- sonrasında uyuşturucu bağımlısı izlenimi veren kol ile gezilir.
(rosalindfranklin, 08.01.2012 16:26)
- gözünüzü sedyede açmanıza sebep olacak olaydır.
ayan beyan belli olan damarımı bulamayan 'sağlık meslek lisesi öğrencisi' kız! iyi dinle bu sözlerim sana.
başka bir hemşire isteyecektim seni yanıma gelirken görünce. ama kıyamadım, dedim böyle böyle tecrübe kazanacak, hem belki kasap değildir.. ama sen çok yanılttın lan beni!
üç kere deldin kolumu. üçüncüsünde elinin titrediğini hissettim, sende benim gözlerimin yaşardığını görmüş olacaksın ki baş hemşireyi çağırdın. baktın olmuyor baştan çağır insan gibi kadını, kolumu kevgire çevirdin.
sonrasını hatırlamıyorum zaten, uyandığımda sedyedeydim.
(bkz: insanı hayattan soğutan durumlar)(mayhoş, 08.01.2012 16:29 ~ 16:32)
- hemşireyi kızdırmamak lazım hatırlıyorum da kolumu delik deşik etti bulamadım dedi elimden aldı lann ordan çok acıyor...
(mızmızkedi, 08.01.2012 16:32)
- iyi hemşire ile kötü hemşire arasındaki
en önemli ayrıntıdır.
iyi hemşire pat diye kanınızı alır
şap diye serumunu takar
ne oluyo la demeden işi bitirir
kötüsü ise düşman başına
orayı deler burayı deler
delecek yer bulamaz elinizden girmeye kalkar
sonra siz daha üç gün önce kolunuzdan efendi efendi yediğiniz serumu
alnınızdan veya şeyinizden yiyiverirsiniz.
çünkü üç gün önce gayet normal olan damarlarınız şimdi çok incedir
yoksa hemşirenin suçu yoktur(anakin skywalker, 14.02.2012 00:41)
- kansiz bunyemle çektiğim bi ızdırap...
gözlerimden bi damla yaş süzülüyor her zaman... ayyy diyebiliyorum sadece.. çok aciyor.(onbirdakika, 14.02.2012 00:43 | itü sözlük mobil ile
)
- benim bünyemde gerçekleştirilmesi mümkün olmayan durum.
yemin ederim kör olsa eliyle koymuş gibi bulur. öyle bir damar var ki bende bakmak istemesen görüyosun. acayip!(the last meat bender, 14.02.2012 00:47)
- (bkz: ebesinin kulağını güzel çınlattığım hemşire)
(merhaba küçük adam, 14.02.2012 00:50 ~ 00:50)
- bir de derinin altında oynatır o iğneyi ya ne acıdır o.
(sparklingwinee, 14.02.2012 01:53)
- (bkz: allahından bulsun inşallah)
(adını haşmet koydum, 14.02.2012 02:09)
- kötüdür. ama bütün hemşireler aynı yoldan geçerler. sizden pat diye kan alan hemşirenin, ilk yıllarında kaç kişiye bu bahsettiğiniz ızdırapları vererek iyi hemşire halini dönüştüğünü zannediyorsunuz.
(unidentified walking object, 14.02.2012 02:15)
- o damarı bulamaz..siz damarı bulamadıkça gerilirsiniz..evet o damarı bulamaz ama siz yusuf yusuf anında ki yusufu bulursunuz
(yuvarlak gözlük, 14.02.2012 03:17)
- serum takamayan hemşirenin iş arkadaşıdır.
(hiçlik makamı, 18.02.2012 18:13)
- özellikle iğneden korkan kişiler için kendiyle dalga geçildiğinin hissedildiği anlardır. bazen sorun hemşirelerde bazende sorun kan alınacak kişinin damarlarının inceliğinden kaynaklanabilmektedir. morarmış bir kola sahip olarak ilgili klinikten çıkılmasına sebep olunan durumdur.
(uc uc bocegi, 18.02.2012 18:17)
- insanı "kan bağışı"ndan vazgeçirebilecek nedenler arasında yer alır.
(kınıfır, 25.02.2012 09:55)
- henüz staj yapmakta olan bir hemşireye denk gelirseniz, bir de benim gibi damarları normalde dahi zor bulunan biriyseniz, başınıza gelmesi kaçınılmazdır.
3 yıl önce rahatsızlandığımda, yattığım hastanede başıma gelmişti. staj yapan bir hemşire, iki kolumu da mosmor yapmıştı damarı bulmak için. bunla da yetinmedi. bu kez el bileğimin üst tarafından damar bulmaya çalıştı. onda başarılı oldu ama damarı bulana kadar orayı da mosmor etti. "sizi de yorduk ama" dedim iğneleyici bi şekilde. anlamadı, güldü salak salak.
hayır, polis durdursa derdini de anlatamazsın mnkym. iki kol da morluk içinde.
2 yıldır başka bir hastanede, 3 aylık periyotlarla kontrole gidiyorum ve her gidişimde kan veriyorum. neyse ki, ordaki hemşireler usta da, bir seferde buluyolar damarı.(blacklion1609, 25.02.2012 13:42)
- kesinlikle hastadan kaynaklanan bir sorundur. kimse itiraz etmesin. kiminin damarı kıl gibi oluyor, kimininki hiç görünmüyor. genel sebep, aşırı kilo veya kansızlık. bu da hemşirenin değil hastanın problemidir.
(tinerevurbaba, 07.03.2012 02:42)
- zor bir durum, kadının elinden iğneyi alıp kendin yapsan keş muamelesi görecen, kadın devam etse kolunu çökertecek, vahim valla vahim.
(anarxia, 07.03.2012 02:52)
- bazen 22-12 tansiyon görmüş, "acil damardan iğne yapılması gerekli" komutuyla heyecan yapmış, kafam kadar gözüken damara iğnenin ucunu denk getiremeyen kişinin içinde bulunduğu durumdur. ki aynı kişi abim tarafından dayak yemek üzereydi.
bazen acemilik yüzünden olandır.(delinin zoruna bak, 07.03.2012 02:54 | itü sözlük mobil ile
)
- kan alan kişi eğer hemşire ise, hem hemşireden hem hastadan kaynaklanacak bir durumdur. kan alındığında yaşadığınız acının katlanarak bir çığ halinde büyüdüğünü akşam fark edeceksiniz.
olasılıklar arasında; kan aldırdığınız kişinin stajyer hemşire olması, sizin aşırı kilolu olmanız gibi o an önüne geçilemeyecek talihsizlikler var olabilir. başka bir durum da; kan aldırırken hastanın kolunu uygun pozisyona ısrarla getirmemesi, iğneden korkması/uçunması sonucu kolunu kıpırdatması ile ortaya çıkar. tüm bu (kan alan kişiye ter döktürecek) durumların sonucunda da damarın patlaması ya da başarılı bir kan alımı yapılamaması kaçınılmazdır.
not: eğer kan alan kişi girinin başında da belirttiğim gibi bir hemşire ise, daha az sorun yaşamak için bir laboranttan yahut anestezistten yardım isteyebilirsiniz.(apartman sakini, 09.03.2012 16:02)
- bir söz vardır iki eliyle bir siki doğrultamamak diye. işte tamda budur söz konusu olan. hemşirelik mesleğini öğrenememiş ama buna rağmen nasıl olduysa bu meslekten ekmek parası kazanan insanın başarısız çalışmalarından biri.
böylesine denk gelmiştim iki yıl önce. hem de çok özel çok iyi denilen bir hastanede. kılına zarar vermek istemediğim annemin elini kolunu dakikalarca delmişti. sözde damarı bulamamıştı. ben ona damarlı bir şey göstermek isterdim ama elimde mevcut değildi. ama sözün özü damarı bulup bir kanı almayı beceremeyen özellikle özel hastanelerde az paraya çalıştırılan kişilerin hemşire adıyla anılmamasını rica ediyorum. bir daha öylesi denk gelsin hemen damarlı bir şey çıkarıcam onun karşısına. bakarım bu sefer damar ve kan konusunda ne diyecek?(karyatid, 09.03.2012 16:33)
- yaklaşık bir ay önce hemcinsim olan suratsız biri tarafından gerçekleştirilen, kolumun gökkuşağındaki renklere sırası ile sahip olmasına neden olan eylem.
(serafin, 12.03.2012 11:26 ~ 11:31)
- küçükken maruz kaldığım durum. en sonunda hekim gelip, hemşireye fırça atmıştı: "çocuğa neden işkence yapıyorsunuz"
kim bilir, belki ben gittiğimde yergisini şöyle bitirmiştir: "çocuk deneme tahtası mı ulan kaltak! madem beceremiyorsun s.ktir git!"(franrasyan, 12.03.2012 11:36)
- sık sık başıma gelen durumdur. böyle durumlarda hemşire genelde bulamıyorum demek yerine suçu damarlarınıza hatta sizin rahat durmamanıza atabilir(ki genelde böyle olur.) o damar bulunmaz hemşire olacak beceriksiz bulamadığını kabul etmez başkasından yardım istemez, sizin kolunu deneme tahtası gibi olur, delik deşik olur hatta can acısından ne yapacağınızı bilemez bir de hanımefendinin suratını azarlamalarını dinlersiniz.
(rengahenk, 12.03.2012 11:51)
- çoğu sağlık ocağınında başa gelebilecek durumdur.
(kanedem, 12.03.2012 12:19)
- şişman, kilolu, vücut yağı fazla olan insanların diğer insanlara nazaran bu durumdan nasibini alması daha muhtemeldir.
(sk8r boi, 12.03.2012 16:07)