hayatında iki koyun gütmemiş seçim istiyor   

adana çık aradan

1. askerde yan gelip yatan (kantincilik) ama "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyen, validesine ve kendisine en ufak laf söyletmeyen söylediğinizde de ceza aldığınız ama kendi vatandaşına "ananı da al git" diyebilen, "ben ülkemi pazarlarım" diyen çok kibar birisinin bir ülkenin en yüksek makamındaki kişiye söylediği aciz bir laftır. sen o makamda oturan kişiyi sevmemiş olabilirsin ama o makama saygı duymak zorundasın. bakın daha önce kendisine hakaret edenler için ne demişti;

"beni eleştirebilirler ama bir başbakana hakaret edemezler." peki kendisi ne yapıyor. bir cumhurbaşkanına söylenecek laf mı bu? yazık yazık, büyük ayıp. maalesef orada oturduğu makamı hak etmiyor (kaldı ki zaten hak etmiyordu). tüm bu lafları bir japon söylemiş olsaydı utancından halkının yüzüne bakamaz intihar ederdi.
    (guenhwyvar, 14.12.2006 23:31)
  2. koyun millete çoban başbakan
    (where is my mind, 14.12.2006 23:37)
  3. türk siyasetinde bir yerlere gelebilme kriterini açıklayan cümledir. acaba halkımız daha ne kadar güdülme ihtiyacı hissedecek. (bkz: çoban sülü)
    (reino, 14.12.2006 23:43)
  4. düşünmeden konuşabilen,siyaset yapabilmenin ön şartının koyun gütmek olduğunu sanan,teşbih sanatına pek bir meraklı,sıkça ,yersiz ve yanlış kullanan bir bünyenin sarf ettiği güzide vecizelerden biri dahadır.
    arkasında ,'koyun gütmek gibi kolay bir işi bile başaramayan kişilerden bahsedildiği', gibi komik açıklamalara sebebiyet veren talihsiz söylem.
    alışkanlıktan muzdarip ,sürekli talihsiz söylemler yapan,aslında demek istediği hep farklı olan,kendini ifade etmekten bu kadar yoksun olupta, söz söyleme sanatı gerektiren siyasetin bu kadar odak noktasında yer alan ve hatta millet adına millet hesabına!!!kararlar veren bir garip zat-ı muhteremin akıllara durgunluk veren tümcesi.
    (gelmir tasartir, 15.12.2006 16:48)
  5. (bkz: koyun gütmekten bahseden hayatında yün görmüş olsa)
    (bkz: dinime küfreden müslüman olsa)
    (bacillusantracis, 15.12.2006 17:15)
  6. -başbakanım, ben çobanım, çok koyun güttüm vaktiyle, ben seçim istiyorum?
    +o olur bak. kime vericen oyunu?
    -biz ailecek demokrat partiliyiz
    +götürün şunu şuradan.. egemen * , oğlum, çobanla profesörün oyunun eşit sayılması saçma bence. misal ben hesapladım, türbanlının oyu 2 sayılır, kızılları 0.5 kabul edersek bizim esas oyumuz %63 çıkıyür?
    -deplasmanda atılan oy, 2 oy sayılsın mı başbakanım?
    +sayılsın mnkym, süper fikir.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 03.01.2008 14:25)
  7. (bkz: 2 koyun güttün mü la) *
    (funusual nme, 03.01.2008 14:49)