belki ilginizi çeker
  1. · mahlata
  2. · tek hücre proteinleri
  3. · domates çorbası
  4. · çevir kazı yanmasın
  5. · çabuk çorba
  6. · gece yarısı acıkmak
  7. · calve
  8. · süpermarketteki tanıtım amaçlı yiyecek standı
  9. · ev yemeği umuduyla gidilen evde kızartma yemek
  10. · pratik yemekler
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · google wave
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · zongul ducks
  8. · abdülkadir aksu
  9. · the usual suspects

hazır çorba  

1. 1 litre(5 su bardağı) soğuk suya boşaltıldıktan sonra kaynayana kadar devamlı karıştırılıp kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika bekletilerek içime hazır hale getirilen toz çorba...
    (where is my mind, 27.04.2004 11:40)
  2. sıcak suya boşaltıldığı taktirde hazır çamur topakları olarak ziyan edilebilen, öğrencilerin en kolay karın doyurgacı.
    (azureel, 27.04.2004 11:45)
  3. tek seçeneği sıvı tüketmek olanlar için bir süre sonra çekilmez bir hal alır hazır çorba içmek.
    (bkz. sıvı gıdalarla beslenmek)
    (tonsilit, 11.09.2004 11:18)
  4. evde yapılan en kolay yemeklerin başında gelir.
    (toumai, 22.04.2005 14:59)
  5. sebzelerden mamül olduğu halde rafta yıllarca dayanabilen, bu veriden yola çıkınca da basit bir mantıkla içinde çeşit çeşit kimyasal madde bulunduğu anlaşılabilen sağlıksız besin
    (mavio, 22.04.2005 15:41)
  6. knorr'un anadoludan lezzetler adı altında çıkardığı çorbalar. mahlata diye bir çeşidi vardır ki bu dalda en iyisidr. tavsiye edilir.
    (la mer, 22.10.2006 03:41)
  7. öğrenci evi mutfağının sık çıkan yemeklerinden.diğerleri için

(bkz: makarna)
    (bkz: yumurta)
    (jellyjam, 22.10.2006 05:24)
  8. mısırlı bir çeşidi vardır ki, pek fenadır. mideye girmesiyle çıkması aynı dakikaya denk gelebilir. tavsiye edilmez.
    (emma, 22.10.2006 11:39)
  9. piyasada bu isimle satılan tüm çorbalar yalandır, dolandır. çünkü hazır değillerdir.

ben "hazır çorba" diye, eve girdiğim zaman ocağın üzerindeki sıcacık tencerenin içinde sıcacık duran, içime hazır çorbaya derim.

peki piyasada satılanlar nasıl? bir poşetin içinde toz ve daha irice partiküller var (ya rabbim, pirinç bile var). bunları soğuk suya at, karıştırmaya başla, fokurdamaya başladı mı kısık ateşte 5 dakika daha karıştır... toplam ne etti? nereden baksan 15~20 dakika.

gittin memlekete. gittin bir tükâna. aldın tarhana. aynı işlemlerden geçirdin ve çorba ettin. ne kadar zaman aldı? o da 15~20 dakika.

o zaman bunun neresi hazır çorba? he?
    (eksiksizuyum, 24.10.2006 07:36)
  10. (ya moor, 24.10.2006 10:02)
  11. aslında tam anlamıyla hazır degildir. öyle olsa, bi de sıcak suyla karıstırmamıza neden gerek kalsın, dimi ama? içerdikleri katkı maddelerinden dolayı cogunun tadı birbirine benzer. dönem dönem hakkında zeka geriligi yaptıgına dair konusmalar dolasır durur etrafta, ama yapımı kolay ve tadı da iyi oldugundan ve de biz de oldukça tembel oldugumuzdan; duymazdan gelip yapmaya, içmeye devam ederiz.
    (andromeda, 03.08.2007 14:16 ~ 27.08.2007 15:44)
  12. kurutulmuş malzemeler ve içine katkı maddeleri konup paketlenen toz gıda maddesidir.ayıca adıyla çelişir; madem hazırdır, ne diye su koyup kaynatılır. misal, anneniz size “kızım çorba hazır, içebilirsin.” diyince gidip çorbanın içine su koyup kaynatmazsınız ki. adını değiştirin şunun toz çorba koyun insanın duygularıyla oynamayın denesidir.
    (üç kilo reçellik vişne, 07.10.2007 17:14 ~ 17:20)
  13. bazı tek hücreli mantar, bakteri ve alglerin hücre proteinlerinden* yapılan instant besin maddesi.
    (maglor, 22.11.2007 00:37)
  14. içine yarım kaşık tereyağı katılınca bambaşka olandır.
    (silgi, 15.12.2007 00:25)
  15. mantalı olanına biraz daha dilimlenmiş taze mantar ve yarım bardak süt, tavuk suyuna şeheriye olanı da hakiki tavuk suyuna yaparsanız şahane hale gelen zararlı yiyeceklerdir.
    e sütüm, mantarım ne bileyim tavuk suyum falan varsa otururur sağlıklısını yaparım diyebilirsiniz pek tabii lakin aynı tat asla ve kat'a tutturulamamaktadır. ne de olsa lezzetli şeyler zararlı, sağlıklı şeyler lezzetsizdir ve bu kural 35 yaşına gelmeden bozulmaz.
    (kedikara, 15.12.2007 00:33)
  16. kanser olmaktan korka korka yediğim şeydir.
    (seashell, 30.08.2008 23:16)
  17. son derece öğretici bir gıdadır.

küçücük bir çocukken cam bir bardaktaki suyu ocakta ısıtmamam gerektiğini öğrendim.
    9 yaşıma geldiğimde kendi başıma su kaynatabiliyordum.
    11 yaşında kıtır ekmek parçalarının anne çorbasına bilr apayrı bir tat katabileceğini buldum.
    13 yaşında unutup çorba içmenin orucu bozmadığını,
    16'dayken sütün farklı bir lezzet kattığını ama herkesin bu lezzeti takdir etmediğini keşfettim
    sene 2003; bu meretin az su katılınca makarna sosu olabildiğini,
    iki hafta sonra da domates çorbasından iğrenç bir makarna sosu olduğunu deneme yanılma ile öğrendim.
    2004 yılında ise su katmayınca insanı kusturabileceğini bilgi dağarcığıma kattım.

kimbilir daha neler neler öğreneceğiz.
    (azwepsa, 24.09.2008 21:59)
  18. hazır çorbanın tadı dünyanın her yerinde aynıdır. ayrıca çeşidi ne olursa olsun, tüm hazır çorbaların tadı da aynıdır. bazısı domates çorbaı aromalı olur, bazısı brokoli, ama altyapı ve damakta bıraktığı tad aynı.

kısaca hazır çorba iğrenç bir şey, uzak durun, resmen bilinmedik madde tadı geliyor yendiğinde.
    (scherzi, 19.01.2009 23:49)
  19. en klasik öğrenci yemeklerinden biridir, ve sakın tenceredeki su kaynadıktan sonra koymayın, topaklanıyor. , "oha lan bu marka amma çok işkembe koymuş" diyip, işkembe zannettiğiniz topakları bütün bir halde yutmak zorunda kalabilirsiniz.
    (nickim elli karakteri geçemezmiş çok bilmişsin sen, 19.01.2009 23:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil