sadece özel günlere has bir olay olmamasına inandığım bir olay..hediye almak..insan doğumgününü geçelim hadi, illece yılbaşında ne biliyim, evlilik yıldönümünde öyle "acaba bana ne alacak bakalım??" gibisinden hediye beklememelidir..hediye almak, içten gelerek, sıkılmadan yapılmadan gerekir..tek esprisi süpriz olmasıdır bence..ondan dolayı da "aha yılbaşı geldi, benim kesin hediye almam gerek" gibisinden bir düşünceye kapılmamak lazım..hediye dediğin insanı mutlu edecek birşeydir..nerde, ne zaman verdiğin önemli değil, kime ve ne verdiğin önemlidir..bazen hani
çam sakızı çoban armağanı sayılabilecek bir hediye bile doğru insana, doğru zamanda verildiği zaman, en kralından bir doğumgünü hediyesinden bile daha manalı olabilir..
diğer bir olay ise; hediye almak gerçekten zor bir iştir..hediyenin pahalısı, ucuzu olmaz, hediyenin anlamı olur..ondan dolayıdır ki, hediye alacağınız kişiyi tanımanız gerek..özellikle ihtiyacına yarayacak birşeyi almak yüzde yüz pozitif etki yaratır..tabi çok çok güzel bir hediya almak da bazen karşı tarafı şımartabilir veya "aman allahım, bana aldığı hediyeye bak,şimdi kesin benim de güzel birşey almam lazım" diye kara kara düşünceler içine dalmasına neden olabilir..her ne kadar siz "aman canım, ne gereği var" deseniz bile dinletemezsiniz sözünüzü karşı tarafa..
uzun lafın kısası, hediye alırken can alıcı nokta doğru seçim yaparak kişiye yarayacak güzel bir hediye almaktır, ne zaman verildiği ise ikinci planda kalır..