hellim 

adana çık aradan

1. meşhur kıbrıs peyniri, bizim köy peyniri tadında ama biraz daha serttir bu yüzden kızartınca eriyip dağılmaz. ingiltere'de rahatlıkla bulabildiğiniz peynir çeşidi ama yinede kıbrıs'dan özel geleni daha bi güzel. kızartmanın dışında üzerine kaynatılmış su da biraz bekletilip yumuşayınca yemeside gayet lezzetli...
    (zoe, 07.01.2005 01:39)

2. tadına bir diyeceğim kesinlikle yok. ama yerken, ağızda kamyon lastiği yiyormuş hissi bırakması ve gırç gırç etmesi alışık olmayan bünyeler için rahatsızlık verici oluyor.
    (moya the song, 16.04.2006 11:54 ~ 27.05.2006 22:49)
  3. kıbrıs'ta * her markette, büfede, freeshoplarda bulabileceğiniz peynir çeşidi. inek, koyun ve keçi sütü karışımından yapılıyor bildiğim kadarıyla. en azından ambalajı üzerinde öyle yazmakta.
    (kuzudis, 12.08.2006 11:26)
  4. çok da pahalı bir peynirdir.
    (vikartindur, 12.08.2006 12:06)
  5. hellim peyniri mangal keyfine keyif katan bir unsurdur. közlenmiş peynirin tadına doyum olmaz. bir de mangal yaparken mantar kızartmayı da unutmayın...

(bkz: enfes)
    (spoiled, 12.08.2006 14:31)
  6. kıbrıs ve lübnan peyniri olarak bilinir "hellumi" de denir.özellikle lefkoşa da kebapçıların siparinizi aldıktan sonra ikram olarak getirdiği bu peynir sadece mangalda yapilinca ve anında yendiğinde gerçek lezzetini hissettirir.isteyene göre kekik serpiştirildiğinde değişik ve hoş lezzetler verir.
    (sarmalak, 27.02.2007 02:16)
  7. peynir ile hiçbir alakası olmamasına rağmen, sadece ticari sebeplerden ötürü peynir olarak anılan ve pek çok insanın bir peynir çeşidi sandığı süt ürünü.

kıbrıs'ta özellikle makarna üzerine rendelenir veya kahvaltıda kızartılarak yenir. yurtdışında okuyan her kıbrıslı öğrenci okuyacağı ülkeye giderken yanında en az bir kilo getirir. doya doya yer, bitince de ağlar. güzeldir..
    (eglaia, 27.02.2007 02:22)
  8. yağsız tavada kızartılıp ve kızarmış ekmekle afiyetle yenmesi tavsiye edilen süper şey.
    (mor kedi, 29.04.2007 21:08)
  9. annem hellim hastalığına tutulduğumu iddia ederek sinirlenmeye başladı. tavaya yerleştirirken bir yandan da bana söyleniyor her seferinde. genç yaşta tansiyon hastası olmaktan ben de korkuyorum. ama ne yapabilirim çok seviyorum arkadaş! tuzu daha az olsa aramızdaki aşk büyük bir darbe alır diye tahmin ediyorum.
    (nevres, 29.04.2007 21:21)
  10. istanbul'da kale kafede en güzel örneklerinin sunulduğu peynir çeşidi.
    (hazret, 02.10.2007 00:49 ~ 00:49)
  11. kıbrıs'a aşık olma nedenlerindendir.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.10.2007 00:58)
  12. kıbrıs da okuyan öğrencilerin önceleri mecburiyetten alıp sonradan çok sevdikleri peynir türüdür. free shoplardan ziyade marketlerde daha ucuzdur.
    (papazeriği, 02.10.2007 01:09)
  13. kıbrısta okuyan bir arkadaşımın "bak sana kıbrıs'ın peynirini getireyim kızartıp yersin." dediği ve getirdiği peynir. tadı hakkın da yorum yapamayacağım çünkü bana kıbrıstan peynir geldiğini unutmuş durumdaydım ta ki arkadaşım msnden "nasıl beğendin mi hellimi?" diyene kadar. benim de " aaa sen bana peynir getirmiştin dimii?" diye şok cevabım ardından arkadaşım " tınlamadın yani? " demiştir. ne desem bilemedim. hakkaten nerde bu hellim bilmemekteyim. büyük olasılıkla tüketilmiştir. hala tüketilmediyse tadı hakkında da bilgimiz olacak.ayrıca,

(bkz: balık hafızası)
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 22.04.2008 12:32 ~ 12:33)