hayat devam ediyor   

adana çık aradan

1. iclal aydın tarzı pembe insanların kullandığı doğru ama genelde acı çekme evresindeki kişiyi gıcık eden söylem
    (nell, 25.12.2005 03:42)

2. ipek ongun'un "bir genç kızın gizli defteri" serisinin,"yoğun istek üzerine"* çıkmış yepisyeni kitabı... genç kızlarımız nasıl "iclal aydın" gibi yetişkin ve başarılı(!) kadın olunur onun ipuçlarını bulabilecekler büyük ihtimalle...
    (hypnotica girl, 01.03.2007 00:31 ~ 00:35)
  3. terk edilen kişiyi teselli amaçlı söylenen, asla o kişiyi anlayamayan, duygudan yoksun cümlecik.
    (madalyonun güzel yüzü, 01.03.2007 00:36)
  4. (bkz: life goes on)
    (sycrone one, 01.03.2007 00:37)
  5. çok değer verdiği kişiyi kaybedene, çevresi tarafından söylenen, basit ama çok şey ifade eden cümle.
    (zedt, 08.11.2007 17:52)
  6. en acımasız tesellidir. söyleyecek laf bulamayınca ilk olarak akla bu gelir. her işte bir hayır vardır ile birlikte çaresiz durumlar için kullanılan tesellidir. ne yazık ki ikisi de bir derde deva olmadığı gibi karşıdaki kişiyi daha da bunalıma iter. hulusi kentmen tipi babacan adamlar bunları asla kullanmaz.
    (floydian, 08.11.2007 17:58 ~ 17:58)
  7. (bkz: ölenle ölünmez)
    (pawing flower, 08.11.2007 18:14)
  8. bir genç kızın gizli defteri 7 nin ismidir.yazarı ipek ongundur.bu kitabında serra evlenmiştir ve evlilik hayatı boyunca eşiyle,arkadaşlarıyla,kocasıyla olan ilişkilerini defterine yazmaktadır.ben şu an 230. sayfasındayım ve acaip sürükleyici bir roman,tadı damağında kalmak deyiminide butaya rahatça yazabilirim.kitap cidden bir harika.
    (skyward, 20.02.2008 13:21)
  9. kendini avutmak amacıyla sığınılan liman gibi cümle. ama harbiden hayat devam ediyor
    (nanokozmos, 20.02.2008 14:38)
  10. teselli cümlesiymiş. peh. hayat devam ediyor.. evet, sorun da bu zaten. bitmeliydi oysa. çünkü ben kendimi öyle inandırmıştım. o gidince, bitecekti her şey. dünya duracaktı, zaman akmayacaktı. nefes almayacaktım, alamayacaktım. kandırmış mıyım kendimi? çok canım yanıyor, biliyorum. ama hayat devam ediyor. ve ben buna dayanabiliyorum. halbuki dayanamamalıyım. dayanamamalıydım.. onu o kadar çok sevmemiş miyim yani? kendimden geçmemiş miyim?.. kendinden geçmek imkansız mıymış?
    hayat devam ediyor, insanın her zaman yalnız olduğunu ve kimseye ihtiyacı olmadığını göze sokan bi cümledir. yalnız da yaşayabilmeyi bi güç olarak görenlerce alkışlanır, yalnız da yaşayabilmeyi bireyselliğin dibi olarak görenlerce küfredilir. kimin ne yaptığı önemli değildir. önemli olan hayatın devam etmesinin gerçek olmasıdır. sadece gerçek olması.
    (menfure, 25.07.2008 21:42)
  11. hayat devam eder, güneş doğar, gün biter, karnın acıkır, tuvalete gidersin, haberlerde hep birşeyler vardır ama misal 'unutamamak' hayatın bir parçası değildir, hayat kabul etmez böyle bir şeyi, çünkü hiçbir 'var', ben gibi depresyona girmez; işini görür geçer gider, hayat dürtüleriyle yaşayanlar için devam eder, dürtüden ziyade duyguyu seçenler için hayat bir ölme biçimidir, devam etmesi size iki seçenek sunar ya kediler gibi çiftleşirsiniz ya taş toprak gibi sabit olursunuz...
    (salome, 25.07.2008 21:50)
  12. orhan gencebay ın arabeks geleneğinin dışına çıkarak umut verici sözler içeren şarkısıdır
    (seashell, 25.07.2008 21:58)
  13. ölümlerin ardından söylenir. lakin kaybedilen kişi ya sizin hayatınız ise?
    (jack the ripper, 25.07.2008 22:08)
  14. ölmemiş biri için söylenmesi çok ironiktir.bir yandan kişinin "öldüm ben" diyişini desteklerken , diğer yandan "tez şifalar" dilemektir.
    (zaknafein, 25.07.2008 22:20)
  15. (bkz: mevsim bahar olunca)
    (soldier in the army, 25.07.2008 22:33)
  16. hayatımda duyduğum en kötü sözlerden biri.. 'seni seviyorum' gibi bir şey oldu bu da. herkes, önüne gelen bunu söylüyor. ne kadar hoş! bu kadar basit midir ki ? sen bir yerlerde sıkışmışken, yüreğin bir yerlerde s.o.s sinyali verirken hayat devam mı eder ? eder tabii ki. başkaları için devam eder. senin için olduğu yerde kalır. çorabın söküğü o kadar uzundur ki. çekersin, çekersin 'evet sonu gelecek işte' diye... peki o zamana kadar senden alınanların bedelini geri verecek midir hayat ? asla.. hayat devam etmez. sadece kandırır. sadece dünya döner. o eskiden şarap + şiir akşamlarıyla geçen günler can yücel'in zamanında kaldı. ne bize ne de size gelir artık o 'sihirli' dakikalar. isterseniz şimdi deneyin. alın bir şarap bir de küçük iskender'i alın yanınıza içip konuşun sabaha kadar.. yakalayabilir misiniz hayatı ? küçük iskender size der mi 'hayat devam ediyor' diye ? asla. en fazla popon çok güzelmiş der. hayat da öyle demiyor vururken ? der der.. siz duymak istemezsiniz. hayat devam etmiyor. siz 'pause' düğmesine tekrar basmadan hayat devam etmez. sahi hala aynı melodileri dinlemekten sıkılmadınız mı ? hayat warhammer online ve world of warcraftla çok daha güzel. en azından burdaki karakterler sizi aldatmıyor. hem opeth'te hüzün takviminizi hiç bir şekilde aksatmaz. madem dipteyim diyoruz, en azından bunu adam gibi yaşasak diyorum. hiç gerek yok öyle 'güçlüyüm hayat devam ediyor'lara.. 'hayat devam ediyor' öyle kolay söylenmemeli artık.
    (nightshade, 03.10.2008 09:05 ~ 09:08)
  17. ' ne olursa olsun yaşamaya mecbursun ' sözünü destekleyen cümle..aslında herkes her ne olursa olsun hayatında durumun öyle olması gerektiğini bilir ama bir türlü kendisine kalbine içine söz geçiremez..yaşadıkça öğrenilir öyle bir anda hayat devam ediyor deyip geçilemez her zaman.
    (klippan, 03.10.2008 10:32)
  18. (bkz: show must go on)
    (alone scream, 03.10.2008 10:38)