hayat sevince güzel   

adana çık aradan

1. ayşeciğin tüm kasaba halkını peşine takıp meydanda dans gösterisi yaparken söylediği şarkı,şöyle ki;
    bir kuşu,kelebeği,
    bir taşı sevin yeter
    (aurorix, 19.04.2004 15:58)
  2. (bkz: amelie)**
    (palanthaser, 18.12.2005 12:32 ~ 13.03.2006 20:57)
  3. bir türk müzikali.
    deese deese*, gurbanın olam iyisinden götüsünden üç beş urba** al bana... gendim için deel emme 'handan hanım yiğenini besleme yerine gomuş' dimelerine dayanamam deese" diyerek bizi gözyaşlarına boğmuş bir zamanların iyilik meleği ayşeciğin filmi.
    (odaman nehapak, 18.12.2005 12:48)
  4. "dünyayı güzellik kurtaracak
    bir insanı sevmekle başlayacak herşey"
    alıntı.
    (right lane must exist, 18.12.2005 12:53)
  5. (bkz: hayat güzeldir)
    (skyish, 18.12.2005 13:37)
  6. zeynep değirmencioğlu:ayşe
    münir özkul:çocukların kiraz toplamasına kızan adam
    semra sar:ayşe'nin teyzesi
    metin serezli:semra sar'ın eski sevgilisi olan doktor
    fatma belgen:ayşeciği sürekli kepaze etmek için uğraşan kız
    ihsan yüce:mahallede tavla oynayan adam
    ömer dönmez:ömercik
    sertan acar:ayşecikten hoşlanan delikanlı
    suna pekuysal:evin hizmetçisi peyker
    mürüvvet sim:evin bir diğer hizmetçisi
    nedret güvenç:ali'nin kibirli annesi
    mualla sürer:ayşeciğin yemek götürdüğü huysuz ihtiyar

yönetmen:temel gürsu

müzikal bir filmdir.ayşecik sürekli mutlu olma oyunu oynar.mutlu olma oyunu oynamasının sebebini ise şöyle açıklar..ayşe bir uçurumun kenarında manzara izlemektedir ve bu sırada evin hizmetçisi peyker yanına gelir

peyker:ayşe hadi gidelim bak teyzen çok kızacak yemeği mutfakta yiyeceksin sonra
    ayşecik:ossun ben böyle mutlu olurum...vs vs...
    peyker:ay ayşe ömürsün valla herşeyden mutlu oluyorsun
    ayşeçik:bu oyunu babam öğretti bana
    peyker:ne oyunu
    ayşecik:mutlu olma oyunu..bizim köyde bir deprem olmuştu.ölenler yaralananlar bir sürü yardım geliyordu bende o yardımlar arasından bir bebek çıkmasını çok istiyordum..derken bir gün kutunun içinden...
    peyker:bebek mi çıktı
    ayşeçik:hayır..koltuk değnekleri çıktı..bubam buna sevinmelisin dedi
    peyker:koltuk değneklerine mi sevineymişsin?
    ayşecik:he ya...o değneklere muhtaç olmadığım için sevinmeliymişim..o gün bu gündür oynarım bu oyunu..

ancak her türk filminde olduğu gibi bu filmdede kafa kurcalıyıcı,saçma bir nokta vardır.ayşeciğin gittiği partide folklör figürleri sergilemesi sonucunda aşağlanması neticesinde hırs yapıp bir kaç gün içinde gerek giyinişini,gerek konuşmasını değiştirip modern bir insan olması şaşırtıcıdır.
    (bkz: böyle şeyler filmlerde olur)
    (benikoyupgitmeneolursun, 09.02.2006 11:22 ~ 11:25)
  7. türk usulü polyannacılıktır.türk sinema tarihinin en optimist filmidir.
    (pudding, 15.03.2006 01:09)
  8. (bkz: kendini kandırmak)
    (whisper, 15.03.2006 01:11)
  9. filmdeki olaylar, diyaloglar bir yana; müzikal havası veren filmin şarkılar eşliğinde tüm esnafça ve yoldan geçenlerce yapılan dans sahneleri çok şahanedir.. tekrar tekrar izler, yine gülerim
    (nell, 15.03.2006 01:16)
  10. an itibariyle yeşilçam tv'de izlediğim yaran film...

---spoiler---
    ayşecik ve hizmetçi hatun* butikten çıkarlar... önce hizmetçi görünür arkadan da tepeden tırnağa değişmiş,modernize olmuş ayşecik...

hizmetçi hatun:
    -hiiiii! ayşe çok güzel olduuuuuuuun!*
    ayşecik (değişmiş şivesiyle):
    -sus! akşamki kızlar** görsünler şimdi beni...**
    üstündeki elbiselerle birlikte ayşeciğin şivesi ve tavırları birden değişivermiştir...
    ---spoiler---
    (hypnotica girl, 19.05.2006 02:34)
  11. bu filmde ayşecik çok tutarsız bir karakterdir. köyden ilk geldiği zamanlar her şeye bardağın dolu felsefesini benimseyerek bakar. sonra bu kötürüm olur, her şeye isyan eder. neyse ki iyileşince trilaylayli kıvamında bu şarkıyı söyler.
    (restless times, 10.02.2007 00:56)
  12. filmden çarpıcı bir diyalog:

alay eden fettan, güzel, zengin, kötü kız:
    -aramızda en şanslı ali galiba, baksanıza ilk o tanışmış ayşe'yle.
    alay eden zengin, şehirli, yakışıklı erkek:
    -ali arı gibidir, her güzel çiçekten bal almasını bilir. şimdi de yaban gülünü denemiş anlaşılan.*
    ali:
    -lütfen dikkatli konuş.
    sevgi pıtırcığı ayşe:
    -yaban gülü dedi işte fena mı...

alternatif diyalog:

ali: sus kız sen de başıma dert açacaksın benim, elin adamının lafına ne kanıyosun.
    ayşe: ama yaban gülü dediydi.. ya deve tabanı deseydi.. iyi biri o..
    ali: tey allahım.. çakacam suratına iki tokat, bak bakalım ondan da memnun olabiliyo musun.
    ayşe: tabi memun olurum. ya beni boşasaydın daha mı iyiydi..

(bkz: iki tokat atsaydı boşanmazdık)
    (tanrim ben nerdeyim, 19.04.2007 10:53 ~ 22:47)
  13. filmin ortalarına doğru meydanda toplanıp yapılan dans için bile seyretmeye değer bir film...

"-ıslanmış bir şapka için kavga etmeye değer mi? insanlar kavga etmemeli birbirini sevmeli. çünki: hayat sevince güzel!"

repliğiyle başlayan ve 7 dakika süren bu muhteşem dans gösterisi, meydana inip köy halkını evire çevire dövme isteği uyandırır. bu dans sırasında köy halkı göbek atar, bale yapar, horon teper, o dönemin disko danslarından kesitler sunar. sonlarına doğru erkeklerin birdirbir oynaması ve revülere yakışır bir finalle son bulur.

bu arada çorbadan kıl çıktığında kızılmaması, et çiğ diye üzülünmemesi gerektiğine dair çok güzel mesajlar da verilir.

her şey bir yana yönetmen bu sahneyi çekerken ne düşünmüştür, oyuncular "bir dakika ya; biz burda salak salak dans ediyoruz ama bir mantığı var mı bunun?" diye sormamışmıdır, hala merak ederim...

o muhteşem dans ziyafeti için: http://www.youtube.com/...
    (belmonte, 19.04.2007 11:38 ~ 11:39)
  14. hayat sevince güzel iken sevdiğine kavuşamamak, kavuşmaya çalışsan da onun sana kavuşma çabasını herhangi bir neden den dolayı gösterememesidir...arabesklerin mümkün olduğunca ortadan kaldırılmasına çalışılması gerkemektedir...cesur davranmak zafere götürecektir....kavuşmanın tek şartı budur...
    (enterprise, 13.09.2007 07:02 ~ 07:04)
  15. ayşecik diye hafızalarımıza kazınan şirin yüzlü,küçük elli,ince belli kızımızın mahallenin göbekli manavıyla,kasabıyla,velediyle,yaşlı teyzelerle,amcalarla değişik bi kareografi sergilediği filmdir.
    (bkz: bir film izledim,hayatım değişti)
    (theladyofshalott, 07.06.2008 13:40)
  16. (bkz: turkish polyanna)
    (aaa, 19.11.2008 14:57)
  17. hayat sevince guzel

geceler golgesinde kirik kadeh gibiyim
    bu sensiz aksamlarda umutsuz kederdeyim
    hayat sevince guzel
    sen sevilirsen eger
    yoksa hasretle biter
    tatli gecen o gunler
    gece gec saatlerde hickirik duyuyorum