belki ilginizi çeker
  1. · su içmek için birinin mutfağa gitmesini beklemek
  2. · hazır ayaktayken lafını duyduğu anda oturan insan
gündem
  1. · ugg
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · aşk
  6. · zongul ducks
  7. · prison brake
  8. · yatak altında yaşadığına inanılan canavarlar
  9. · idiot

hazır ayaktayken  

1. nefret edilesi bir söz öbeğidir. hazır ayakta olan hiç oturamaz..
    (mermaid, 11.07.2007 14:37)
  2. duyar duymaz derhal oturulası cümle başlangıcıdır. mutlaka gerisi gelecek ve size iş yaptırılacaktır.
    (sheepgotoheavengoatsgotohell, 11.07.2007 14:42)
  3. bu sözü duyar duymaz "oturdum bile" diyerek karşılık vermek en güzelidir.
    (poisontendre, 11.07.2007 15:11)
  4. tembel insanların sıklıkla kullandığı söz öbeği.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 11.07.2007 15:27)
  5. kimsenin yerinden kalkmak istememesinin ana nedenidir.
    (cashew, 11.07.2007 15:32)
  6. -abi hazır ayaktayken otursana sen de. şimdi ben tekrar ayağa kalkıp oturmıyım.
    +tamam.
    (alkolik2000, 11.07.2007 15:49)
  7. duyulduğu an kaçılması gereken sözdür,çünkü arkasından kesin bir istek gelicektir.
    (marv, 11.07.2007 16:05)
  8. duyulur duyulmaz, ardından binbir türlü isteğin gelmesi kaçınılmaz söz öbeği. uzun bir süre topluca oturulduğunda ilk kalkan kişiye abanma sözüdür. nedense herkesin bir sürü ihtiyacı belirir o esnada.

x-demli, hazır ayaktayken içerden sürahiyi getirir misin?
    y-hazır ayaktayken şu küllüğü uzatır mısın?(küllüğün yanındaki kişi der bunu üstelik)
    z-hazır ayaktayken benim telefonumu da getirir misin odadan?
    (demli sarki, 22.07.2007 13:12)
  9. - central hazır ayağa kalkmışken mutfağın ışığını söndürsene açık kalmış. hazır mutfağa gitmişken bi çay koy be. gerçi çay bitmişti. markete in de çay, karpuz, çerez falan al. gitmişken oraya kadar köşedeki cdciden de bi film kirala, seyredek. hadi aslansın sen, yaparsın.
    - hazır dışarı çıkmışken bi de levye alayım kıçınızı koltuktan ayırmak için, ne dersiniz.
    (central, 22.07.2007 14:23)
  10. gebeş insanın joker kelime öbeği..
    (zeus, 19.06.2008 11:52)
  11. +hazır ayaktayken bir koşu markete gidip gelir misin.
    - !?!%&%! (ayakta olduğumuz yetmiyor birde koşucaz hasbi...)

şeklindeki diyalogların yaşanmasına sebebiyet veren söz öbeği. ayakta olana yazık.
    (elera, 19.06.2008 13:06)
  12. bana hep asıl yapacağım işi unutturan sözcük öbeğidir. artık diğer insanlara nasıl bir önem veriyorsam her zaman onların istekleri benim kafamdaki şeyin önüne geçmektedir. işte hep olan bu durum sonucu karşımdaki insanlara haykırmak isterim; yani sonuçta belli değil mi ben bir amaca yönelik olarak kalkmışım bir yere gidiyorum, sanki sen belki bir şey söylersin de yaparım diye mi kalktım ayağa? bekle bir ben ne yapacağım ondan sonra iste ne isteyeceksen, hiç mi merak etmiyorsun? belki ben ayağa kalktım çılgınca dans edeceğim, sonra da cebimden 250 dolar çıkarıp sana vereceğim... ama ne yaptın sen "hazır ayaktayken..." bu hakkını bir bardak su için kaybettin... "hazır ayaktayken" miş... e ayakta olmak öyle güzel bir şey de sen niye ayakta değilsin?
    işte bu sözcüklerle lafa başlayan insanın dediğini kesinlikle yapmamak gelir içinden ama yapmasan da olmaz için rahat etmez. bir de bu senin asli görevinmiş gibi sana istekte bulunan kişi bir bozulur, bir tavır yapar... e peki ben sen k.çını kaldıramıyorsun bana da aslında ne b.k yemeye kalktığımı unutturdun diye neden triplere girmiyorum peki?
    işte ben bu yüzdendir ki; bu lafla söze başlayan insanın isteklerine karşı koyanı severim, seveni de severim.
    (fulidiforst, 17.08.2009 03:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil