belki ilginizi çeker
  1. · çünkü eşşeğin zikinden dolayı
  2. · hayat beni neden yoruyorsun
  3. · hayat dersleri veren msn iletileri
  4. · şehirler arası otobüs yolculuğunun öğrettikleri
  5. · hayatım için bir tema bulmalıyım
  6. · aşk acısını serdar ortaç dinleyerek dindiren kız
  7. · hayat beni neden yoruyosun
  8. · yaşam bana bir şeyler mi anlatmak istiyorsun
  9. · burcu niye gülüyosun
  10. · kliplerde erkek şarkıcının kendini okşaması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · domuz gribi
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · bebek
  9. · bir ülkenin boka battığının anlaşıldığı anlar

hayat beni neden yoruyosun  

sayfa  / 2
  1. serdar ortaç'ın kıytırık şarkısında geçen anlamlı söz. ama cevabını bulamıyorum, neden ?
    (maslow, 31.07.2008 02:53)
  2. bu aralar tüm msniletilerinde gördüğüm cümle. yeni moda sanırım.
    (billy, 31.07.2008 08:37)
  3. nerde tiki kızımız yada nerde kıro evladımız varsa msn iletilerinde bulunan, serdar ortaç yapımı şarkıyla birleşince on kaplan gücünde etki bırakan, duyulduğu anda kulaklar ellerle kapatılıp çığlık atarak uzaklaşılması gereken şarkının söz öbeği...bir diğeri için
    (bkz: demet akalın - bebek)
    (bkz: ebru destan - boyfriend)
    (tırtıklı tırt tırtıl, 31.07.2008 08:49 ~ 08:51)
  4. sertaç'ın şimdiye kadar yazdığı en anlamlı görünen dize muhtemelen. barlarda, beach club'larda, hayattan birkaç saat çalarak hakedilmiş ve bedeli ödenmiş enerji/duygu boşalımlarını idrak eden kitlenin, şarkının tam burasına gelince, avuçlarını açıp birbirlerine manalı manalı bakarak avaz avaz eşlik etmesinden belli yüreciklerine ne kadar dokunduğu. bunu yapanlar da sortaç'ın a plus kitlesinden başkası değil hani; şehirli genç profesyoneller, plaza insanları, özel üniversite öğrencileri, çiçeği burnundalar ve her dem tazeler. hayat tarafından örselenmiş, kahpeliklerle karşılaşsa da duruşunu bozmamış bu taksinin arka koltuğunda ağlayan kadınlar, msn'i acıyla kapatan kızlar içlerinden kopan ama kelimeleri kifayet etmediği için dile dökemedikleri serzenişlerine tercüman olması için, serdarç'a güveniyorlar.

içlerinden çok şey geçiyor ama doğru düzgün ifade etmek için sabır ve emek lazım. kelimeler kifayetsiz ama yeni kelimeler için okumak ve dinlemek gerekli. oysa onların haftada birkaç saatlik çalıntı zamanlarında bu işlerin peşinden koşmaya fırsatları da yok takatları da. aşk zamanı, hüzün zamanı, arınma zamanı, umut zamanı, hepsi bir proje yönetim tablosunun kolonları gibi belirgin ve kısıtlı. vaktiyle bana da benzer şekilde armağan edilmiş ömer hayyam dizeleriyle, karınca kararınca, katkıda bulunmak isterim kendilerine:

zamanı akla uydurmak gerekir
    ama bilemezsin uygun olan nedir
    bereket, eli çabuktur zaman ustanın
    başına vura vura sana da öğretir
    (tembel, 31.07.2008 09:19 ~ 09:30)
  5. kısa sürede klişeye dönen şarkı sözü.

ayrıca;hayat hep yormuyo bazende güzel oluyo.
    (butterflyeffect, 31.07.2008 09:27)
  6. (bkz: şeytan)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 31.07.2008 09:31)
  7. meşhur bir hikayeyi nakledelim:*

"iyi niyetli ve yardımsever bir arkadaşımla bir gün doğada gezinirken, kozasından çıkmaya çabalayan bir kelebek gördük. kelebek kozanın lifleri arasından sıyrılmaya çalışmaktaydı. yardımsever arkadaşım hemen kelebeğin imdadına koştu. dikkatlice kozanın liflerini sıyırdı, kozayı araladı ve kelebeğin fazla çabalamadan kozadan çıkmasını sağladı. ancak kelebek kozadan kolaylıkla çıktıysa da , biraz çırpındı ve uçamadı. yardımsever arkadaşımın göz ardı ettiği gerçek şuydu: kanatlar ancak kozadan çıkma çabalarıyla güçlenir ve uçuşa hazırlanır. kelebek kendini kurtarma çabalarıyla aslında kaslarını geliştirmekte , kendini ayakta tutacak, güçlü kılacak, uçmaya hazırlayacak hareketleri çabalarıyla öğrenmekteydi. yardımsever arkadaşım, işini kolaylaştırarak kelebeğin güçlenmesine engel olmuştu. kelebek hiçbir zaman özgürlüğü tanımadı, hiçbir zaman gerçekten yaşayamadı.”
    (luto, 05.08.2008 18:25)
  8. trende sabahın dördünde tam dalmısken yan taraftakı lavugun telefonundan bangır bangır calmaya baslayan serdar ortac'ın adını bilmediğim, kavgaya sebebiyet vermeye musait şarkısından dört kelime.
    (gramadevate, 08.08.2008 17:49)
  9. facebook'da grubu bile açılmış serdar ortaç'ın bir şarkısının şarkı sözü. ne kadar çok insan varmış bu hayatın yorduğu...
    (bana bir nick bulun, 13.08.2008 00:07)
  10. serdar ortacı zerre sevmem hatta bütün kötü örnekleri veririken özne olarak onu kullanırım sarkıyıda hiç beğenmedim ama bu cümle sanki ondan çıkmamış gibi geliyor ben gecelerin adamıyım diyen biri neden sonra hayat beni neden yoruyorsun derki hayır desin ama ben bu kadar manalı bir cümleyi serdar ortaç akıl edemez diyorum
    (yeşileriğim, 13.08.2008 16:06)
  11. dün gece harbiye açık hava tiyatrosu konserinde beş bin kişinin bir ağızdan haykırmasıyla irkildiğim,yedigün konserlerinde on şehirde ortalama otuz bin kişinin zıplayıp hoplayarak söylediği serdar ortaç ın şeytan parçasının b bölümü giriş sözüdür.öyle veya böyle kendini geliştirmiştir ve buna devam etmektedir.''farkındayım sevmez gönül rüyada,sen uyurken eşsiz meleklerdendin'' lafını olduğu gibi bu lafı da o yazmıştır.oturup evde dinler miyim hayır dinlemem çünkü zaten her yerde yeterince duyuyorumdur.bu da ayrıca düşünülmesi gereken ince bir noktadır.
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 30.08.2008 04:59)
  12. bu sıralar facebook ve msn iletilerinde sık sık görülen şarkı sözü.
    (artı1, 30.08.2008 09:47)
  13. serdar ortaç'tan çıkmasına neden bu kadar şaşırıldığını anlamadığım laf. 17-21 arası gençliğin 'hayattan yorulma' olayını çok da zorlanmadığını tahmin ettiğim şekilde adam fark etmiş ve tabi ki şarkı içinde kullanmış hemen. her şey doğal seyrinde gerçekleşiyor aslında, ne var ki bunda.
    (kavanoz, 30.08.2008 10:49)
  14. serdar:hayat beni neden yoruyosun?
    hayat: yorma beni evladım geç arkaya.
    serdar: madem çok günah oyunu sen bozuyosunnnn..
    hayat: hasbinallah!!
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 30.08.2008 11:50)
  15. serdar ortaçve benzeri şarkıcıların şarkılarını takip edemeyen biri olarak bir anda bir çok arkadaşın hem msn, hem de facebook iletilerinde gördüğüm, kitleleri peşinden sürükleyen bu özlü sorunun ne olduğu ve kime ait olduğu merakı ile yanıp tutuşurken ıslak mendil almaya girdiğim bir parfümeride öğrendiğim şarkı sözü.
    (löpürgül löpürcan, 30.08.2008 14:56)
  16. türkçe'nin katledilmesine güzel bir örnektir.
    kötü konuşma dilinin yazıya, hatta şarkı sözlerine bile geçmiş olmasını görmek gerçekten üzücü. ağzını yaya yaya konuşmalardan sonra katledilen türkçe, maalesef kağıt üzerinde de katledilmeye başladı.

türkçe'nin elimizden kayıp gittiğini fark ettiğimizde çok geç olacak...
    (rasputin, 30.08.2008 15:28)
  17. (clompi, 30.08.2008 15:43 ~ 15:44)
  18. (tangerine, 30.08.2008 15:46)
  19. hayatla savaşmayı bırakmayıp, barış imzalamadıkça her insanın sormaktan kendini alamayacağı soru.
    (yazar gibi, 30.08.2008 18:27)
  20. tikilerin ağzındaki son sakız. hayatınızı sikeyim sizin te be.
    (deget, 30.08.2008 19:00)
  21. otelin havuzunda bir o yana bir bu yana yüzerken bir yandanda bu şarkı çalar, işte tam burda serdar abimiz haayyaatt benii nedeenn yoruyoosuunnn?? diye serzenişte bulunurken merdivenlerden inen yakışıklıdan (artık nasıl dolduysa) ben böyle hayatın taa ..... diye bir cümle çıkar göz göze gelinir gülünür. sonrasımı her karşılaşmada mahçup bir tebessüm yakışıklıda
    (boncuk, 30.08.2008 19:02 ~ 19:46)
  22. - hayaaaağat beni n(e)den yoruyooooooosannnnn
    + mına bile korum.
    (xea, 30.08.2008 19:12)
  23. serdar ortaç şarkısına ait değil de bir emre aydın şarkısına ait olsaydı - gece gece beni gözyaşlarına boğan, dışarı çıkıp bi paket sigara aldıran şahaneler şahanesi bir cümle - diye adına destanlar yazılacak bir cümle olacaktı. -serdarla dalga geçiyorum, komik oluyorum, prim yapıyorum- zihniyetinin boku çıktı gibime geliyo bana, ha?
    (henderson, 08.09.2008 01:32)
  24. bu hayat serdar ortaç'ı bile bu kadar yoruyosa bizim am.mıza koymuş resmen.
    (valandil, 03.08.2009 01:19)
  25. (didolima, 07.08.2009 00:51)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil