|
|
- sezen aksunun deliveren albümünden bir şarkı. çok güzel bir şarkı olmasının yanı sıra asıl güzel yanı, bu parçanın stüdyoda yapılan kayıttan 22 dakkalık bir parça içermesidir. millet konuşur filan, sezen aksu akkşınnn diye bağırır, acayip modlarla şarkı söyler daha ne olsun.
ha unutmadan o koca orkestra mini mini bir kuş konmuştu'yu çalıyor, vallahi.
- sezen aksu'nun bir nevi kendine yazdığı mektup. en samimi şarkı sözleri:
oyuncak bebekleri sevmedim çok
evcilik oynamayı
alkışı sevdim
bıçak sırtlarında dolaşmayı
tehlikeli sularda seyredip pupa yelken
geçici emniyetlere bulaşmayı
kadınları, erkekleri, romanları
hele baş kaldıranları
acılarım oldu herkes gibi elbet
herkese kısmet olmayan sevinçlerim
unutulmayı da göze aldım evet
hayat sana teşekkür ederim
- konserlerin son şarkısı. anlmalı şarkı. tek başına biyografi özelliği taşır.
- bir sezen aksu eserinin adı olmasına rağmen belki de sezen aksu gibi herkesin teşekkür etmesi gereken bir hayatın varlığında söylenmesi gereken tek söz. nasıl bir gidenin ardından teşekkür edilir onun gibi bir nevi. hayat bu acılardan mutlu olmasını bilmek lazım.bazen de mutluluklardan ne kadar çok acı çıkacağını. bir candan erçetin şarkısında geçiyordu. kaybeden olduktan sonra kazanmak neye yarar. onun gibi kaybeden olduktan sonra hayatta kazanmak neye yarar. o yüzden kaybederken de kazanırken de teşekkür etmeli hayata. belki son nefeste belki de en başta.
- sinir olduğum söz öbeğidir. ne demek allah aşkına hayat sana teşekkür ederim? son zamanlarda bu sözü çok duymaya başladım. acaba neye teşekkür ediyorlar merak etmekteyim. hayat denilen mefhumun içinde binlerce rezillik, iğrençlik şu bu var. neye teşekkür ediyorsun? otobüsteki fordcuya mı, eli kanlı katile mi? neye? ya da durumlardan örnek vereyim: mezar başında babasına kalk diyen çocuğun acısına mı? bir tren garında oğlunu yollayan kadının göz yaşına mı? anlam veremiyorum bu lafa ben.
genellikle bu cümleyi "ben inançsızım, allah diye birşey yok" diyemeyen, ama tanrısız yaşamayı da bir türlü kabullenemeyen, modern hayatın dehlizlerinde yokolmuş ve tamahkar insanların ağzından dökülürken duyuyorum.
örneğin ben; bir hastalık ya da ailevi birşey olmuşsa; "allahım yardım et" derim. ama iddaa'dan üç, beş kuruş para kazanmışsam "vay şanslı köpek" deyip mesud olurum. ama hayata teşekkür etmek harbiden garip birşey.
samimiyetsiz buluyorum. sanki hayat, yukarıya dikilmiş, insanları süzüyor ve içlerinden en klas olan seni seçiyor. yok kardeşim. yok öyle birşey. teşekkür etmen gereken ya tanrıdır ya da tesadüflerdir. bundan gayrı götünüzden teşekkür merciileri uydurmayın.
- (bkz: üstü kalsın)
- sezen aksu ' nun en güzel şarkılarından biri...
|