|
|
- (bkz: ybsg)**
- arap diline sözde ve belki doğru ifade ile görünüşte uyumlaştırılmış ne idüğü belirsiz bir ifadeyi işaret etmektedir. tanım böylece yapıldıkta öze inerek, arap dilinin gramer yapısı gereğince tamlama yapmakta kullanılan -i bağlacının bu başlıktaki fonksiyonunun yanlış kullanıma örnek olduğu hemence söylenmelidir. zannımca başlık sahibi kendi kısıtlarına aldırmaksızın bir ayar denemesine girişmiş ve belki de hayatının ayarını kendi kendisine vermiştir. hal böyle iken burada bahsi geçen başlık aslında hem kurgusal olarak ve hem de ilgili dilin gramer yapısı açısından da bir ucube olarak dünyaya getirilmiştir. belli ki; veled-i zina hüviyetiyle müşahhaslaştırılmıştır. kaldı ki; hadisin ifade ettiği anlamı henüz kafasında nereye iliştireceğini kestiremeyen bünyenin, kalkıp sağından solundan kelimeleri bir araya getirmeye kasması, en başta rezaletin en büyüğüne kendisinin maruz kalması gibi bir hadiseyi de beraberinde getirmiştir.
netice-i kelam, bu başlıktan çıkarılacak derslere de bir gönderme yaparak bugünki dersimizi tamamlayalım derim:
1-dini değerlerle alay etmek asla ve kat'a pirim yapmaz.
2-sözlüğe bir başka yazarın yazmış olduğu dinsel referanslı başlık veya girilerle skrotum muhabbeti yaparak popüler olmak olası değildir.
3-ayar verme işlemlerinin en önemli noktası, kullandığınız dile hakim olmanızdır.
4-girilerde doğru bilgi olma zarureti yok ise de en azından belirli bir grubun iman, değer, görüş ve anlayışlarına muhalefeten tecavüz anlamı taşıyacak yanılgılara saplanmaktansa, hürmetkar olmak en azından insaniyet vazifesi olaral algılanmalıdır.
5-dışkılamanın bile belirli usülleri olduğu gözönüne alındıkta, düşünce dışkılamalarının da* en azından şu halleriyle ve biyolojik dışkılamaya nispeten belirli üstünlüklerinin, ayırtediciliklerinin olması zaruridir.
- itü sözlükte bir ilk olacak özür diliyorum, bu başlığa ait bir tanım bulunamadı, yok!
ama iki çift laf babında edeceğim şu karalamayı tanım olarak alırsanız beni osmanlı döneminde yaşamış osmanlıca sözlük yazarları kadar memnun edersiniz:
efendim, sözlükte her inançtan insan olabilir; bunun doğal olduğunu kabul edeceksinizdir. tematik çalışma diye tabir ettiğimiz başlık enflasyonunun da en azından hali hazırda legal olduğunda hemfikiriz he mi?
o taktirde gunfennex nickli yazara gösterilen tepki haksız gibi görünüyor ilk etapta. lakin işin diğer bir boyutu da yok mu; toplumumuzda hassas görülen konularda biraz daha dikkat etmek, hadismiş kuranmış bu mevzuları biraz daha her alana, çok özür dileyerek söylüyorum, maydanoz etmemek gerekmez mi? bence gerekirdi. "ama kendisini daha dikkatli, daha seviyeli bir üslupla uyarmak ve gerekli ayarı başka insanları da üzebilecek şekilde vermemek de gerekirdi ha keza" diye düşünüyorum ara ara.
- bokunu çıkarmadan, günün başlıklarını 1500'lere ulaştırıp okuma zevkinin içine etmeden, tadında bırakılmış bir tematik çalışmayı kaldıramayan, belki de anlayamayan yazarın tepkisi.
adam sorarlar;
tematik çalışma dahilindeki şeyleri biliyor muydun?
bilmiyorduysan başlıkların hepsini tek tek okudun mu?
okumak istemiyorsan es geçmek gibi bir seçeneğin yok mu?
bu aralar çok sık görülmeye başlayan bir koşun olm tematik çalışma var tepkisi
|