hem klasik hem metal müzik dinleyen insan modeli 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. metal müziğin içine giren sopranolar, basslar, kemanlar, piyanolar düşünüldüğü zaman pekte şaşılmıyacak bir müzik zevkine sahip kişilerdir bunlar
    (dream endless, 04.02.2007 16:04)

2. (bkz: haggard)
    (genius kusagami, 04.02.2007 16:07)
  3. herkesin bulunması gerektiği müzikal anlayış noktasına gelme eğilimli kişidir. müziğin insana hizmet ettiğini ve türlerin çatışmasının bir anlamı olmadığını idrak etmiş kişidir. müzik insana zevk verdiği ölçüde ve çeşitlilikte dinlenmelidir. türlerin dışlanması ya da tepeye çıkarılıp diğerlerine karşı savunulması, müzikal kültürün ve elitliğin göstergesi değil, bilinçsizliğin ve görmemişliğin daniskasıdır. iyi müzik dinleyicisi türler hakkında bilgiye sahip olup, kaliteli yapılan müziği ayırtedebilendir.
    (mothman, 11.05.2007 15:23)
  4. (bkz: therion)
    (therion, 28.05.2007 19:26)
  5. (bkz: neoklasik metal)
    (seçilebilirkişi, 28.05.2007 19:30)
  6. (bkz: ben)

düzeltme: acemilik günlerimde yazdığım, sözlük formatına aykırı bir girimdir bu.saçmalamışım.
    (lord hypnos, 28.05.2007 19:58 ~ 21.12.2007 20:17)
  7. bir anlamda önyargılarından kurtulmuş, kendini kalıplar içine sokmayı sevmeyen insan modelidir. iki tür müziğin fanları da yobazdır çünkü; değişik fikirlere, dolayısıyla değişik müziklere kapalıdırlar. kalıplarının dışına çıkan sertab erener ve vanessa mae gibi müzisyenler klasik müzik çevresinde "davayı sattıkları" gerekçesiyle pek sevilmemektedir. aynı durum çoğumuzun bildiği metallica örneğinde olduğu gibi metal müzik camiasında da sık olarak görülür. iki türü de dinlemenin en büyük dezavantajı da budur kanımca. hem klasik hem de metal müzik dinleyen insanlar iki çevrede de pek itibar görmeyeceklerdir.
    (ala kalem, 28.05.2007 20:06)
  8. nota denilen şey aynıdır. sadece birbirleriyle oluşturulan kombinasyonları değişir. bir de ton. anlatılmak istenen aynı şeydir, insanın hikayesi... kişisel. bu bakımdan gerçek müzik dinleyicisi "samimi olduğuna inanırsa hepsini dinleyebilir." kendisini evinde gibi hissettiği müzik türü ne olursa olsun, bazen tatile çıkmak isteyebilir insanoğlu.
    (draco, 28.05.2007 20:14)
  9. müzikteki sınıflandırma olayı zerre skinde olmayan insandır. nitekim bazı metal tarzda şarkıcılar, gruplar vardır ki onları sınıflandırmak için heavy metalden atmosferik yarrak metale uzanan yelpazede yer bulamazsınız (bkz: apocalyptica) (bkz: haggard) (bkz: therion) (bkz: gider bu). en güzeli müziğin sınıfına bakmadan zevke uygun olan müziği dinlemek, "ben metal dinliyorum, rap/arabesk/../klasik müzik sksen dinlemem" tarzı yorumlar yapmamaktır.
    (devil, 28.05.2007 20:21 ~ 20:22)
  10. (bkz: cliff burton)
    (raynor, 28.05.2007 20:31)
  11. (bkz: s and m)
    (lazarushadow, 28.05.2007 20:42)
  12. olabilecek en normal insan modelidir,zevk meselesidir. alkış hak eder ama sözlükte yok o ayrı.
    (bkz: alkış efekti yok mu bu sözlükte)
    (ellisande, 28.05.2007 21:30)
  13. (bkz: yngwie malmsteen)
    (arcturus mengsk, 28.05.2007 21:36)
  14. kulağın işlevselliğini, müziğin çeşitliliğini, çeşitliliğin güzelliğini kavramış insan modeli
    (alphesibea, 28.05.2007 22:04)
  15. eğer hem klasik, hem elektronik, hem metal, hem pop, hem x, hem y türü müzik dinleyen insan; bunu bayrak sallayıp da "bakın ne kadar çok sesliyim, harikasal bir varlığım ben" diyerak yapıyorsa; reddettiği o şekilci dünyanın imparatoru olmuştur demektir.
    (azureel, 21.12.2007 15:13)
  16. insanların üzerinde şöyledir ,böyledir diye bir genelleme yapmamak lazım;'oğlum sen metalcisin yada rockersın inanmıyorum türkü mü dinliyosun' diyen şahsiyetler hep bi mal ,mantıksız gözükmüştür .müzik zevki ruh haline, bulunduğun duruma göre değişir isteyen istediğini dinler klasiği ,halk müziği,metali ,sanat müziği hepsi insan ruhunun melodisel bir yansımasıdır.(bkz: kendini bir kalıba sokmayan insanlar)
    (tınmaz melaike, 21.12.2007 15:49)
  17. üyesi olduğum kümedir. kanımca metal ve kalsik müzik birbirine tezat türler değildir bu bakımdan çok ta garip karşılanmamalıdır bu insanlar.
    (garrincha, 21.12.2007 16:07)
  18. last.fm de classical & metal grubuna beklenen kişidir.
    (helia, 21.12.2007 17:20)
  19. senfonik rock seven insandır.
    (hayri potur, 23.12.2007 14:35)
  20. ruh hali dalgalı bir seyir izleyen insan evladıdır.

-cihan hadi yemek hazır!!
    -geldim anneciğim, bilgisayarı kapatıp iniyorum hemen (klasik müzik modu on)
    -otur bakalım babanın yanına, mercimek çobası??
    -yine mi mercimek yaaa! hergün hergün bıktım..illallah be illallahhh!!!! eaaarggh (metal müzik modu on)
    -oğlum noldu delirdin mi be manyak!!!
    -özür dilerim babacığım, bilemedim noldu böyle bana, ama sanane beee sorduk mu sana ben anama dedim onu haleluyahhhh!! (her iki mod on)
    -aaa üstüme iyilik sağlık noluyo oğlum iyi misin?? sabahladın mı yine
    -hayır anneciğim neden? (tabiki klasik müzik modu on)
    -ne bileyim oğlum biraz dengesiz gibi........
    -sensin dengesiz seeeennnn! nefret ediyorum yakıştırmalırınızdan of be offffhhhft!!! (metal müzik modu on)
    -lan deli oğlum benim bağırmasana dana gibi
    -allah allah babacığım bende anlamıyorum neler oluyor?? (klasik müzik modu on)
    -kalk git uzan odanda biraz, kalk hadi
    -sen git be!!! açım ben aç..yemek koy kadın!!! yemekk!! (metal müzik modu on)
    -...........
    -çok açım anne çok (arabesk müzik on!!)
    (diazepam, 29.01.2008 18:00)
  21. sentez adamıdır, hemen kaçılasıdır.

(bkz: hem geyik avlarım hem mevlit dinlerim.)
    (bkz: hem solcuyum hem türbanlı)
    (bkz: hem geyik avlarım hem solcuyum)
    (earendill, 29.01.2008 18:09)
  22. beethoven'in piyano konçertolarını dinlemiş birisinin hemen anlayacağı üzere iki tür müziğin birbiriyle yakından bağları bulunuyor olmasından zevk alan bir insan da olabilir...
    (three hours, 29.01.2008 18:16)
  23. her iki tür arasında pek fazla bir fark olmadığını bilecek kadar bilinçli bir dinleyicidir. kız ise peşinde koşulası erkek ise verilesidir. her iki türdede verilen heyacanlar ortak,her ikisede aslında özünde isyan var. klasik müzik denildiği zaman akla ilk bakışta burjuva ya da soylu kesimin dinlediği sınıfsal bir müzik türü gelebilir ki ilk dönem klasik müzikte bu müziği hep soylular dinleyebildiği için ordan gelme bir çağrışım diyebiliriz. a clockwor orange filminde kubrick şiddeti beethoven'un 9. senfonisi ile özdeşleştirmesi buna bir örnektir. gidin bakın açın sahneyi izleyin 9. senfoni yerine hallowed be thy name parçasının solo kısmı çalsın inanın hiçbir fark görmeyeceksiniz-pardon duyamayacaksınız-. oldboy başyapıtında görürüz ki kahramanımız diş çekme sahnesinin arka fonunda vivaldi'nin four season'ı çalmaktadır. vivaldi yerine bir malmsteen solosu koyun yine pek bir fark hissetmeyeceksiniz. çünkü her iki tür müziğin özünde aynı notalar yatmaktadır.
    (genius kusagami, 29.01.2008 18:25)
  24. sepultura elemanları ile pavarotti in beraber seslendirdiği roots bloody roots şarkısı bu akım için yerinde bir örnek gösterilebilir..
    (sadomasochistic, 29.01.2008 18:49 ~ 20:15)
  25. müziğin hasından anlayan insan modelidir.
    (höytfield, 24.02.2008 03:16)
 sayfa  / 2