hazan mevsimi 

adana çık aradan

1. mehmet eryılmaz'ın yazıp yönettiği , ahu sıla bayer'in başrolde yer aldığı film.

bir panayır hikayesidir bu.

panayırın yakınlarındaki şantiyede çalışan işçi, panayırda şarkıcılık yapan kadına aşık olur. kadın da ona karşı boş değildir hani. ama kadının işi, yaşam tarzı, patronu birlikteliklerinin önünde engel gibi durmaktadırlar.

ancak, iki gönül bir olunca samanlık seyran olur.

işte bu aşk hikayesi üzerine kurulu film, yeşillik ve panayırın renk cümbüşünü güzel yansıtıyor ama ne yalan söyleyeyim sıkıcı buldum. film akmıyor gibi. sanki biri itekliyor arkadan, film ilerlesin diye.

oyuncular ve ortam sıcak geldi, ama filmin sıkıcı olduğunda ısrarcıyım. ve öyle tahmin ediyorum ki herhangi bir ulusal film festivalinde bu film ödül alır. benim ve film festivallerinin jürisinin beğenileri ters orantılı da birazcık. benim sıkıcı bulduğum filmlere genellikle ödül yağar. o yüzden, sanırım ben bu işten pek anlamıyorum.
    (muhabirkedi, 03.03.2008 15:50)

2. samimi, sıcak oyunculuklarıyla kendini az çok izletse de, baştan savmalığı ve basitliğiyle sıkan film.

oyunculukların çoğu amatör, bu bazen tatlı görünse de çoğu zaman rahatsız edici olabiliyor. ayrıca sanki film aceleyle çekilmiş gibi bi izlenim bıraktı bende. bu güzelim konuya çok güzel, çok etkileyici şeyler çekilebilirdi, yazık olmuş.
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 17.04.2008 20:23)
  3. demet sağıroğlu nun en güzel şarkılarından biri. ilk albümünden...

bu kadar mıydı yarım mıydı
    sanki olduk şimdi kırk yıllık yabancı
    değer miydi arzulanan
    nasıl kıydın bize daha doymadan

bu kadar mıydı kolay mıydı
    nasıl sindi içine söyle yalancı
    benliğimdi yaralanan
    nasıl pişmanım şimdi seni yaşamaktan

eller şahit yalan yeminlere
    eller gördü elini elinde
    eller duydu sen inkar etsende
    gönlüm şimdi hazan mevsiminde