belki ilginizi çeker
  1. · guenhwyvar
  2. · kedilere müslüm gürses dinletmek
  3. · alkol
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · okan bayülgen
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · bu bir kuş bu bir şeytan hayır bu hezarfen
  9. · ingvar kamprad

hayvanlara alkol içirmek  

sayfa  / 2
  1. bu güzide eylem, ben ve arkadaşlarım tarafından savunmasız bir hamstere uygulanmıştır.
    daha başlamadan şunu belirtmek isterim ki, hamsterin o gün ölmesi tamamen bir tesadüf eseridir.

can sıkıntısından yapacak hiçbir şey bulamadığımız sıkıcı bir gün,
    boncuk'un(hamster) masa üzerine dökülmüş bir damla kolonyayı yalayarak tüketmesiyle renklendi.
    ardından birkaç damla daha kolonya tüketen boncuk,
    kendini yaklaşık bir dakika sonra, ters dönmüş bir şekilde kolonyayı dikerken buldu.
    (dikmesine ben yardım ettim, aynı biberonla süt verir gibi)
    gülmekten koptuğumuz ilk an, boncuk'un kolonyayı kana kana içmesi olmuştu.
    yudum yudum böyle... guluk guluk...
    içme seansından bir dakika sonra boncuk, sehpanın üzerinde düz bir çizgi üzerinde ilerlerken ani bir kararla yuvarlanarak ters döndü.
    bu konumunu garip ve memnuniyet dolu mırıltılar çıkararak bir süre korudu ve 360 derecelik yuvarlanmasını tamamlayarak yoluna paralel bir çizgiden devam etti.

boncuk'un yolu, sehpa sınırına gelince kesildi.

***bilgi***
    normal bir hamster, sehpanın kenarlarında hiç düşmeden hızla dolaşıp durur ve bunu şevkle yapar.
    ***bilgi bu kadar***

sehpadan aşağı bakan boncuk önce geriye birkaç adım attı, ardından -bismillah diyerek- son hızla düz yürüyüşüne devam etti ve yarım metre yükseklikten saltosunu tamamlayıp kıç üstü yere düştü.(bu arada biz yerlerdeyiz)

not: boncuk hala yaşıyor...(ve içiyor)***
    (mavio, 22.11.2005 19:40)
  2. katırcıların hayvanları soğuktan korumak için kullandıkları bir yöntemdir. içme sularına içki katarlar. bir filmde de işlenmiştir.(bkz: sarhoş atlar zamanı)
    (eksiksizuyum, 22.11.2005 20:06)
  3. alkollü araba kullanan insanlara barmenlerin yapmış olduğu eylem. gerçi onlara hayvan demek bile fazla ya neyse.
    (hansvoralberg, 23.11.2005 00:46)
  4. alkolluyken yola çıkmak zorunda kalınca,trafik kontrolünden yırtmanın yolu olabilir. köpeğe veya kediye de biraz(!) içirildiği zaman polis durdurduğunda rahatça olaydan sıyrılırsınız.
    aynen yaşanmıştır.
    evden akınlara gideceğizdir...
    -akın: içerden şu tatlı olanlardan getirsene kırmızı renkli
    -ben: tamam napıcan olum yetmez mi ?
    -akın: yokk yokkk,gueni de al..
    -ben: eh peki bakalım
    (guenime içirir zavallı hayvan acaip sesler çıkarmaya başlar)
    -ben: e ne olacak bu şimdi,içirdin yazık hayvana
    -akın: dur odaman ya...hadi acele et arabaya
    -ben: taamam..
    yola çıkılır,10 dakka kadar sona çevirme vardır..
    -polis: ehliyeeeaat
    -akın: buyur dayı
    -polis: üfle bakiim üfleee
    -akın: höffff
    -polis: oha be oğlum ne bu???
    -akın: yok abi yannışlık var yudum içmedim ,alet bozuk,odaman sen de üfle
    -ben: höfffffffpp
    -polis: ikiniz de aşmışsınız sınırı işte,yazıyorum cezayı,ehliyeti de ver
    -akın: dur be abicim al bak inanmıyosan gel köpeğe de üflet ak
    -polis: hadi lan, godoş..
    -ben: amca bi bak nolacak(adama bi de amca diom)
    polis: e hadi, üflet bakalım
    -guenhwyvar: hahhahhhhahhaahhh
    polis dumurdur..merkezi arar...sorar ne yapalım diye , bırakın cevabı alınır..ortam zaten kalabalık,bir sürü araba.. koparız,gülmekten gözümden yaşlar geldiğini bilirim o an..
    -akın: gördün mü odaman hı??
    -ben: guen???
    -guenhwyvar: heeeyyyvvfff
    (odaman nehapak, 23.11.2005 01:00 ~ 02.10.2007 21:29)
  5. bir teriyer cinsi köpeğe içirilmesi durumunda hayvanın 30 dakika boyunca çember çizdiği gözlemlenmiştir.
    (keyif pezevengi, 24.03.2006 16:55)
  6. (keyif pezevengi, 24.03.2006 16:56)
  7. israftır.
    (azwepsa, 24.03.2006 17:01)
  8. atatürk'ün sevdiği bir şaka vardır:
    "eşeğin önüne bir kova rakı bir kova da su koysan hangisini içer?"diye sorulur "suyu" cevabı aldıktan sonra "neden?" diye sorulup karşıya pas atılır. karşıdaki de bu pası "eşekliğinden" diyerek gole çevirir.
    yine bir gün atatürk arkadaşlarıyla oturuyorken bir çocuğu yanına çağırır. yukarıdaki soruyu sorar çocuktan "rakıyı" cevabını alır. "aman nedenini sormayalım." der. ortam yarılır. hoş olur.
    (yedinin yedincisi, 25.03.2006 14:16)
  9. yatakhanede zavallı su kaplumbağamız sıtkının akvaryumuna rakı dökmek suretiyle hayvanı içmeye mecbur bırakmışdık. rakı konsantrasyonu eşik değere ulaşınca- su hafifden bulanıp da anason kokusu yayılmaya başlayınca- hayvanın ters yüzmeye başlamasıyla bizde uçmuşduk.
    (evdeki ses, 25.03.2006 19:01)
  10. (mavio, 20.04.2006 10:11)
  11. özellikle anadolu'da büyük-küçükbaş hayvan ayrımı yapılmadan uygulandığında, liberation'dan the guardian'a, reuters'tan afp'ye kadar memleketten sözettiren kültürel eylemler yumağı veya topağı.
    (ipimlekusagim, 27.06.2006 12:26)
  12. ana haber bültenlerinde mütemadiyen rakı içirilip sarhoş edilen mağdur maymunlar, ya da sigara içirilip ot çektirilen zavallı papağanlar falan cirit atmaktadır, lakin kötü bi davranış şeklidir yapmayınız etmeyiniz, hayvan o, sonradan bıraktıramazsınız da, hayvan alkolik olur çıkar başınıza. işin yoksa uğraş dur.
    (undeuxtrois, 08.07.2006 02:09)
  13. sorumluluk sahibi bir yazar olarak, deneyimimi sözlük ahalisiyle paylaşmak arzusu içimi kemirmekte sevgili seyirciler. bu nedenledir ki, söylemeden edemeyeceğim;

orta oby bir fanusta ibr başına yaşayan japon balığının suyuna 1 çay bardağı baileys karıştırıldığında, ilk 15 dakika biraz yamuk yüzen hayvancağız, yarım saatin ardından tamamen kendine gelir ve ömrünün geri kalanında turp gibi yaşamaya devam eder.

evet, işte bu kadar. izlediğiniz için teşekkürler. esen kalın...

(bkz: oh be söyledim rahatladım)
    (guest8644, 02.09.2006 22:53)
  14. bir türlü anlam veremediğim eylem.7-8 yaşlarındayken aileden birinin biricik köpeğimize rakı içirip,"keh keh" gülmelerini sağlamış,sonrasında ise köpeğin düzgün yürümemesinden -belkide öyle görmek istediğim için- kaynaklanan "ohaa sarhoş olcam leen" deyip alkolü keşfetme yoluna girdiğim olay.

(bkz: iyi bok yedin)

(bkz: e peki ne oldu)

(bkz: içelim güzelleşelim)
    (missi34, 02.09.2006 23:59)
  15. denizcilerin vakit öldürme atraksiyonu. kaptan dayım ve arkadaşları bir uzun yol seferinde, gemideki papağana rakı içirmişler. hayvan önce dalında sağa sola oynamaya başlamış, biraz daha içince dalda duramaz hale gelmiş, bir süre sonra da kafesin dibinde sızmış.

yok, yok bişe olmadı papağana. sonraki yıllarda gemide bakamadılar, bize bıraktılar. 13 yaşına geldi, turp gbi.
    (gencsin egleneceksin, 15.01.2007 02:24)
  16. bir aralar show tv nin reha muhtarlı ana haber bültenlerinde bolca yer verdiği haberdi.hayvan sahibi hep aynı açıklamayı yapardı "bir kere verdik sonra hep içmeye başladı".
    (punkeinstain, 15.01.2007 02:32)
  17. sözkonusu "hayvanlık"sa bu eylem öküzlüğün dik alasıdır. kimsenin kimseye hele hele kendini savunamayacak, isteklerini dile getiremeyecek "kişi"lere zorla birşey yaptırmaya hakkı yoktur. hayvana zarar verme pahasına, saçma sapan espri anlayışlarıyla 10 dakikalık keyif için, iradesi dışında birşey yaptırmak 6-7 yaşından sonra hoşgörülebilecek bir durum değildir. hele bunu komik hikayeler haline getirip orda burda anlatmak, reha muhtar kitlesinin az üzerinde bir iq ve hitlerin az üzerinde bir acıma duygusuna sahip bir "insan" için tamamen anlaşılamaz bir durumdur.
    (bkz: hayvanları rahat bırakın)
    (kedikara, 15.01.2007 02:57)
  18. yılbaşlarında taksim de yapılan ve sonuçlarını utanarak izlediğimiz olay.hoş o hayvanlar içmeden de yapar sapıklıklarını...yapıyolar da..
    (alkolik2000, 15.01.2007 03:00 ~ 03:01)
  19. (benden adam olmaz, 15.01.2007 03:13)
  20. cevizi ortadan ikiye kırıp rakı içen keşan sincabı:abe zikeyim böyle hayatı beah. (bkz: ata demirer)
    (medcezirler, 15.01.2007 04:19 ~ 04:19)
  21. hayvanlara alkollü bir şeyler içirmez hayvanlıktır..

edit:milletvekili cümlesi gibi oldu ama
    (tunovski, 15.01.2007 04:38)
  22. yengeçe içirildiği takdirde yengeçin düz yürümesine sebebiyet verir.

+ dayımısınız ulan niye yan yan yürüyorsunuz

- yine içmiş mnkym
    (realistturk, 15.01.2007 12:55)
  23. (alkolik2000, 22.01.2007 03:59)
  24. akıllı bir hayvanın, daha az akıllı bir hayvana uyguladığı eylemdir. bu eylem sonucunda akıllı hayvan; hayvanlıktan çıkıp başka bir sıfata''mal, gerizekalı, vb.'' doğru emin adımlarla ilerlerken, az akıllı hayvanımız bir köşede sessiz sessiz acı çeker. çünkü onlar alkol, sarhoşluk gibi kavramları bilmezler.

ayrıca; (bkz: panter emel)
    (piti, 22.01.2007 04:13 ~ 04:13)
  25. hayvanlığın önde gidenidir
    (vade retro satana, 22.01.2007 08:29)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil