hebele 

adana çık aradan

1. dördüncü nesil yazar. hoşgelmiş.
    çok sevdiğim ve türkçede olmayan bu güzel kelimeyi görünce gözlerim doldu.
    (shut up, 10.09.2007 21:20)

2. manasını asla bilmesem de, asla merak etmesem de çocukluğuma dayandığını düşünmekte olduğum nickim. 6-7 yaşlarında filanım, samsundan bulunduğum şehre tayinleri çıkan memur ailesi teyzemler ve yaşıtım çocukları yani müstakbel kuzenim ile oturur sabahtan akşama kadar böyle abuk subuk şeyler uydururduk. hala bilnçaltımda derin bir hebele yatmaktadır ve bunu sözlük yazarlığı kariyerimde* de sürdürmeyi temenni ediyorum. üretilerimizden kısaca bahsetmek gerekirse;

faragonya:

atari denen bokyiyenin saltanatının son yıllarıydı. artık pc'ler piyasaya hakim olmaya başlamıştı ve ataride oynadığımız sikindirik soccerdan sonra, kuzenin bilgisayarında gördüğümüz ve ilk cd oyunu olduğunu hayal mayal hatırladığım fifa96'nın görsel şöleni içinde kaybolduğumuz dönem. soccer'da frg kısaltmalı bir takım vardı. siyah formaları filan vardı bunların, şortları sanki başka bir renkti ama hatırlamıyorum, renk körüyüm ben. herneyse, frg'nin biz ne bilelim federal republic of germany olduğunu. götümüzden uydurabildiğimiz en orjinal isim faragonya idi.

- ben faragonya olacam lan
    + tamam lan bende geborakya olacam

geborakya

aynı oyunda hatırlarsınız, gbr vardı. o da geborakya'ydı işte. bunların forması mavi beyazdı yanlış hatırlamıyosam. faragonya'nınkiler kadar hızlı değildi futbolcular. fakat geborakya'nın adı güzeldi. adına vurulmuştum. benim takımımdı geborakya. kendi atarimin başında geçirdiğim yalnız ve bisküvili saatlerde defalarca geborakya ile zaferden zafere koşmuştum. ama kol bozuktu. atarinin arkasındaki skart girişini biraz kurcalayıp tüm gücümle üflerim, belki o zaman çalışır kodumun kolu.

hadi geborakya, yürü lan!
    (hebele, 12.09.2007 15:01 ~ 15:01)
  3. aslen nereli olduğu hakkında çok çeşitli rivayetler dolaşmakla beraber trabzonlu olarak bildiğim, 2-3 yaşına kadar almanyalarda kalmış, izmit'te büyümüş şu anda da istanbul'da ikamet eden kardeşim. 1 seneden biraz fazla zamandır tanıyorum ama dosttan ötedir benim için. severim bu ibneyi.

kadıköy'de, üsküdar'da geçirdiğimiz zaman yetmemiştir, filmin devamını önümüzdeki yaz akçay'da çekeceğizdir.
    (genjuure, 14.09.2007 19:02 ~ 19:06)
  4. '' oasjoasjhrao '' şeklinde gülebilen yaratık, yazar.
    (deniz büyücüsü, 01.10.2007 18:55)
  5. doğum günü çocuğu. doğum günü kutlu olsun, nice yıllara.
    (genjuure, 19.10.2007 20:09)
  6. sohbetine doyum olmayan hoşsohbet arı, "çok ukalasın" yorumuna "neysem oyum" diyebilecek kadarda özgüven sahibiymiş ben bunu gördüm.
    (princetongirl, 30.11.2007 19:59 ~ 20:10)
  7. hesap ödemeyen göt hatunlardan çok çekmiş nesildaş yazar. kanım kaynamadı değil.
    (metalkorsan, 09.12.2007 13:05)
  8. çok nadir de olsa melankolik hallerimi çekmiş kişidir. lakin verdiği tavsiyeler dingilcedir.

- abi seviyorum kızı napayım? söyle.
    + sigaraya başla.
    (oldu olacak montla sıç deseydin.)

- abi kız msn de oturum açtı, böyle böyle dedim kız da böyle böyle diyor. ne diyeyim ben buna?
    + abi versene sen bana şifreni. senin adına konuşurum ben kızla.
    - ne diyeceksin abi.
    + "siktir git ulan." diycem.

tüm dingilliklerine rağmen severim bu insanı. sanal dünyada edindiğim 3-5 adam gibi adamlardandır.
    (genjuure, 25.12.2007 22:03 ~ 26.12.2007 23:18)
  9. bulunduğu kabın şeklini mükemmel bir biçimde alabilen madde.
    (anakin, 07.04.2008 08:44)
  10. (bkz: fahri potter)
    (hebele, 07.04.2008 13:58)
  11. bir sınav sezonu da böylece bitti. genç hebele çantasını toplayıp geldiği yere geri dönme hazırlığı içinde. fakat yolda onu bekleyen tehlikeler var. dönem tekrarı yapan genç hebele derslerini bu sefer geçebilecek mi? genç hebele'nin ebeveynleri bu duruma nasıl tepki gösterecek? baba hebele, genç hebele'yi para yollamamakla tehdit edecek mi? anne hebele bu sefer hangi kozunu oynayacak. genç hebele'nin sevgilisine aldığı spor ayakkabının çakma olduğu anlaşılacak mı?

hayvan oğlu hayvan, reklamlardan sonra devam edecek.
    (hebele, 17.04.2008 11:20)
  12. nevi şahsına münhasır bir kişilik.
    ara yerde ettiği laflarla güldüren, bazen de kusturan "kanklist"imin yıldızı.
    çakma bir söz yazarı ayrıca. şarkı sözlerini uyarlamakta üstüne yok. "m'leri n yapar" sadece. "kalma piramidin köşesinde, o zaman neşesi neresinde?" demek istiyorum kendisine ama değil piramidin, hayatın hiçbir köşesinden eksik kaldığı yok. bu yüzden de fazlaca batık bir karnesi var. beden eğitiminden bile kalma becerisine sahip. aslında zeki bir çocuk. vala bak. ama çalışmıyor. tembel işte.
    (mor kulaklı mavi kurbağa, 17.04.2008 13:21)
  13. çıkma teklif ettim ama kabul etmedi, onun bana benim ona baktığım gözle bakmadığını biliyodum zaten, olsun.
    sevsen de sevmesen de, sevsen de sevmesen de....
    (kahvedekiler ınının diyor ınının ınının ınının, 28.05.2008 16:45 ~ 16:49)