belki ilginizi çeker
  1. · armağan
  2. · versene takılayım
  3. · reklama ihtiyacı olmayan ürünler
  4. · nymphadora
  5. · eşantiyon eşyalarla kendine hayat kurmak
  6. · samsung
  7. · 24 mayıs 2009 beşiktaş galatasaray maçı
  8. · her dem ey
  9. · bedrettin dalan
  10. · özcan deniz
gündem
  1. · ugg
  2. · aşkın yedi seviyesi
  3. · disko kralı
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · yaran diyaloglar
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · 2012
  8. · uzak yakınlık
  9. · taşınabilir belleğe cevşen yüklemek

hediye  

sayfa  / 2
  1. (bkz: armağan)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 23.10.2004 19:36)
  2. insanları mutlu kılan, mutlu kılınan insanları gördükçe sizin de mutlu olmanızı sağlayan her türlü araç gerece verilen isim, niteleme.

özellikle çocukların o küçücük gözlerindeki sevinç parıltısını görmeye değer kılan nesneler bütünü.
    (r feynman, 23.10.2004 19:43)
  3. seçmesi çok zor olan şey. arkadaşının doğum günüdür ve sen istanbul'dayken o ankarada'dır... kara kara düşünürsün ne alsam diye.
    (aqua, 28.12.2004 01:01)
  4. bir kadın ismi.
    (artemisia, 30.05.2006 21:52 ~ 30.07.2007 23:44)
  5. (bkz: ayrılığın hediyesi)
    (kaleydoskop, 06.06.2007 00:48)
  6. gönül akkor 1994 yılında dönüş albümünde, özcan denizaynı ismi taşıyan 2007 çıkışlı albümünde söyledi.
    beste elias rahbany, ziad rahbany söz sezen aksu.

ben hayat hırsızı,
    sevgi arsızı
    dolaştım aşktan aşka
    yoruldum artık
    kalbimi satsam olmaz
    yerlere atsam olmaz
    ben bu gönül işinden usandım artık

gel gör ki şu aklım bir sende kaldı
    bu deli bir iz senden aldı
    sana bir hediyem var
    şu kırık kalbim
    yüreğine sar sakla benim için

bir küçük hatıra
    kabul et benden
    kalbimi gönderdim
    söküp yerinden..
    (sezenehir, 02.08.2007 20:40 ~ 08.04.2008 12:41)
  7. baştan savma alınmaması gereken, öyle yapılacaksa hiç alınmaması gereken bir şeydir hediye. o nedenle iyi tanıdığınız birine almak çok daha kolaydır ve daha yaratıcı olabilirsiniz böyleyse. çok özel bir şeydir. çünkü sonsuza dek saklanabilme özelliği vardır. herşey gelip geçicidir. düşünceler, hisler.. ama hediye hep saklanır. bir gün sakladığınız yerden tesadüfen çıktığında eski anıları canlandırır..
    (karamelize ekmek, 10.09.2007 19:23)
  8. su gibisin canıma.. su ne eder insana? suyu anlayabilmek için susuzluğu bilmek gerek ama..
    kurumuş dudakların öyle bir ızdırap verir ki , her yutkunuşunda bir yudum suya canını verebilirsin o anda. ben sana susadım işte öyle bir çölde.
    geçmiş, gelecek, an nerde olmuş olursa olsun bu can hep sana susamış be gülüm.adını koymamışım, bilmiyorum ki “su” olduğunu.istiyor ama nerde olduğunu da bilmiyor.
    bedenin iflas edercesine susuz kalırsın ya.ruhum tam da öyleydi seni tanımasaydım. ben ki tanıdığın kadarıyla hayatı severim. hayatımdan vazgeçmeyi de düşündüm ciddi ciddi sonra işte tam o takatin sıfır olduğu yerde bulursun ya su kaynağını yaslarsın dudaklarını kana kana içersin bedenin de ruhun da can bulur ya yeniden
    süprizdir, mucizedir orda o suyu bulmak hediyedir o suyu bulmak. hediyedir seni bulmuş olmak.
    (silversilver, 04.10.2007 11:55 ~ 11:55)
  9. özel gunlerde (dogum gunleri haric) alındıgı zaman en cok kapitalizmi, gunun birinde kafaya esip alındıgında en cok eşi dostu yari anayı babayı mutlu eden şey.
    (senior prisoner, 02.11.2007 23:25)
  10. süper bir olay. canavar gibi paket açmaya itiyor insanı. mis mis.
    (maia, 19.12.2007 15:38)
  11. kendi beğendiğini mi alacaksın, hediyeyi vereceğin kişinin beğeneceğini düşündüğün şeyi mi sorunu yaratabilen kavram. ikiniz de beğenirseniz hayat bayram olur. evet olur bence.
    (closer, 14.04.2008 14:19)
  12. kişiyi ikileme düşüren şey. alırsınız, karşınızdaki insan beğenir bir süre kullanır ama daha sonra kullanmaz kenarıya koyar. işte o vakitten sonra hediye almaktan hoşlanmaz olursunuz. almazsanız olmaz, alırsanız da daha öncekiler gibi acaba bunu da kullanmayacak mı düşüncesine bürünmek yüzünden arada kalırsınız. zor kardeşim zor bu işler. en güzeli kullan at hediyeler. kullanım ömrü kısa hediyeler.

(bkz: çiçek)
    (guenhwyvar, 08.06.2008 17:08)
  13. dikkat edilmesi gereken ince bir mevzu. aslında hediye aldığınız kişinin tavırları daha önemli. karşı taraf için mühim bir gün gelir çatar.(atıyorum doğum günü olsun.) siz de ekonomik durumunuz doğrultusunda manevi değeri yüksek bir şey almaya çalışırsınız. çarşı pazar gezilir gönlünüze göre bir hediye bulunur. "işte tam da arkadaşıma göre bir şey. kesin çok sever." dersiniz ve alırsınız. doğum günü gelir ve hediyeyi kendisine takdim edersiniz. açar bakar çok hoşuna gider. çok teşekkür eder ve çok düşünceli olduğunuzu söyler. işte tehlike bundan sonra başlıyor benim için. çünkü bazen o aldığınız hediyeyi doğum günü ortamında son kez görmüş olabiliyorsunuz. sırra kadem basıyor adeta. sen kalk cebini zorlayarak birisine bir hediye al, karşı taraf ise iplemesin. bir daha ne taksın kullansın ne de giysin üzerine. (takı veya giyilecek bir hediye alındığını varsayıyorum.) hediyeyi alan insana bundan daha büyük bir hakaret olamaz.

mesela bana da hediye alıyorlar. geçen sene bir arkadaşım üzerinde kuru kafa bulunan ve çok biçimsiz bir tişört almıştı. normalde kesinlikle giyebileceğim bir şey değildi benim için ama 1-2 kere onun da olduğu ortamda giydim. "aldığın şey senin hediyen olduğu için değer veriyorum." mesajını verdim. sonra da civarda bulunan üstüne başına giyecek elbisesi olmayan küçük çocuklara verdim gitti o tişörtü.

bazı insanlarda şu kadarcık bile düşünce olmayaşına çok şaşıyorum. oysa ki üzerinde çok düşünülmesi gereken bir şeydir. arkadaşlıkların değerini bir anda sıfırlayabildiği gibi tavan da edebilen bir olgudur benim için...
    (retrospect, 27.06.2008 01:09 ~ 01:11)
  14. ing. present anlamına gelen sözcüktür.bazı yerlerde hedaye olarak da telaffuz edilir.
    (splendor, 27.06.2008 23:18)
  15. (bkz: samimiyetsiz hediye)
    (zeus, 28.09.2008 00:57)
  16. karşısında 'bana ne getirdin?' diye soran eşe sunulan yarısı yenmiş çukulata paketleri, dibinde yudumcuk kalmış sebze suları...
    (shandrani, 31.01.2009 23:58)
  17. her zaman içimde delicesine bir merak uyandıran, küçükken yılbaşı ağacının altına oturup sıra sıra mıncıklanan bazen köşesinden çaktırmadan açılıp bakılan hatta bazen oynanıp anne baba görmeden tekrar toparlanmaya çalışılan paketçikler.
    (thinkpink, 01.02.2009 00:55)
  18. türkçedeki armağan sözcüğünün, dilimize arapçadan girmiş eş anlamlısıdır.
    (bir şeyler olacak yarın, 01.02.2009 00:56)
  19. her trajedi, diğer elinde bir hediyeyle beraber gelir. ama, genellikle, acı çekmekle öylesine meşgul oluruz ki; hediyenin farkına bile varmayız. o da, geldiği gibi yitip gider.
    (seher, 04.05.2009 00:42)
  20. sevgili sana verilmiş hediyedir.
    hediye gibi davran.
    kırdığında vazgeçmemesini,
    yapıştırmasını bil.
    (diazepam, 25.06.2009 10:50)
  21. tanrının insanlara doğarken verdiği ruhun ve yaşamın bir diğer adıdır. kimi verilen hediyeden memnun kimi bu mudur bana layık gördüğüdiye düşünmektedir.
    (karyatid, 25.06.2009 10:53)
  22. en güzeli, doğumgünümde oğlumun taşımakta zorlandığı, boyu kadar bir çiçek demetidir. o sahnenin gözlerimden gitmemesi, hep hatırlamak için arada bir gözlerimi kapatıp anımsamaya çalışırım, yüzüme bir gülümseme yayılır.
    (polikina, 25.06.2009 10:55)
  23. huysuz ve bol bol kavga ettiğiniz sevgiliden, hiç beklenmedik bi zamanda alınan mutlu edici şeylerdir bazen.

ayrıca bir de garip hikayesi vardır.

sevdicek kavgalı bir zamanda gelip hediyeyi vermiştir. bir kaç gün önce aldığını söylemiştir (kavgalı değilken) açar bakarsın çok güzel bir t shirt çıkar içinden. daha sonra bir kaç kelime söyleyecek gibi olan sevdiceğin suratına bakılır. ve kelimeler yavaşça dökülür..

"hani senin diğer t shirtün kısa geliyor ya işte popon görünmesin diye aldım."

karşılık olarak minik bi gülümseme verildikten sonra sevdicek bi kaç kelam daha eder.

"bak böle yakasın geniş omuz dekoltesi de var"

komik olmuştur o an. hani bi tarafı kapatıyoruz diğer tarafı açabiliriz gibi.

ayrıca hediye paketi içinden çıkan notun yazıldığı kağıt da çok orjinaldir.

üzerinde kocaman "unutmayınız" yazan. astsubay ordu evine ait bir hatırlatma notları yazmak amaçlı kağıttır.

sevdiceğin benim unutmamı istemediği şeyler nelermiş bir bakalım.
    *bugün ilişkimizin 267. günü olduğu
    *ona yaşattığım günler için teşekkür ettiği
    *hediyeyi daha önce aldığı yoksa benim çirkin ve sıpa suratımı görmeye meraklı olmadığı
    (miripiri, 29.06.2009 22:51 ~ 04.07.2009 18:13)
  24. kimileri için pek önemi olmayandır. içerik önemli değil, önemli olan kişinin karşısındakini hatırlamasıdır. ama tabii ki hediye almak insanı sevindirir. ama eğer sevgiliye verilecek en güzel hediye olsaydı konu, bu kesinlikle kişinin kendisi olurdu. çünkü varlık dünya üzerindeki en güzel hediyedir.
    (sansual, 09.07.2009 12:50)
  25. kendime alınmasından çok, itinayla seçip almaktan büyük zevk aldığım ve karşımdaki insanın iyi/ kötü tepkisini görmeye bayıldığım hedecik.
    (balefulwhisper, 09.07.2009 12:58)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil