hayat güzeldir   

adana çık aradan

1. her insanın bir ara kurduğu cümle. genellikle kurulur kurulmaz bozulmasıyla meşhurdur.
    (karton, 06.12.2004 00:52)
  2. (bkz: la vita e bella)
    (srce, 06.12.2004 00:55)
  3. "herşeye rağmen" diye devam ettirilesice cümle. evet herşeye rağmen güzeldir, hoştur, hiç olmamasından iyidir, kötünün iyisidir.
    (trustno1, 27.03.2006 00:14)
  4. (bkz: hayat sevince güzel)
    (subuo, 27.03.2006 00:17)
  5. (bkz: life is beautiful)
    (spoiled, 27.03.2006 00:22)
  6. başrollerini roberto benigni, nicoletta braschi, giustino durano'nun paylaştığı, orjinal adı "la vita e bella" olan; en iyi yabancı film dalında oscar kazanmış, 1997 yapımı harika bir italyan filmi. film romantik komedi tadında başlar ve kahramanlarımızın nazi kampına düşmesiyle beraber bir drama dönüşmeye başlar.
    (aksamustune dogru kis vakti, 28.03.2006 02:21)
  7. sigara içiyorum, melankoliğim, sevgilim uzaklarda, herşey boş. ama nedir? hayat güzeldir. bu bir dert dökme değildir. gerçektir. kişisel değildir. gerçektir. hayat güzeldir. biliniz. gülünüz ağlayınız.
    (gestalt, 28.03.2006 03:13)
  8. brt'de ve daha sonra da tgrt'de iclal aydın'ın sunduğu program. aynı zamanda iclal aydın'ın yazdığı kitabın ismi.
    (blackpearl, 05.04.2006 22:14)
  9. genelde insanların yaşama hakları ellerinden alınacağında daha bir bağlanıp kullandıkları söz öbeği.

(bkz: bir ay ömrünüz kaldı)
    (durugörü, 12.01.2007 22:48)
  10. hayat çok güzel ama
    güzellik tacı yok
    hayat çok güzel ama
    zenginlerle çıkıyor
    hayat çok güzel ama
    gösteriyor gösteriyor vermiyor
    hayat çok güzel ama
    en fazla bir kere yaşanıyor *
    (jenesaispas, 07.11.2007 20:31)
  11. (bkz: hayat/@2296235)
    (closer, 26.03.2008 22:08)
  12. hayata dönüş operasyonunda, kendini öldürmek isteyen mahkumlar için(ölüm orucu) polisin ve bilumum aydınların söylediği replik..
    hayat güzelmiş
    hadi ya sahiden mi
    ( kaynak )ece temelkuran
    (kırmızıdenizyıldızı, 30.06.2008 01:14 ~ 01:14)
  13. perşembe günü show tv'de başlayacak olan dizi.başrolde gördüğüm kadarıyla cem davran bulunmakta.merve sevi de dikkatimden kaçmadı.
    (headfucker, 02.07.2008 01:42)
  14. (bkz: kadehini hayatın güzelliklerine kaldırmak)
    (sadomasochistic, 02.07.2008 02:47)
  15. hayat güzeldir. paçalarından samimiyetsizlik akan yavan bi cümle gibiydi benim için çokça zaman. anlayamıyordum bu cümleyi, bu cümleyi kurabilen insanları. hiç mi görmüyorlardı yani acı içinde yüzenleri? madem o kadar güzeldi bu hayat, neden bu kadar acı çeken insan vardı o zaman? haksızlık olurdu hayat güzeldir demek. onca acı çekene haksızlık olurdu. hem onca yoksulluk varken de hayat güzeldir demek bencillikti biraz. sen güzel buluyorsun diye herkes mi güzel bulacaktı yani? hayat güzeldir yerine benim hayatım güzel demeliydi insan en azından. başkalarını zan altında bırakmamak için.

hayat güzeldir. doğrudur. eğer böyle diyebilenler varsa doğrudur artık benim için. hem hayat güzel olmasa bu kadar çok nefes alan da olmazdı heralde. demek ki bağlayan bi şeyler var bizi bu hayata. içinde bulduğumuz güzel şeyler var, hayat güzeldir dedirten bize.

hayat güzeldir. öyle ya da değil. bilmiyorum. ama artık bildiğim tek bi şey var ki; ben güzel değilim. düpedüz çirkinim. ve hayatın güzel olması bi işe yaramıyor artık bu noktadan sonra. onun bana sunduğu bütün güzellikleri - ki eminim herkese azıcık da olsa güzellik sunuyordur - çirkinleştiriyorum ben. kendime benzetiyorum her köşesini oynaya oynaya. rezil bi hale getiriyorum aleni olarak. ve bu yeni halinden de şikayet ediyorum yüzsüz yüzsüz. sanki benim suçum değilmiş gibi yapıyorum bu çirkinlik. hayata atıyorum suçu. kaçıyorum.

hayat güzeldir. herkesin hayatı değil belki. ama en azından benimki güzel. yani güzel diye nitelendirilebilecek pek çok şeye sahibim. ama olmuyor. dedim ya, çünkü ben güzel değilim. güzel bi hayatla çirkin bi insan beraber sürdüremiyorlar ilişkilerini.

suçlamıyorum hayatı. o güzel çünkü. kendimi suçluyorum ben. değişen bi şey yok ama hal böyleyken bile. bitmesini istiyorum ben de sadece. hayatın değil ama, kendimin.
    (menfure, 05.09.2008 23:34)
  16. hayat güzeldir. kurabiye canavarının ya da kurbağa kermitin ağzından çıkmamış ki bu cümle. bazen boş, gereksiz, varışsız-hepsine eyvallah. ama her şeyi topladığında çıkarttığında kısacası yaşadıklarını bir kefeye koyduğunda... için rahatsa hayat gayet güzel. hayatın en güzel yanı zamanın her şeye çözüm bulan kayıtsızlığı. zaman sizin kim olduğunuza, yaşadıklarınızın ağırlığına bakmadan akıp gidiyor ve gün geliyor ne kadar şanslı olduğunuzu anlıyorsunuz bir kez daha, üst üste, aralıksız.
    9 yıldır arkadaş olduğum, en yakın dostunuzun uyuşturucu kullandığını kendi ailemden ayırmadığım ailesine söylemiştim. 4 yıl önceydi. o kadar zaman geçmiş ki üzerinden... o kavgalar, tehditler, uzun karlı gecelerde oturup gözyaşı dökmeler, en yakın dostu kaybetmenin can acısı... ilk başlarda mecburen biraraya gelindiğinde iki tarafın birbirini yok sayması.. oysa bugüne bakıyorum. 5 dakika öncesine. yine aynı hayat, yine aynı dostluk. evdekilere haber vermeden lunapark'a gitmek, sıkılınca oturulan çocuk parkında veletleri indirmek salıncaktan, çok gülüp çok şey paylaşmak. belki kimseyle bu kadar açık ve dürüst konuşamayacağın şeyleri anlatmak ve rahatlamak. hayat güzel, sandığımızdan da güzel çoğu kez. görüp görmemeyi biz seçiyoruz sadece.
    hayat öyle güzel ki doğumundan beri öz kardeşiniz gibi yetiştirdiğiniz çocuğun, 10 dakika evden çıktığınızda yana yakıla sizi arayıp bloguna yazılan yorumları okuması, kızması, "nolur çabuk gel, biz de bir şeyler yazalım." demesi. o masumiyet, sizi görünce boynunuza anlatması.
    hayat çoğu kez bizim fark ettiğimizden güzel. yıllar önce bayramda size getirilen baklavayı, alıp kankanızın ailesine götürmenizi, oradan hep birlikte dayılara götürülüşünü hatırlamak (herkesten habersiz açıp yemiştik yarısını, öyle yarım kutu gitti hediye olarak). zamanın izleri silememesi, ne çok şey yaşandığını hem hayretle fark etmek, hem hepsi için şükretmek.
    bir ay önce çok canınızı yakan bir şeyi, bugün gülerek anlatmak ve pişmanlık duymamak. bilmiyorum, şu an hayatın güzel olduğunu fark ediyorum. zamanın ve hafızamızın bize birer hediye olduğunu, istersek bu hediyelerle hayatımızı zindana çevirebileceğimizi-ama yine istersek ve çoook çabalarsak hediye dediklerimizi kutularından çıkarıp kullanarak mutlu olabileceğimizi. polyanna değilim, olmadım da hiçbir zaman, yine de hayat güzel. sahiden. bana inanırsanız size hediyeler veririm kendi dünyamdan. "hadi ordan." demeyin canım, sadece akışını düşünün yaşadıklarınızın. her şeye karşın güzel değil mi?
    (maia, 05.09.2008 23:48)
  17. evini bir davet sonrası temizlemek için saatlerce uğraşıyorsan bir çok arkadaşın var demektir. faturalarını ödeyebiliyorsan bir işin var demektir. pantolonun biraz sıkıyorsa aç kalmıyorsun demektir. gölgen seni izliyorsa güneş ışığını görüyorsun demektir. otobüsten indiğin yerden işyerine yolu uzun buluyorsan yürüyebiliyorsun demektir. hükümet hakkında eleştiri yapabiliyorsan konuşma özgürlüğün var demektir. yanındaki adamin sesinden
    rahatsız oluyorsan duyuyorsun demektir. camları silmen, çatıyı onarman gerekiyorsa bir evde yaşıyorsun demektir. doğalgaz faturan yüklü geliyorsa ısınıyorsun demektir. yığınla yıkanacak ve ütülenecek çamaşırların varsa yığınla giyeceğin var demektir. çalar saatin sabahın köründe çalıyorsa yaşıyorsun demektir. aksamları kendini yorgun hissediyor ve bacakların ağrıyorsa o gün üretici olmuşsun demektir. ve tüm bunların farkına varabiliyorsan mutlusun demektir dolayısıyla mutluluk; sorunsuz bir yaşam değil, onlarla başa çıkabilme yeteneği demektir...

(bkz: laedri)
    (vgarter, 06.11.2008 20:21 ~ 19.11.2008 23:57)
  18. "tuna kiremitçi'yi de alıp kuzey kutbuna yerleşmeliydin iclal. kutupta hayat güzeldi be iclal. kutup ayıları balıklar falan..."
    (ceyza, 06.11.2008 20:35)