hayatta hiç özel hissedilen kişiye sahip olmamak   

adana çık aradan

1. enteresan bir şey.

[merak edenler için burada daha önce 2007 model kendime yakıştıramadığım ağlaklıkta bir şeyler yazıyordu ben de tuttum sildim.]
    (wondrous, 06.01.2005 20:04 ~ 05.09.2007 16:03)
  2. (bkz: neden ben)
    (despinaa, 06.01.2005 20:14)
  3. etrafındakilere bakıp üzülmek, sevdiği herkes konusunda hüsrana uğramak, artık ağlamaktan yorulmak, pes etmeyi istemek ama başaramamak yine sevmek, yine üzülmek
    bunun böyle bi kısır döngü olarak devam etmesi..
    (despinaa, 06.01.2005 20:15)
  4. (bkz: why does my heart feel so bad)
    (right lane must exist, 10.08.2005 11:31)
  5. (bkz: vah vah)
    (gülümsün, 10.08.2005 11:32)
  6. (bkz: çok yalnızım be atam)
    (chladoceran, 11.08.2005 13:50)
  7. kişinin kimseyle paylaşmak zorunda olmadığı bir sevdiği olmaması durumu, pek mümkün gibi de durmuyor.(bkz: senin anan baban yok mu)
    (uniquemathematician, 13.01.2006 00:08)
  8. (bkz: no woman no cry)
    (ben yanlış anlamadım bob yanlış söyledi)
    (azwepsa, 13.01.2006 00:13)
  9. kişiye sahip olmak noktasında zaten kaybeden olmayı göze almış olmaktır.
    (betty blue, 13.01.2006 00:36)
  10. bütün ilişkilere şüpheci yaklaşılması sonucu oluşabilecek durum.

olayın kahramanı, aslında hiç kimsenin mükemmel olamayacağını bilmekte, ancak karşıdakinden pervasızca mükemmellik beklemekte ve bunu alamayınca karşıdakini alelade bir kişi durumuna koymaktadır. bu tip kişiler kendilerini ender olarak yüceltir, genel olarak da acımasızca eleştirirler. o mükemmeliği kendilerinde de aramaya kalkarlar (hem de olmadığını bile bile), ama kendi kendilerini mahvederler.

bu hastalığın çaresi yok denebilir; belki körlük veya bilinçsizce bağlılık soruna çözüm olabilir.
    (eksiksizuyum, 13.01.2006 00:45)
  11. onu bulup kaybetmiş olmaktansa hala bir yerlerde olduğuna inanarak pozitif bir duruma çevrilebilinir.
    (quaver, 13.01.2006 00:54)
  12. şu anki erkek arkadaşımla karşılaşana kadar muzdarip olduğum durumdu.artık öyle bir derdim olmasa da birçok insanın hala ortak özelliği.

nedenler arasında ilişkilrin basitleştirilmesi,aşkın hor görülmesi,sevmenin zayıflık olarak görülmesi yer alır.

amaçları yoktur zira bu durumun özü amaçsızlıktır.

sonuçları iç açıcı değildir.depresyon ve onu izleyen intihar teşebbüslerine kadar ileri vakalar görülmüştür.

tedavsi ise insanlara karşı açık olmak,rahatlayıp yeni insanlara şans vermek,her gördüğünü en büyük aşkı ilan etmemekle başlayabilir ve semptomların değişikliğine göre değişik tedaviler uygulanabilir.
    (aeyque, 08.02.2006 21:05)
  13. bu özel bu sefer buldum diye hep kendini kandırırsın ama değildir...
    umut fakirin ekmeği ama hala
    (ophelia, 08.02.2006 21:37)
  14. hissedenin kendisiyle ilgili bir sorundur, başkalarıyla değil.

bazıları öyle yaşar ki, yabancı bir mahallede ilk kez girdiği bir bakkaldan sigara alırken, her gün binlerce insanla karşılaşan ve başkalarından gına getirmiş olan bir tezgahtardan denediği pantolonun bir beden büyüğünü isterken yahut bir işlem için bankasını aramışken ve bir anı bile boş kalmasın diye görüşme sayısına puan verilip maaşı ona göre hesaplanan kişilerle konuşurken hiçbir saygı sözcüğü kullanmamasına rağmen bakışından, ses tonundan, zamanı sindire sindire yaşamasından, her anı anlamaya çalışarak ve özümseyerek geçirmesinden, karşılaştığı, iletişim kurduğu her kişinin özel biri ve bir hikayesi olduğunu bilmesinden ve buna göre davranmasından, bütün bunlar hiç dile getirilmemiş olsa bile ister istemez, öyle gerektiği için karşılaştığı her insan için özel insan haline geliverir.

hayatta hiç özel hissedilen kişiye sahip olmayanın kendi de özel değildir.
    (muzevir, 08.02.2006 21:58)