görseller
hekimoğlu 

belki ilginizi çeker
  1. · türkiye turu
  2. · alp bora
  3. · ah bir ataş ver
  4. · oktay kaynarca
  5. · lise korosu şarkıları
  6. · yediveren anadolu
  7. · özer özel
  8. · eşkıya
  9. · kadir inanır
  10. · duman almış yaylayı
gündem
  1. · 2012
  2. · domuz gribi
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · zongul ducks
  7. · itü sözlük
  8. · küresel düşün yerel davran
  9. · topukları kıçına vura vura koşmak

hekimoğlu  

1. güzel bir ordu yöresi türküsü...
    (where is my mind, 09.05.2004 17:28)
  2. aynalı martini ile bey dükalığına kök söktüren halk kahramanı. yaşasaydı türküsünü kullanan kurtlar vadisi kitchliğini aynalı martini ile delik deşik ederdi.
    (vonalı, 09.05.2004 17:43)
  3. oktay kaynarca'nın bir başka güzel söylediği türkü.
    (headfucker, 15.05.2004 16:52)
  4. ismail ön adlı bir yazar. timaş yayınevinin sahibi olduğu iddia edilir. fethullah hoca ile derinden teması mevcuttur.
    (kedimi7im, 16.05.2004 01:42)
  5. babası hekim olan çocuğa takılan isim
    (phriksos, 16.05.2004 20:14)
  6. memleketimin güzel türküleriden biridir.bir köylünün ağasına başkaldırmasını anlatmaktadır.
    (toumai, 23.10.2004 17:19)
  7. fuat saka da lazutlar albümünde söylemiştir bu türküyü gitar+bağlama eşliğinde. pek de iyi yapmıştır.
    (fantastik karakter, 04.02.2006 15:35)
  8. hekimoğlunun hikayesi kesin olarak bilinmez ama büyüklerimden duyduğum kadarıyla:

hekimoğlu fatsada yaşayan, yoksul ama mert bir gençtir. bir beyin kızıyla -ayşa-yla birbirlerini sevmektedirler. fakat aynı zamanda kız varlıklı biriyle de babasının zoruyla sözlendirilmiştir.

kızın sözlüsü, ayşayla hekimoğlunun görüştüklerini ve birbirlerini sevdiklerini öğrenince deliye döner. hekimoğluna teke tek hesaplaşmayı önerir. hekimoğlu sözünde durup yalnız gelse de ayşanın sözlüsü adamlarıyla gelir.
    ve yaylım ateşine tutulur hekimoğlu. fakat çemberden kurtularak yaralı bir şekilde dağa çıkar. varlıklı gencin korkulu rüyası olup, yoksullarında ümit kaynağı haline gelir.

aslında bir de başka bir hikaye daha olduğunu duymuştum. o da;

hekimoğlu fatsalı, ayşanın babası ünyelidir. ayşanın babası hekimoğluna kızını vermek istememektedir. hekimoğluna kendisiyle dövüşmesini kızını ancak bu şekilde verebileceğini söyler. ünye fatsa arasında buluşurlar fakat ayşanın babasının adamları,hekimoğlunu sırtından vururlar.

fatsa ünyelileri kalleş diye sevmez, ünye de fatsalıları namusumuza göz dikti diye sevmez
    ve fatsalılarla ünyeliler o zamandan bu yana hep düşmanlardır.
    (carpathia, 21.05.2007 16:03)
  9. bundan birkaç sene evvel grup laçin adı ile türeyen grubun solistlerinden birinin grup dağıldıktan sonra solo albüm yapması ve albümüne bu türküyü alması ile birlikte gelişen ama koskoca ordu türküsünü ege yöresine mal etme çabası içinde bulunan oysa ordu yöresinin türküsü olduğunu idrak edemeyip klibini de efe kıyafetleri ile çekme gafletinde bulunan ve her dinlediğimde bu türkücüyü hatırladığım ordu yöresinin türküsü!
    (butterfly, 21.05.2007 16:10)
  10. hikayesi filmlere, dizilere ve tiyatro oyunlarına konu olan fatsalı bir halk kahramanı. uğruna yakılan türküsü dilden dile dolaşmış, değişik şekillerde yorumlanmıştır.bilinen en yaygın şekli şudur:

hekimoğlu derler benim aslıma
    aynalı martin yaptırdım da (narinim) kendi neslime.

hekim oğlu derler bir küçük uşak,
    bir omuzdan bir omuza (narinim) on arma fişek.

konaklar yaptırdım mermer direkli,
    hekimoğlu dediğin de (narinim) aslan yürekli.

konaklar yaptırdım döşetemedim,
    ünye fatsa bir oldu da(narinim) baş edemedim.

ünye fatsa arası ordu da kuruldu,
    hekimoğlu dediğin (narinim) o da vuruldu.
    (pennywise, 11.08.2007 19:20 ~ 22:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil