gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · yılmaz özdil
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · domuz gribi
  8. · windows ses kaydedici
  9. · sucuk gibi ıslanmak

hayat ibne değildir  

1. yaklaşık yarım saat önce yaşadığım ve hayatın değil, mala tapanlara, parayı güç addedenlere, hayatın, ibneliği paylaştırdığına inandığım sav.

meleklerimin uzun zamandır istedikleri kıyafetleri almak için gittiğimiz mağazanın kasasında, kullandığım ek kartın iptal edildiğini ve bunu yapanın bir insan yetiştirecek kadar uzun zamanımı verdiğim şahıs tarafından yapıldığına şaşırmamama rağmen, meleklerimin alışık olmadığı durumu toparlamak için bir cümle içinde sürüsüyle yalan söylerken, aynadaki suretime bakınca içimin parçalandığı o an. ağzım konuşurken, içimdeki "hayat değil ibne olan gördün mü? hayatı maldan, paradan ibaret sayan zavallılar ibne işte!" diyen ses.

hayat ibne değildir evet, ben de ibne değilim. o halde ben hayatın kendisiyim; bu kaçıncı darbe beni yine yeniden yıkan? hayat ibne değildir eminim, hayat güçlüdür; ben de güçlüyüm. o halde ben hayatın güçlü yanıyım. ne zavallılıktır geçici olgulara tamah edip, bel bağlamak? hepsi geçer, hayat kalır, hayatla birlikte düşenler, ayağa kalkanlar, hayatı hayat gibi yaşayanlar kalır.
    herkes bildiği kadarını yaşar hayatın, kimi ibneliğin hakkını verir, kimi anlamın.
    (seher, 17.08.2009 19:59)
  2. sonuna kadar katılıyorum ama gülmekten dedirten önerme , peki madem ibne değil doktor bu (@3578228 ) ne?
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 17.08.2009 20:01)
  3. (erken teşhis, 17.08.2009 20:11)
  4. doğrudur. hayat ibne değildir. zira ibne pasiftir. hayat, hepimizi sıradan geçirip, bazen tek tek bazen toplu olarak düzdüğü için aktif durumdadır. yani ibne değildir. başka bir şeydir. ancak, diğer bütün küfürleri kaldırma kapasitesi vardır.

(bkz: düz mantık)
    (benzemez kimse bana, 17.08.2009 20:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil