belki ilginizi çeker
  1. · kendin ol yeter
  2. · uçuyorum kaçıyorum
  3. · peyk
  4. · makina
  5. · cüneyt arkın
  6. · haydut
  7. · alp zeki heper
  8. · hayduk
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · boylumlama
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · little house
  9. · cayman adaları

haydut  

1. etrafı talan eden, atıyla kasabalara gidip dehşet saçan, kızları kaçıran, genellikle sarhoş, belinde silahı,ayaklarında çizmesiyle kafamda yer etmiş karakter...
    (blinkin, 06.03.2007 20:33)
  2. yaptıklarıyla hem kendisine hem de başkalarına (çevresine) zarar veren insandır..
    (zeus, 28.05.2007 02:09)
  3. 10 yıl önce ronin ismiyle kurulup 2007'de özcan ve sancak'ın katılımıyla "haydut" adını alan, ocak ayında ilk albümleri "olsun varsın"la müzik piyasasından bize el sallayacak grup.
    kendin ol yeter ve demokrasi ve hayallerde aralık ayında radyolardan karşılayacakmış bizi.

vokal:volkan akmehmet
    gitar-backvokal : inanç şanver
    gitar-backvokal : özcan karanfil
    bas gitar : sancak şahin

www.myspace.com/birgruphaydut
    (gssm, 11.12.2008 15:04 ~ 17.12.2008 00:52)
  4. (albastropos, 17.02.2009 19:09)
  5. ilk kliplerini kendin ol yeter adlı şarkılarına çekmiş olan grup.
    senelerdir o kadar çok sahnelerini izledik ki insanın inanası gelmiyor, fakat nihayet bu günleri de gördük diyoruz ve kendilerini her zamanki gibi ilgiyle takip ediyoruz.
    (iris, 16.03.2009 19:09)
  6. dinledikçe insanı mutlu eden müzikleriyle, grubun ismiyle tezat oluşturacak şekilde güleryüzlü ve sevimli halleriyle kendilerini sevdiren, her bir şarkıları ayrı güzel olan grup. solistlerinin taşkışlalı olduğunu öğrenmemle kendileriyle daha bir iftihar etmeme de sebep olmuşlardır. albümlerinden çıkan haydut çıkartması da sanki sürpriz hediye almışcasına sevindirmiştir beni. kısacası dinleyiniz, dinletiniz, mutlu olunuz.*

olsun varsın isimli albümlerinin şarkı listesi de şu şekildedir:

1 .serbest
    2. kendin ol yeter
    3. olsun varsın
    4. demokrasi
    5. mesafeler
    6. b.k.d.s (bir köşede dur sen)
    7. makina
    8. uçuyorum kaçıyorum
    9. hayaller
    10. rest
    11. nafile
    12. yalan
    (mazzo, 04.04.2009 02:02 ~ 02:08)
  7. vokalist volkan akmehmet'in yanı sıra gitarist/vokalist inanç şanver de taşkışla'lıdır, birlikte 2001'de mimarlıktan mezun olmuşlardır, fakat sonrasında mimarlık yaptıkları pek sanılmamaktadır.
    (iris, 19.04.2009 23:30)
  8. sıklıkla köpeklere reva görülen isim. ayrıca:
    (bkz: cosmic banditos)
    (avluda oturan sizofren, 19.04.2009 23:33)
  9. yeri geldi mi buzlar kraliçesi olabilen annemin, en büyük sevgi hitabıdır. özellikle kanının kaynadığı bir küçüğe; söylenebilecek en güzel haliyle seslenir "haydut" diye. muhatabı da anlar bunu yaşı kaç olursa olsun. o derece yani.

sanırım annemi özledim!
    (kiokthemauve, 14.07.2009 17:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil