hayat bilgisi   

adana çık aradan

1. ilkokul 4.sınıfta sosyal bilgiler haline upgrade olan sevimli ders
    (dr conners, 10.03.2004 22:08 ~ 22:09)
  2. feridün düzağaç'ın orjinal altyazılı albümünde yer alan * şarkısı
    (savager, 22.03.2004 13:01)
  3. hayat bilgisi dersinde hastalıkları, mevsimleri, gezegenleri işlerdik sonra sosyal ve fen diye ikiye ayrıldı.
    (nienna, 25.06.2004 22:44)
  4. bana 1984 george orwell'dan başka birşey hatırlatmayan ifade.ilkokullarda öyle veya böyle son derece sağlam bir hayat bilgisi dersi verilmektedir ki söyle ;

1- ayşe , duygu , berrak ve türevleri isimlere sahip olan kızların genelde dersleri iyi olur

2- tolga , berk , berkcan , murat , can , oyberkkcan gibi isimlere sahip çocukların genelde topları olur ve kendileri de top olduklarından dolayı benim gibi anti-toplum insanları oyunlarına almazlar , genelde kendi populasyonları ile paslaşırlar-toplaşırlar , kızlar ile araları iyidir ve hocalar onları yüceltir , bazı zamanlarda gameboylarını okula getirip gereksiz yere 1,5 voltluk elektrik israfına sebep olurlar

3- hoca ayşe , duygu ya da berrak tipinde bir öğrenciye soru soruyorsa bu şu anlama gelir , [sınıf - (ayşe , berrak ya da her kime soru soruldu ise) ] kümesine bok yemek düşer , verilen mesaj açık ve nettir

4- sınıfta kimse soru sormuyorsa , ve soru sorulacak bir ortam varsa [sınıf - (ayşe , berrak ya da her kime genelde soru soruluyor ise) ] kümesine gene bok yemek düşer , soru sorsalar da cevap alma işleminde ya lag olur ya da server (hoca) çöker

5- veli günleri , velilerin kendilerini gösterme günleridir , süslü püslü velilerin çocuklarına + verilir , geri kalanına bir şey verilmez , eğer hocanın icq uin'i varsa o geri kalan kesimi mümkün mertebe ignore listesinde tutar

6- geneler ayşe , berrak , duygu türevi insanlar ve erkek türevleri hep yükselir , geri kalan kesim de asosyalleşir , bu toplum içinde bir kendini koruma mekanizmasıdır , toplumsal otoritenin yaşam döngüsüdür

7- ilkokul hocaları , yeni nesil sizin eserinizdir , tepe tepe eserinizi yaratın , mümkün mertebe seri üretime geçin , tarzı bir düşünce oluşur [sınıf - (ayşe , berrak ya da her kime genelde soru soruluyor ise) ] kümesinin 20'li yaşlarında bilinçaltında...

8- renkli peçete koleksiyonu , silgi tozu koleksiyonu gibi teletubbies vari alışkanlıklar edinmiş erkek çocuklar ileride ipne olur

9- hemcins arkadaşlarını çimdikleyen kızlar , sinirli kızlar ileride ya lezbiyen ya da nemfomanyak olurlar

mümkün mertebe çöken serverlara örnek olarak ;

(bkz: nevin hızal)
    (skuba, 28.12.2004 21:25 ~ 21:30)
  5. yapımcılar için "bu diziyi daha ne kadar sürdürebiliriz" sorusu ile "bu çocukları daha kaç sene lisede okutabiliriz" sorularının cevabı aynıdır.
    (myrmidon, 07.01.2005 13:55)
  6. bir dakika gördüm, onda da din hocasına başka bir hoca kurtlar vadisi'ndeki kılıç'a benziyorsun dedi, oha! aynı adam oynuyor diye bu kadar da espiri özürlü mü olunur ya!
    (stocky2001, 07.01.2005 20:56)
  7. dersin kitabı olan 'hayat bilgisi 1-2' kitaplarında hem yazıları hem de resimleri ile insanı dumura uğratan olgu.tanımlanmaya ve dikte edilmeye çalışılan normal kavramıdır bu derste.normal bir çocuk neler yapar sorusunun cevabı çok kesin ve nettir.şöyleki aile ile ilgili bir alıştırmada bazı boşluklar nokta nokta olarak verilmiş ve doldurulması istenmiştir.'benim annemin adı..../babamın adı..../kardeşimin adı....' şeklindedir.kardeşi olmayan ya da babası/annesi olmayan bir çocuk o yaştan itibaren normal olmama damgasını yemiş durumdadır artık.televizyon izlemek gereksinim olarak tanımlanır bu kitapta ve haliyle derste de,fakat bir diğer soruda kitap size şunu sorar: 'aşağıdaki sorulara doğru ya da yanlış kelimeleriyle cevap veriniz' soru bilmemkaç:dondurma yemek bir gereksinimdir...
    daha fazla devam etmek istemiyorum zira tepkisel yaklaşım ne beni ne de bunu okuyacakları bir yere götürecek.bunlar ufak birkaç örnekti sadece,yıllar önce görülen ve hayatımızda çok büyük etkisi olan bu dersin kitapları yeniden gözden geçirilmelidir,tavsiye olunur.üzerinde ciddi araştırma yapılabilecek,tez yazılabilecek bir kaynaktır hayat bilgisi kitapları,ve sistemin kendisini var edebilmesinin de başlıca öğelerindendir malesef hayat bilgisi dersi.
    (martin hayda gel, 09.05.2005 01:57)
  8. ulan keşke bu ders şimdi olsa da alsak dediğim olgu. zira kepler kanunlarını da bilirim, termodinamik yasalarınıda, türevide yaparım, integrali de, tarlakuşunu da dinledim, bülbülü de ama şu hayat denen illet hakkında bir bilgim yok. biliyom, çalıştım dediğim konularda bile hayal kırıklığına uğradım. hep köşeye sıkıştım. onun dediği oldu hep. şimdi olsaydı hayat bilgisi dersi, her dönem alırdım, ezberlerdim hayatın içini dışını. böylece okulu bitirince bildiğim sularda yüzerdim. ama gel gör ki, 12 sene önce okutulan dersten sınav oluyoruz daima.
    (lightblue, 09.05.2005 02:38 ~ 02:41)
  9. izlemesi gayet zevkli olan dizi. oyuncular genç olsalar da gerçekten iyi oynuyorlar dikkat ederseniz. dizide iki kötü oyuncu var bana göre. birincisi belma canciğer yani amil'in karısı. zaten senarist olan kocası gani müjdenin torpiliyle girdiği belli bu kadının. ikincisi de ayçe abana. yurtdışında ne kadar eğitim almış olsa da bana çok yapmacık geliyor. bu sene uzunca bir süre hergün 16-19 arası tekrarları veriliyordu fakat serap ezgü show tv'ye geçince önce tekrarlar 1.5 saate indi sonra da tamamen kaldırıldı. artık sadece cuma günleri saat 20-22 arası ve pazar günleri 17-19 arası var.
    (toxicalien, 09.05.2005 18:25)
  10. bu akşamki bölümünde atacan isminde tiki, kendini beğenmiş, baba parası yiyen bir karakteri bünyesine katmış olan dizi...
    (hypnotica girl, 03.02.2006 21:41)
  11. sadece ilkokulda değil, hayatın her döneminde verilmesi gereken ders. belirli kırılma noktalarında, oryantasyon tadında yaşa bakmaksızın insanın önüne çıkarılmalıdır. üniversiteye başlarken; üniversiteyi bitirirken; işe girerken, emekli olurken, genel olarak tam düzenimi oturttum dediğiniz anda karşınıza çıkan her yeni durumda verilmelidir bu ders. ha, ders aldık da ne oldu; yabancılarla mı konuşmadık, sokaktan yiyecek mi almadık? orası ayrı...
    (jellicle, 04.03.2006 22:31 ~ 22:31)
  12. prof. dr. osman müftüoğlunun "yaşasın hayat" ve "hafifleyin gençleşin" kitaplarından sonra piyasaya sürdüğü saglıklı yaşam kitaplarından üçüncüsü.kaliteli ve uzun bir yaşamın elimizde olduğunu ve bunun ruh ve beden ikilisinin beraber parlamasıyla yürütüleceğini anlatan bir başucu kitabı.
    (baruch, 04.03.2006 23:48)
  13. ilkokuldayken sorularını başarıyla cevaplayıp ne kadar pratik zekalı olduğumu gösterdiğim ders:
    - soru 1: okulunuzdaki atatürk köşesini inceleyiniz?
    - cevap1: olur, incelerim...
    - soru 2: trafik kurallarını yazınız?
    - cevap2: olur, yazarım...
    - soru 3: aşağıdaki soruları cevaplayınız?
    - cevap3: olur, cevaplarım...
    bu böyle uzadı gitti.. ta ki öğretmenim annemi okula çağırana kadar...
    (amphitrite, 16.03.2006 16:53 ~ 16:55)
  14. geçmesi teorikte ve kağıt üstünde kolay, gerçekte zor olan ders.
    (leviathan, 14.01.2007 14:12)
  15. vakti zamanında aydın ılgaz'ın hababam sınıfına benzediği gerekçesiyle dava açtığı dizidir.aydın ılgaza internet ortamının dehşetengiz yorumcularından birinin verdiği cevap ise kardeşim bütün okul hikâyeleri babanın malı mı olmuştur.*
    (angelic, 26.02.2007 01:45)
  16. lise öğrencilerini oynayan 25 30 yaş arasında insanların bulunduğu dizi. bi de bu devirde böyle idealist öğretmen kaldı mı dedirten dizi.
    (cyclops1988, 03.08.2007 10:37 ~ 14:54)
  17. ilkokulda gördüğümüz, yeni başlayanlar için hayat tadında kaleme alınmış, göçmen kuşlar sonbahar gelince sıcak ülkelere göç ederler gibi sikko bilgiler ihtiva eden ders.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 26.03.2008 12:33)
  18. bir ilkokul şaheseri.adı üstünde hayatı öğretir.ortaokulda bölümlere ayrılır bişeyler kapılır ilgi artar, lisede daha bi bölümlere ayrılır hayattan bezilir.
    (slistrin silvarius, 11.04.2008 05:22)
  19. kıllı yünlü konularla ilgili bi dersti hatırladığım kadarıyla. bi nevi püf noktaları kitabı. yazın pamuklu giyin, taşa oturmayın ishal olursunuz gibi makarnadan konulardan bahsedilirdi. lakin çok büyük bir eksikliği vardı bu dersin: hiçbir sayfasında, ünitesinde falan insanlar yavşaktır, insanoğlu götün tekidir, bi gün terkedileceksin, güçlü olmaya çalış, kendinden başka bi sikime değer verme gibi gerekli bilgiler yer almazdı. biz de öyle eblek eblek büyüdük bu ders yüzünden. iddia ediyorum o zamanlar bizi saf yetiştirmeye değil de çakal yapmaya çalışsalardı, çok başka bi yerde olabilirdi türkiye.
    (ahmak ı hayal, 25.06.2008 12:32)
  20. harika sözlere sahip serdar keskin'in seslendirdiği şarkı.

bir dahi olmak sıradan
    ya da bir pencere camı olmayan
    ya yürekte tertemiz filizlenen zakkum çiçeği
    ya en önde gidenler
    bilirim, bilirsin dünya döner
    bilirler dünya biter
    ve uzaklarda yıldızlar parıldar güler
    ağlamaz onlar ama söner gider
    söyle hoca söyle
    bilmez misin sen de böyle?..
    nereye bakar gözlerin
    ufka dalmak niye