he man 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. dönemin kült çizgi filmlerinden.kılıç , atılgan , titrek , iskeletor, orko ,hayvan adam gibi kavramları hafızamıza kazımış bir nesli peşinden sürüklemiş efsane.

bir de bunun manita versiyonu vardır ki onun da ayrı hastasıyımdır .

(bkz. she ra)
    (dr conners, 14.03.2004 00:31 ~ 09.05.2005 16:57)

2. normal hali gayet feminen, zavallı, ürkek, yavrucak ama kılıcını çektiğinde bir anda aslan parçası, kaslı, yakışıklı, karizmatik olan çizgi insan
    (alf, 17.03.2004 15:55)
  3. (bkz. gölgelerin gücü adına)
    (man on the moon, 17.03.2004 16:24)
  4. introsu şu şekildir:

he-man... and the master of the universe!

i am adam, prince of eternia, defender of the secrets of castle greyskull.
    this is kringer, my fearless friend.

fabulous, secret powers were revealed to me the day i held aloft my magic sword and said: "by the power of greyskull!"

he-man, he-man . . .
    i have the power!

kringer became the mighty battlecat and i became he-man, the most powerful man in the universe!

only three others share this secret . . .
    our friends the sorceress, man-at-arms, and orko.
    together we defend castle greyskull . . .
    (spyder, 24.03.2004 04:41)
  5. 1) trt'li yıllarda yayımlanan bir çizgi yapıt.

2) kendisinin türk olduğu ve de sarı saçlarının peruk olduğu rivayet edilen güçlü ve de kaslı kişi.

3) iskeletor adlı çizgi karakterin baş düşmanı.
    (skuba, 06.04.2004 20:36)
  6. küçükken deli gibi seyrettiğim bir çizgi film.
    önce ezik bir insanken daha sonra atılgan ile birlikte bir mağara önünde sırtından kılıcını çıkartıp "gölgelerin gücü adına" demesine ve bir anda güçlü kuvvetli bir insana dönüşmesine bayılıyordum.
    (monofaceless, 06.04.2004 20:41)
  7. bu kahramana niye böyle malca bir isim verilmiştir, hiç anlamamışımdır. spiderman kahramanın özelliğini betimliyor ama heman bir bok anlatmıyor.
    (peter pan, 30.04.2004 11:01)
  8. çocukken ısrarla her büyüğüme anlamını sorduğum, she-ra diye bi tanıdığı (kardeşi veya kız arkadaşı da olabilir) olan, hasmı kendinden meşhur olan nam-ı diğer prince adam.
    (geldiler, 30.04.2004 11:09)
  9. she-ra nın abisi olur
    (illusion, 30.04.2004 12:27)
  10. yeni sezonda daha da gençleşmiş olan he-man'in resmini aşşağıda görebilirsiniz:
    http://www.he-man.de/...
    (dr conners, 30.04.2004 12:59 ~ 13:00)
  11. giriş müziği için ;

(bkz: http://www.seethedonkey.com/...)
    (skuba, 29.12.2004 00:15)
  12. pembe gömlek içine mor üst kombinasyonu nedeniyle pek ciddiye almadığım süper kahraman. oysa she-ra öyle mi...
    (drenchrome, 09.01.2005 18:53)
  13. he-man büyücü ile generalin oğluydu.tam bu gerçekler açıklanacakken yayını sonlanan efsane çizgi film.
    (posof, 02.05.2005 11:11)
  14. ilk vuruşta bükülüp kırılan oyuncak kılıçları zamanında bir sektör olup birçok kişiye istihdam sağlamış olan çizgi kahraman.
    (battal boy cekirge, 02.05.2005 11:18)
  15. tıpkı örümcek adam gibi yalnız takılan* süper kahraman.
    hem bu yüzden hem de izlediğimi hatırlayabildiğim ilk çizgi film olmasından ötürü bana hep sıcak görünmüştür.
    cidden güven verici bir havası vardır hemanin. sorunları genelde rahatça tek başına çözer, düşmanları onu kolay kolay tuzağa düşürmez.

ama she-ra öyle midir? bildiğiniz yavşaktır o.
    oraya buraya savrulur, top gibi oynarlar bununla.
    zaten o yaşta göğüs görünce insan bütün bütün yabancılaşıyor dünyaya...
    (soruisareti, 17.05.2005 17:55)
  16. he man de neymiş. hayvan adamdır olay. iskeletor buna bir "hayvan adaağğmmm!!.." derdi, bizimki de "heveaat efeniiımm!!.." diye yanıtlardı onu, ben de gülmekten kırılırdım...(!)yazarken farkettim de hiç komik değilmiş bu be.

gerizekalı bir halde geçirmişim çocukluğu onu anladım şu an. herşeye rağmen bir bakınızı hakeden, muhterem bir şahıstı o:

(bkz: hayvan adam)
    (ninca, 18.05.2005 01:38 ~ 01:41)
  17. ismi hiçte bir kahraman ismine benzemeyen öizgi film kahramanı, türkçe meali 'o adam' oluyor, ne kadar sıradan dimi? ama o bir kahraman, hem de gölgelerin gücü adına...
    (zoe, 18.05.2005 02:10)
  18. 2006 yılında film olarak izleyeceğimiz, unutulmaz çizgi dizi karakteri ve çizgi dizinin adı.
    bilgi için : http://www.imdb.com/...
    (damnlucifer, 01.06.2005 11:52)
  19. zamanında süper hastası olduğum çizgi film. kendimi he-man zannedip ona buna saldırdığım olmuştur. kız arkadaşı olduğunu düşündüğüm she-ra'ya da aşık olmuşluğum vardır tabi ki.
    (darkenfact, 15.09.2005 22:51)
  20. 1987 yılında başrolünde dolph lundgren ve courtney cox un oynadığı sinema filmi çıkmıştır. çocukken beni 3 gün uykusuz bırakmıştı skeletor, kötüdür ama nostaljidir yinede.
    (panavision, 07.01.2006 03:48)
  21. çapraz kayışlar ve kırmızı bir donla eski halinden daha etkileyici olamayan kahramandır kendileri.prens adam , he man e dönüştüğü zaman nasıl olup da koca saray ahalisinin bunu anlayamadığını sadece ve sadece bu ahalinin gerizekalı olmasına bağlıyorum. ayrıca neden kaplan kırmızı bir maske ile ortaya fırlar da he man in maskesi yoktur. hayır kaplan bildiğimiz kaplan onun bir maske ihtiyacı yok. ama ailecek severek izlerdik o ayrı.
    (peng, 28.03.2006 00:33 ~ 00:34)
  22. herşey bi yana annem yıllarca bulgur pilavını "bak he man de bulgur yiyerek bu kadar güçlü oluyor" diye kakaladı bana; ben ona yanıyorum...
    (lazarushadow, 29.07.2006 22:53)
  23. tam adıyla he man and the masters of universe çizgi dizisinin baş kahramanı şahsiyettir kendileri. kılıcını çekip "gölgelerin gücü adına" dediği zaman dönüşüverirdi, salak prens imajından kurtulup dağı tepeyi havaya kaldıran bir süper kahraman olurdu (halen değişmemişse öyle yapıyordur).

bu adama dair kafamda çok soru işareti vardır ama biri ekseriyetle çocukluğumdan beri kafamı karıştırır. "hiç küt saçlı adam olur mu", "kılıcı neresinden çıkarıyor", "her kılıcı çektiğinde nerede olursa olsun neden arkasında hemen kurukafa çıkıyor", "ipliğimsi kıyafetinin ortasında neden ay yıldız yok da haç var" gibisinden soruları geçtim ve şuna takıldım: "neden gölgelerin gücü adına?"

şimdi ingilizcesinde "by the power of greyskull" diyor. yani "gri kafatasının gücü ile". bu ne demek? orada bir gri kafatası kalesi var. büyülü kale. iyiliğin kalesi. ona sesleniyor. ama türkçe çeviride "gölgelerin gücü adına" demişler.

çocukluğumdan beri çok çizgi film izledim. gölge demek karanlık demek. karanlık demek kötülük demek. yani bu he-man efendi nasıl karanlıklardan medet umup iyi olabiliyor?

bütün bu çelişkilerimi perçinleyen star wars serisi olmuştur. anakin efendi* karanlık tarafa geçip kötü bir insan olmuştur. madem burada da karanlık demek kötülük demektir, o zaman he-man neden gölgeden medet ummaktadır?

diziyi dilimize çevirenlerin hatası sayesinde he-man gibi arnold schwarzenegger pazulu bir abimiz karanlık tarafın gücünü keşfetmiş ve o tarafa geçmiştir. iyilik diye hepimizi kandırmaktadır. iskeletor ile gizli ilişkisi vardır, hayvan adam da onların çocuğudur.

o değil de, bu adamın generalin kızı tila'yı ne zaman götüreceğini halen merak etmekteyim. çizgi filmde olmadı, bakalım yeni filminde götürecek mi...
    (eksiksizuyum, 17.08.2006 00:36 ~ 31.08.2006 23:00)
  24. (bkz: http://rapidshare.de/...)
    (beşamel soslu brokoli, 24.08.2006 22:20)
  25. filmi yapım aşamasında olan çocukluğumuzun çizgi filmlerinden biridir. yönetmen koltuğunda ise aksiyon konusundaki yaratıcılığıyla tanıdığımız john woo oturmakta.
    (lucifer, 03.01.2007 00:00)
 sayfa  / 2