heath ledger  

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. a knight's tale da ulrich von lichtensten adlı sonradan olma bi şovalye di. orlando bloom ile ned kelly dşye bi film çevirdi
    (aychovsky, 25.05.2004 20:42)
  2. the dark knight'ın joker'i.
    (xander, 17.10.2007 23:26)
  3. casanova
    (creme brulee, 24.11.2007 02:05)
  4. brokeback mountain'le dikkatleri üzerine çeken oyuncu. filmdeki birçok farklı tondaki sahneyi karakterinin ayrıntılarını vererek oynaması ve etkili performansı ile adından söz ettirmişti. filmin son sahnesinde sevgilisinin gömleğini hüzünle eline alışı ilginç bir oyunculuk an'ıdır.
    (sinefilolog, 24.11.2007 02:08 ~ 02:08)
  5. an itibariyle manhattan'daki evinde ölü bulunmuş avustralyalı aktör. overdose olduğundan şüpheleniliyor. ledger 28 yaşındaydı.
    (chucky, 23.01.2008 00:03 ~ 01.02.2008 13:42)
  6. kaybına çok üzüldüğüm aktördür. brokeback mountain'daki performansı ile göz dolduran, i'm not there ve the dark knight'taki performasının izlenmesi merakla beklenen bir yıldız pat diye kayıverdi. acı....

joker bizi üzdü...
    (willy wonka, 23.01.2008 00:36 ~ 00:37)
  7. lisedeyken 10 things i hate about you filminde izleyip aşık olduğum aktördü. stadyumdaki can't take my eyes of you sahnesi unutulmazdı bence. ölümünü öğrenmek gecenin bu saatinde can sıkıcı oldu gerçekten.
    (hobbitt, 23.01.2008 00:44)
  8. ölümüyle gece gece beni üzen, moralimi bozan, uyuşturucudan gittiği söylenen aktör.. halbuki daha önümüzdeki yaz çıkacak yeni batman filmindeki joker rolüyle jack nicholson dan bile iyi deniyordu..yazık..
    (janhuntelaar, 23.01.2008 01:13 ~ 10:52)
  9. mary kate olsen'ın evinde ölü bulunmuştur kendisi.

düzeltme:yetkililerin açıklamasına göre mary-kate'in evi değilmiş ölü bulunduğu yer rahmetlinin.
    (hypnotica girl, 23.01.2008 01:20 ~ 13:07)
  10. sol tarafta adını görünce herhalde millet i m not therei izledi bakayım ne yazmışlar dedim ve okuduklarım baş ağrımı ikiye katladı, inanılmaz üzüldüm en çokta michelle williams'dan olan 2 yaşındaki kızı matilda için. iyi aktördü daha da iyi olacaktı eminim. imdb'sine baktım michelle williams, naomi watts ve heather graham ile birliktelik yaşamış yani görüyoruzki sarışınlara meyilli imiş... umarım orda marilyn monroe'yu tavlar. arada fazla yaşta yok heath 28, marilyn 36. hem ledger'ın kendisi demiş "ı prefer to date older women because they don't try to act older like younger girls but because they try to act younger." diye. huzur içinde yatsın...
    (janis joplin, 23.01.2008 08:38)
  11. daha geçen gün candy filmini yeniden izleyip zevkle irdelemiş idim. şok oldum. kesinlikle yüksek dozdan gittiğini düşünmüyorum. son aylardır verdiği röportajlarda görülüyorki uyku sorunu çekiyormuş. muhtemelen muhtevası gereği karıştırılmaması gereken ilaçların birlikte alınması falandır ölümü. kıymaz heralde uzun bir birliktelikten sonra sahip oldukları, michelle williamsdan olan kendisinin kopyası o küçük şirin kıza. uyku hapları * kullandığını söylemiş röportajlarında. muhtemelen bünye kaldırmadı. çok üzgünüm joker performansını göremeyeceğim için. yazık ya.
    (onelastgoodbye, 23.01.2008 12:44)
  12. imdb'de "joker" performansını görebileceğimiz (?) the dark knight filmi "post-production" safhasında görülüyor.
    muhtemelen o'nu bir bütün olarak görebileceğimiz son film bu olacak.
    (hypnotica girl, 23.01.2008 13:05 ~ 13:08)
  13. 28 yaşında ölmüştür. ne var bu yaşta anlamadım.
    (jenesaispas, 23.01.2008 13:10)
  14. iki yaşında bir kızı olan, 28 yaşında, dün evinde ölü bulunan aktör. brokeback mountain'ı bugün izledikten hemen sonra, son sahnelerdeki halleri gözümün önündeyken ve beni neredeyse zırlak bir moda sokmuşken, gazeteye göz atıp bunun haberine rastlamış olmam beni hayli üzmüş ve şaşırtmıştır.

haber şöyle;

soho semtindeki dairesindeki yatağında hizmetçi tarafından çıplak vaziyette yüzüstü yatar durumda bulunan ünlü aktörün aşırı dozda uyuşturucudan ölmüş olabileceği belirtiliyor.
    polis sözcüsü paul browne, “aşırı doz olasılığı üzerinde duruyoruz... yatağın yanında haplar vardı” dedi.

polis, ledger’in dairesine masör çağırdığını, masörün geldiğini haber vermek üzere odasına giden hizmetçinin, ledger’i ölü bulduğunu bildirmişti.

ledger’in ölüm haberinin alınmasıyla aktörün brooke caddesindeki evinin önünü hayranları ve gazeteciler doldurdu.

heath ledger’ın ölümünü haber alan hollywood yıldızları, üzüntüye boğuldu. mel gibson, “ondan çok umutluydum. daha yeni atağa geçmişti. bu kadar genç yaşta hayatını kaybetmesi trajik” dedi. avustralyalı oyuncu nicole kidman, “korkunç bir trajedi. kalbim ailesiyle birlikte...” derken, john tralvolta da ledger’ın favori aktörleri arasında olduğunu söyledi.

brokeback dağı’nın yönetmeni ang lee de, ledger’ın filmdeki performansının bir “oyunculuk harikası” olduğunu söyledi ve marlon brando’nun gençliğini anımsattığını belirtti.

kaynak: cnn
    (hairsprayqueen, 23.01.2008 17:07 ~ 20:54)
  15. 4 nisan 1979 da perth,avustralyada doğan heath andrew ledgeroyunculuk kariyerine 1996 yılında escinsel motosikletçi rolüyle "sweet" te başladı 1997 de kısa rüreli 2 televizyon yapımında rol aldı;roar ve home and away,1992de clowning around,1997de blackrock ve paws ve 1999da two handsgibi filmlerde gözüktükten sonra asıl büyük çıkışını 1999 yapımı 10 things i hate about youile yaptı.(filmden 100.000 dolar aldı) 10 things i hate about you daki performansıyla ve filmin müthiş gişe hasılatınında etkisiyle 2000 yapımı the patriotta mel gibsonla beraber oynadı ardından monster's ball,a knight's tale(3 milyon dolar aldı),the four feathers(2milyon dolar aldı),ned kelly(50.000 dolar aldı),the orderve brothers grimmfilmlerinde rol aldı.2001 yılında dünyanın en güzel 50 insanı listesine girdi.2005 yılında başrollerini jake gylenhaalla paylaştığı brokeback mountainla
    en iyi erkek oyuncu oskarına aday gösterildi.böylece heath ledger bu dalda ödüle aday gösterilen en genç 9. kişi oldu.2005 yılında casanova roluyle karşımıza çıkan ledger gişede başarısızlığa uğrasada 2007 yapımı i'm not therefilminde bob dylan ı canlandıran 6 aktörden biriydi.ledger türkiyede 25 temmuz 2008 de gösterime girecek olan son batman filmi the dark knightile kendisinin tanımlamasıyla "empatisi olmayan psikopat,katil şizofren" joker rolünü oynadı joker rolü için ledger 1 ay otel odasından çıkmayıp joker sesi ve tavırlarını mükemmelleştirmeye çalıştı.tabi bunun sonucunda uykusuzluk(insomnia)baş gösterdi the imaginarum of doctor parnassus un çekimleri sırasında 22 ocak 2008 de heath ledger hayatını kaybetti.23 ocakta yapılan otopsiyle ledgern ölüm sebebi belirlenemedi. ve derinlemesine yapılan arştırmanın sonucunun 10 gün içinde açıklanacağı söylendi.10 gün sonra açıklanan rapora göre heath ledger n ölümü aşırı derecede reçeteli ilaçların kullanımına bağlı kazara aşırıdoz..yani kesinlikle uyuşturucu söz konusu değil.heath ledgern karıştırarak ölümüne neden olan ilaçlar:oxycontin,valium,xanax restoril,unisom,vicodin..bunlar anladığım kadarıyla ağrı kesici ve antidepresanlar...
    heath ledger la ilgili kısa kısa
    *heath ledger la kız kardeşinin isimleri emily bronténin wuthering heights adlı romanından geliyor
    *roar dizisinin çekimleri sırasında lisa zaneile .ned kelly çekimleri sırasında naomi wattsla,brokeback mountain çekimleri sırasında michelle williamsla beraberdi
    *roswell dizisinin seçmelerinede katıldı ancak fox zaten diğer dizisinde başrol oynadığı için ledgerı diziye dahil etmediler
    *3 kız kardeşi var,öz kardeşi kate,üvey kardeşleri olivia ve ashleigh
    *büyük iskender filmi için önce heath ledger la anlaşılmıştı ancak daha sonra rolü colin farrellaldı.
    *brokeback mountain setinde tanıştığı eski nişanlısı michelle williamsdan mathilda roseadlı bir kız cocuğu var. matilda 28 ekim 2005 te doğdu
    *mathildanın vaftiz babası jake gyllenhaal ve vaftiz annesi ise busy philipps
    *heath ledger ilk amerikalı olmayan joker..
    *elizabeth hurley in oğlu damien ın 7 vaftiz babasından biri
    *yarım kalan filmi imaginarum of doctor parnassus için düşünülen şey heath ledgerin rolünün 3 ünlü aktör arasında bölüşülmesi..adı geçen isimlerse şunlar:johhny depp,colin farrell,jude law
    *filmleri;
    the dark knight
    i'm not there
    candy
    casanova
    brokeback mountain
    lords of dogtown(benim hayatta en sewdiğim filmdir)
    the order
    ned kelly
    the four feathers
    monster's ball
    a knight's tale
    the patriot
    two hands
    10 things i hate about you
    paws
    blackrock
    (pureevilmusic, 02.03.2008 16:39 ~ 04.03.2008 01:48)
  16. ölümünün üstünden 2 ay geçmiş olmasına rağmen her filmini izleyişimde beni ağlatabilen,her ağladığımdaysa içimden birşeyleri götüren inanılmaz yetenekli aktör..
    (pureevilmusic, 21.03.2008 22:18 ~ 23.03.2008 19:44)
  17. başarılı olup genç ölen her aktör gibi (bkz: river phoenix) ölümüyle beni derin üzüntülere sevk etmiş oyuncu. stand by me'de filmin sonunda river ağaçların arasına gider, kaybolur, ölür. brokeback'te ise gidenin arkasından bakan heath'tir, o da üzer ama elden gelen bu genç yaşında çevir(ebil)diği şunca filme bakıp efkarlanmaktır.
    (phoarbix, 12.04.2008 16:49)
  18. onu bunu bilmem, allah rahmet eylesin, üzüldüm.

ölmeden önce "bir villain nasıl oynanır?" dersi verdiği için takdir ediyorum kendisini. bir sahnesinde dahi jack nicholson daha iyiydi şüphesine, ikilemine düşmedim. hakikaten bir aktör nasıl kendini o role inandırır, o rolü nasıl benimser gibi klişe sorulara kroşe ile cevap vermiş.
    (man on the moon, 26.07.2008 01:37)
  19. joker karakteri bundan daha iyi oynanamazdı, benim izlediğim salonda da joker her sahneye çıktığında bize ne süpriz yapacak diye kurbanlık koyun gibi bekledik tüm salon, sallana sallana yürüyüşleri, baygın baygın bakışları, soğukkanlılığı, ağız şapırdatmaları, kurduğu felsefik cümleler hepsi yerli yerindeydi, jokerin jokeri olmaz heath ledger in yeri dolmaz.
    (jazzyblues, 26.07.2008 11:17)
  20. (bkz: ölünün arkasından konuşulmaz)
    (jadore, 26.07.2008 19:35)
  21. şahsen batman'deki performansını saymazsak, casanova'da fark ettiğim ve büyük oyuncu olur/olmuş/olacak dediğim aktördür.

fakat, ölünce değer kazanmak her fani gibi, ona da denk gelmiştir. artık toprağın altındaki muamele nedir bilinmez, toprağın üstünde çokça konuşuluyor...
    (şiirbaz, 01.08.2008 00:08)
  22. en azından son performansında yardıra yardıra oynayarak, döktürerek göçmüştür. ne isimler gördü beyaz perde, en kötü oyuncuyu bile yetenek abidesi ilan ettiler, marilyn monroe'nun bugünkü durumu ortada. "aslında" ile başlayan "iyi oyuncuymuş" ile devam eden "göreceli" yorumlara fırsat bırakmadan, kendi imajını kendisi çizdi ledger.

giri sayısına gelince: isabella rossellini, açılmadığını fark ettiğim ilk başlıktı. başlıkları geçtim; maureen o'hara, doris day, kim novak, jane russell, jean simmons, olivia de havilland ve joan fontaine, hala hayatta olan klasik dönem efsaneleri. bırakınız itü'yü, kendi ülkelerinde bile yaşayıp yaşamadıkları çoklarınca bilinmiyor. maalesef insanoğlunun tabiatında var unutmak ve umursamamak. o yüzden "kör ölür badem gözlü olur" muhabbetini "sırf öldüğü için abartılan" kişilere saklamak üzere geçelim ve on yıllarca çıta kabul edilecek performansıyla göçüp giden bu adama saygı gösterelim. izleyenlerin zaten gösterdiğinden eminim. izlemeyenler de -izlemek yoluyla- değilse de, suskunluklarını koruyarak saygılarını belli etsinler. o, bunu fazlasıyla hak ediyor.
    (electro, 01.08.2008 00:19)
  23. aldığı aşırı dozda uyuşturucudan bu yıl ölen; ama ölümün yakışmadığı aktör. naomi watts ile bir ilişki yaşar. -brokeback mountain- filminde eşi olan michelle williams ile nişanlanır. filmdeki ayrılık gerçek hayatta da yaşanır. bu çift evlenemeden ayrılır; ama bir çocukları olur. hatta çocuğun vaftiz babası da adamın filmdeki sevgilisi olan jake gyllenhaal olur.
    (oregon, 01.08.2008 09:05)
  24. ilk kez casonava filmindeki performansıyla izlediğim oyuncu. seneler sonra the dark knightdaki joker karakteriyle izlediğimde ise kesinlikle hafife alınmaması gerekn bir oyuncu olduğunu anladım. joker performansıyla peter finch den sonraki öldükten sonra ocsarı kazanan oyuncu olacağını umuyorum..
    (eche, 01.08.2008 15:09)
  25. efsane joker karakterini yepyeni baştan yaratmış, üstelik de bunu jack nicholson ın üzerinde; yeniyetme karizma ötesi süper kahraman batman'in de yanında yapabilmiş, böyle bişey için para alamamış olmasına üzüldüğüm, çok kabiliyetli insan.
    kişiliğine objektif yorumda bulunamıyorum çünkü en sevdiğim insanlar hep uyku problemi çekenlerdir benim. bunun ölüm sebebi olması bir nebze de olsa suçluluk duygusu yaratıyor bende... allah rahmet eylesin
    (ferforje, 01.08.2008 16:17)
 sayfa  / 4