gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · yılmaz özdil
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · 2012
  8. · 6 kasım
  9. · kolejde uyuşturucu partisi

hayvanları sevmemek  

1. ilkokul öğretmenime göre insanları da sevmeyen insanların yaptığı bir iş, oluş.*
    (no more, 03.08.2007 00:05)
  2. (yedinin yedincisi, 10.09.2007 16:32 ~ 16:34)
  3. kene, sivrisinek, kara sinek, bitlerin her türlüsü, pire, fare sülalesi,

kakalak, hamam böceği gibi zararlı yaratıkları sevmemektir.
    (shiva, 29.08.2008 13:55)
  4. insanlardan daha çok sevilmesi gereken canlıları sevmemektir...

hayattan tek beklentisi karnını doyurmak olan, doğaya, dünyaya asla zarar vermeyen ve yaşamaktan başka hiçbir çıkarı olmayan canlılardır hayvanlar...

(bkz: sonra niye insanları sevmiyosun)" onmousedown="return bkc('2677338','+%60sonra+niye+insanlar%FD+sevmiyosun+%60')">sonra niye insanları sevmiyosun)
    (insansevmeyenhayvan, 29.08.2008 14:06)
  5. (carpenoctem, 29.08.2008 14:11)
  6. bugün sirkeci'de yaya olarak kırmızı ışıkta beklerken, önündeki trafik sıkıştı diye kaldırıma çıkıp aramızdan geçen o motosikletli hayvan var ya o, hah işte onu sevmiyorum ben..
    (vikartindur, 29.08.2008 14:15)
  7. önce insanları sevmenin gerekliliğini düşünen kişi davranışıdır. misalen evde beslemek için köpek alıyorsunuz. çok tatlı bir hayvan bolcana kılı tüyü var falan. doğal olarak hayvanın bakımı maddi bir külfet. açlık sınırı olarak açıklanan rakam kadar bir maliyeti olur neresinden baksanız. ama sizin için önemli değildir bu para. seviyorsunuz çünkü hayvanı. ailenizden biri gibi. okşuyosunuz oyunlar oynuyorsunuz hayvanla. ama sokakta yanınızdan üstü başı pejmurde bir adam geçse ''iyyykk adama bak'' dersiniz ve iki adım uzaktan yürürsünüz.

sokakta aç yatan çocuklar olduğu sürece, doğal ortamları yerine kendi istekleri için hayvan besleyenleri sevmemektir aslında. hayvan için harcadıkları paranın yüzde birini ihtiyacı olan bir insana vermeyi dahi düşünemeyenler var bu dünyada. bu ülkede evine et girmeyen aileler varken bir hayvanın günde yarım kilo et tükettiği evler de var.

hayvanlardan önce insanları sevelim bence.
    (jugador, 29.08.2008 14:35)
  8. evet bazı hayvanlar kesinlikle kendilerini sevdirmemek için çevrede sebepler üretmektedirler. köpekleri ele alalım, gecenin alakasız saatlerinde yurt kapısının önünde çeşitli şekillerde havlayarak kendilerini kovalama isteği uyandırmaktadırlar, aynı zamanda tipleriyle çoğu insana korku salmaktadırlar. kedilere gelirsek bu hayvanlar iyidir hoşturlar da bir insanın ayağına niye işersin be pislik. yarım saat kadar sevdim hayvanı arkasından 5 dk geçmeden gel ayağıma işe. sen bana böyle davranırsan ben de senden nefret ederim gördüğüm yerde içimde sana tekme atma isteyi uyanır. kuşlar zaten olduk olmadık zamanda insanın orasına burasına sıçmaktadır. o yüzden en iyisi hayvanlarla aramıza mesafe koymaktır. tabi ki hayvanları gördüğümüz yerde tekmelek doğal ve normal değildir yapmayalım.
    (i am a man who walks alone, 12.09.2008 04:42)
  9. bugün, sosyal tespit yaptıracak kadar acı verici olanına rast geldim.

kampüsün, kafe diye adlandırabileceğimiz yemek yenen bir mekanında oturdum. semt servisimin gelmesine yarım saat kadar vardı; ben de bir kahve aldım ve masalardan birine oturdum. masaların altında; tahminen 3-4 yaşlarında, siyah-beyaz renkli bir kedi varmış. muhtemelen; kış ayazında, sıcak ve yemek kokuları gelen bir mekan görünce, bir kapı aralığından içeri girmiş. bir süre masamın altında dolandı, sonra yiyecek bulabileceği başka bir masaya seyirtti kendisi.

bundan bir on dakika sonra, yan masaya türbanlı dört-beş kızdan oluşan bir grup oturdu. "türbanlı" olmalarını özellikle belirtmemin sebebi, bu kitleye karşı bir yafta yapıştırmak istemem değil; simgesini taşıdıkları din ile yaşadıkları çelişkiyi belirtmek istediğimdendir, daha sonra geleceğiz. neyse, bir süre masada oturdular; kedi geri o tarafa gelince, -çığlıklarla- "ay, ay" diyerek masadan uzaklaştılar. bunu gören bir "kurtarıcı delikanlı", eline bir kağıt mendili siper ederek, kedinin ensesinden yakaladı, ve zavallı hayvanı dışarı -fırlattı-. (kedilerin enselerinden tutunca hareketsiz kalmalerının sebebi, o zavallı hayvanların, sizin ya da onun ani bir hareketinde felç olma riski olmasıdır.)

e hani, "yaradılanı severdik, yaradandan ötürü" kardeşler? türbanı takınca, müslüman oldunuz, hiç mu yunus emre okumadınız? yaşam alanını beton bloklarla işgal ettiğiniz, avlarını bir bir yok ettiğiniz zavallı bir kediye, sıcak bir çatıyı sizinle paylaşmayı neden çok gördünüz? orada, yere düşmüş, sizin çöpe attığınız üç-beş parçayı yemesi rahatsız mı etti sizi? içinde bok taşırken, kediden, gübreden, köylüden tiksinen bir nesil haline ne zaman geldik? zavallı bir kediyi "pist" deyip kovmak yerine; ümüğünü sıkarak def etmeyi ne zaman tercih etmeye başladık?

kapitalizm insanların kemiklerine işliyor demek ki. yalnızca "marka" taşıdığı için bir şeylere para saçmak, bunlarla statü sahibi olmaya çalışmak değil; bir kediyi bile düşman görüp, onun da yerini, yurdunu sömürmek. doğanın kanunları, öyle mi? bir bakın etrafınıza, hangi canlı, sizin kadar bozuyor doğa düzenini, besin piramidini? hangi canlı doğanın binlerce yıl yok edemeceği çöplerini doldurmuş dünya'ya? hangi canlı, "diğerinden zeki olduğu için" kökünü kazıma hakkını kendinde görmüş?

doğa düzeniymiş, bırak allahaşkına, keşke doğa düzeni olsa.
    (thedewil, 21.11.2008 13:21)
  10. hayvanları sevmemek eylemi ancak çocukluğunda yaşadığı nahoş durum yada durumlardan kaynaklıdır zannımca...
    (kenur, 21.01.2009 13:59)
  11. konu hayvanlar olunca, afedersiniz ama bir hayvanı sevip sevmemeniz sadece sizi bağlar. söz konusu hayvanın, onu ne kadar çok sevdiğinizden ya da ondan ne kadar nefret ettiğinizden, korkarım asla haberi olmayacaktır. ''hayvanları çok severim ben'', ''ben bu gün kedi çok sevdim'' demek çok moda ya. sor bakalım ama kediye, o da seni seviyor muymuş? ben hayvan olsaydım -yani düşünemeyen bir hayvan, kurbağa mesela- en nefret edeceğim canlı insan olurdu. sebebi de açıklanmış yukarılarda bir yerlerde, uzatmayayım bu yüzden.

ha, biraz kafanız çalışıyorsa acıyın hayvanlara, sevmeyin. çünkü onlar sizden nefret ediyor. yani nefret duygusunu idrak edebilecek kadar düşünebilselerdi, eminim ağzınıza bile sıçarlardı. bu yüzden, insan yutan timsah kardeşime afiyet olsun diyorum. beni yutmadığı sürece ama.*
    (nokia şarzı, 21.01.2009 14:09 ~ 14:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil