|
|
- sayın başbakanımızın askerliğini yapmamış olan sayın iş adamı oğlu bilal erdoğan'ı askerliğini yapmaya davet eden bir facebook topluluğu. içeriğindeki yazılara örnektir ki;
bir ingiliz gazeteci t.erdogan'a soruyor: neden çocuklarınızı amerika'da eğitime gönderiyorsunuz ülkenizin eğitim sistemine güvenmiyormusunuz?
t.erdogan : çünkü bizim ülkemizde üniversitelere türbanla girilmiyor onun için amerika'da eğitim görüyorlar.
ingiliz gazeteci: 2 kızınız tamam peki oğlunuzdamı türban takıyor?
t.erdogan : başka sorusu olan?
daha fazla içerik edinebilmek için
http://www.facebook.com/...
- tüm yüreğimle katıldığım çağrı.
erkek değilim, erkek çocuğum da yok. yani bir askerlik yükümlülüğüm de, yerine getirilmemiş olması da sözkonusu değilken bile şehit düşen her mehmetçik bende bir vicdan borcu doğururken, siz hiç mi rahatsız olmuyorsunuz diye sormak isterim bilal'e.
- (bkz: yürü lan eşşek sıpası)
- (bkz: bilal'in gemisinin mazotu ötv'siz)
(bkz: bilal gemisine mazotu kaça alıyor)
(bkz: deniz baykal polemikleri)
- artık kabak tadı vermeye başlamış muhabbettir.
yani sadece başbakanın mı oğlu amerika'da okuyor? sadece başbakanın oğlu mu bazı ayrıcalıklara sahip? ''abi askerde komutan beni çok severdi, paso yattım. eğitime çıkmadım, çavuş köpeğimdi.'' muhabbetlerinin milleti değiliz sanki. ayrıcalıktan hiç hoşlanmıyoruz, bireyci değil, toplumcuyuz değil mi? bu tür klişelerin artık iş yapmadığını ne zaman öğreneceksiniz?
her zaman, her şeyden yakınıyorsunuz. trafikten yakınıyorsunuz mesela. arabanızdan vazgeçip otobüse binebilir misiniz? küresel ısınma bik bik... dişlerinizi fırçalarken musluğu kapatıyor musunuz? toplumun iyiliği için ayrıcalıklarınızdan, rahatınızdan feragat edebiliyor musunuz?
hiçbiriniz farklı değilsiniz. şimdi bursu kapsanız koşa koşa gideceksiniz amerika'ya, ingiltere'ye, kanada'ya...
haydi tüm sözlükçüler! askere!
- (bkz: haydi aziz askere)*
(şivan, 24.10.2007 12:42)
- dönem dönem tüm siyasilerin başına gelen hadisedir çocuklarını askere davet etmek. bilal de askerliğini yapmalıdır. ama sırf başbakan'ın oğlu diye adamı hemen idam etmenin anlamı yoktur.
(abdkl, 24.10.2007 12:47)
|