"rakı doldur!" dedim, "eksilmesin!"
ben bazen eksilirim biraz
aslında hepimiz eksilirmişiz biraz
bunu sonradan öğrendim .................
..(tamam albayım ben susmalıyım..nedir bu? cohen mi söylüyor şarkıları?)
insan her zaman herşeyi idrak edemiyor. ve bu noktada bir soru düşüyor akıllara.. terkeden giden midir yoksa kalan mı?.. kalan demiştin sen.. kalanmış..
"dedim salata yapıcam, dedi ki ayçiçek yağı mı koyucaksın. dedim küfür etsen bu kadar gücüme gitmezdi.. neyse aldı sonra gönlümü.. zaten yarın doğum günüymüş.. iki bayram arası küslük olmaz.. bu ne ilim irfan aklım şaştı, kendimi bilemedim.. hafız her sokak lambasının altında bir sen olsan ışıl ışıl olurdu bu dünya.. dedim yalnızlığımızı tokuşturalım beyaz bardakların gri göründüğü izbe meyhanelerde.. doğumunu kutlayalım, şerefine usta!.."
yazma kabiliyeti sonuna kadar sömürülmesi gerek adamdır.. sözlüğe kazandıracağını inandığım bi dünya şey varken inzivaya çekilmiştir.. yeşil sahalarda tekrar görmek istediğimizdir.. keyifle iki lafın belini kırdığımızdır.. standart hayatın olmazsa olmazıdır.. söylediği gibi "allah standarttan şaşırtmasın"..
e hadi albayım! yeter ama... yalnızlıkların afişine bakarak rakı yudumlıycaz, cohen dinliycez daha bir sürü işimiz var. e hadi!
dedirten albay kılıklı albay olasıca, kıçı başı yanasıca bir adamdır.
bir vesileyle tanıştığım ; rakı sever, cohen sever, şiir sever-hele arkadaş özger i daha bi sever- ve bu konularda bi de hayata karşı duruş anlamında ortak olduğumuzu düşündüğüm yazar..
toprağım edit: vay be sözlük diyorum sen nelere kadirmişin..yok artık dedim yuh artık dedim olur mu kardeşim bu kadar ortaklık dedim ben mi onun vicdanıyım o mu benim bilmem ama
(bkz: oha falan oldum be kedisi)
zekasından ötürü ürktüğüm;
nesli tükenmekte olan insanlardandır... şiirin, müziğin ve rakının iyisinden anlayan yazardır...
mutluluk hakkındaki postmodern görüşleri ile yüreğime taht kurmuştur,,,
iyi ki tanımışımdır onu...
kâh ismiyle kâh yalnızlığı etkileyici bir şekilde anlatan "gayrı senin için eve dönmek kendine sarkıntılık etmekten başka nedir..." cümlesiyle beni üzmeyi başarabilmiş yazar.
dikkat ettim ismiyle paralellik gösteren başlıklara giri yazmış.