir çayocağı var. yenişafak'tan bulvar'ına kadar günün tüm gazetelerine göz gezdirme şansım olur. bu vesileyle zaman ve cumhuriyet'i de okumuş oluyorum. zaman'a bakıyorum, ülke güllük gülistanlık, lale devrinde yaşıyoruz sanki. evin damına çıkıp nedim misali övgüler düzesim* geliyor gemicik alanlara, pijamayla-tangayla pazarlama yapanlara. kendimi göt lalesi gibi hissetmeme yolaçan bu düşten uyanıyorum cumhuriyet'imi elime alarak. malum; zaman kötü. götü kollamak zorundayız. cumhuriyet'e bakıyorum, ülke bombok, fetret devrinde yaşıyoruz sanki, evin damına çıkıp ''bu ne biçim memleket lan'' diye çığırdıktan sonra benzin döküp kendimi yakmak istiyorum. neyseki, hürriyet'in arka sayfa güzeline kitleniyorum da bu çılgın düşten uyanıyorum. demem o ki, aynı anda hem sulu hem de kuru takılmayın, bad trip yapar.
- (bkz: medya takip merkezi)
- (bkz: dostum yakın düşmanım dahada yakın olsun)
|