belki ilginizi çeker
  1. · veri yapıları
  2. · static
  3. · object oriented programming
  4. · stack
  5. · destructor
gündem
  1. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · yaran diyaloglar
  4. · author
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · aşk
  7. · itü sözlük
  8. · mavi sakal
  9. · encarta instant answers

heap  

1. bir sürecin* kullanabileceği, işletim sistemi tarafından ayrılmış hafıza alanı içerisinden dinamik olarak elde edilen alan. modern işletim sistemlerinde* fiziksel hafıza ile sınırlı değildir, işletim sisteminin yönettiği sanal adres uzayından bir bölüm çalışan süreç için ayrılır. windows 2k ve xp*'de 4 gb'lık adres uzayının 2 gb'ı süreç için ayrılır, kalan kısım sistem tarafından kullanılır. bunu bir ayar ile 3 gb'a çekmek mümkündür. ayrıca windows xp x64*'te adreslenebilen alan terabyte'lar mertebesindedir ve 32 bit modunda çalışan uygulamalara direkt 4 gb'lık süreç alanı atanır*.

ayrıntılı bilgi için (bkz: platform sdk)
    (raiser, 12.10.2005 14:08 ~ 14:17)
  2. (bkz: stack)
    (raiser, 12.10.2005 14:10)
  3. (bkz: memory/!wondrous)
    (wondrous, 07.02.2007 22:24)
  4. ing. yığın denen veri yapısı. sıralı bir listenin ağaç gösterimi gibidir. en temel ve aslında tek denebilen koşulu; eğer ki b düğümü a'nın çocuğu ise, a'nın taşıdığı elemanın b'ninkinden büyük olması gerekliliğidir. bu koşul, en büyük elemanın her zaman kökte olmasını sağlar. yığına ekleme yapılacağı zaman elemanlar, soldan sağa doğru, küçükten büyüğe sıralı olarak eklenir.
    (asosyal demokrat, 24.06.2007 16:14 ~ 16:15)
  5. sql literatüründe üzerinde hiç index olmayan tablo anlamına gelen terim.
    (karizmatik, 15.01.2008 17:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil