hayatın anlamsızlaştığı anlar   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. belki çok sevilen bir insanı kaybettiğimiz anlar. belki oyunu kaybettiğimiz anlar. belki öldüğümüz an. belki durup dururken hayatın bir saniye içine ağır çekime girdiği, ve kendimize dışardan baktığımız, akabinde kendimizi tanıyamadığımız, elimizde bir yani? ile kaldığımız anlar. belki depresyon anları. belki depresyon sonrası anlar. belki hayatın hepsini oluşturan anlar. belki hayat anlamsız olamayacağı için var olması mümkün olmayan anlar. belki de anlamını bizim anlayamadığımız anlar. belki düşünmek yerine gidip uyumamız gereken anlar. evet bu, sonuncusu.
    (mavi kedi, 17.06.2004 01:37)
  2. aslında daha çok anın anlamsızlığı olan durumlardır, o andan sıyrılıp, benzer anların tekrarı önlenmelidir, böylece esas hayatın, yani diğer olasılıkların anlamı artar
    (bkz. benim burada ne işim var ya)
    (greeen, 17.06.2004 01:48)
  3. insanın hayattaki en büyük destekçilerinden olan anne veya babanın yitirildiği ve kendinizi uçurumun kenarında hissettiğiniz anların toplamıdır.
    (r feynman, 17.06.2004 14:45)
  4. beşiktaş'ın yenilgisi.
    (hansvoralberg, 11.06.2005 00:11)
  5. annenin ölmesi.
    babanın ölmesi.
    kardeşin ölmesi.
    sevgilinin ölmesi.
    arkadaşın ölmesi.
    (neverwinter nights, 11.06.2005 00:39)
  6. hayatı sorgulamaya başladığın vakittir.

ne kadar soru sorsanda hep başa dönersin, bir gün öleceğini bile bile hayata sıkı sıkıya sarılırsın.
    (gülümsün, 11.06.2005 00:41)
  7. sabah kalktığında ve elin telefona uzandığında aramak istediğin ilk insanı artık arayamayacağını farkettiğin an..
    (fırtık, 11.06.2005 00:43)
  8. uğruna acı çekeceğimiz hiç birşeyimiz kalmadığında hayat hiç olmadığı kadar anlamsız ve sevimsiz bir hal alır...
    (azami kırk çöp, 11.06.2005 00:44)
  9. genelde insanın bişeyleri kaybettiği bir andır. değerini bilmediğiniz o şey artık yoksa hayat birden anlamsızlaşıverir. sanki vücudunuzdan birşey koparmışlar gibi hissedersiniz.zaman geriye gitse keşke, böyle olmasaydı, lanet olsun ne oldu böyle gibi laflar edersiniz. lakin artık çok geçtir.bu düşünceler bazen sadece bir anlığına girse de kafanıza, iç dünyanızı allak bullak ederler. hayat yaşamaya değmeyen bir şeymiş gibi görünür.
    bu gibi durumlarda yapacak en iyi şey bir faydası olmasa da derin derin nefes almaktır.sonra uyumak iyi gelebilir mesela.
    hazır başlamışken bir de şiir ekleyelim:

bu ne biçim hayat

bu ne biçim postacı
    üç defa çalıyor kapıyı
    bu ne biçim kel
    hem merhemi var
    hem sürmüyor başına
    bu ne biçim biçimler
    istediğiniz kadar çoğaltılabilir
    memleket çok müsait buna
    örneğin yeni bir komşu taşındı karşıya
    bir baktım fahriye abla!
    kırk yıllık bir rötar yapmış
    erzincan treni
    ben gelmişim şu yaşıma
    o ise şiirdeki yaşından gün almamış daha
    benimki ne biçim hayat
    uymuyor ne gördüklerime
    ne duyduklarıma
    ne okuduklarıma
    ben ne biçim benim
    ne kendime benziyorum
    ne başkalarına

murathan mungan
    (lightblue, 11.06.2005 01:25)
  10. sabah sabah uykun varken kalkmak zorunda kalmak.
    (gülümsün, 09.09.2005 09:27)
  11. çok sevdiğin biri acı olaylar yaşarken eli kolu bağlı hiç bir şey yapamamak
    (siradisi, 09.09.2005 18:40)
  12. ''gerçekten de hayatın anlamı olmasaydı,
    ve ben anlamsızı seçmek zorunda olsaydım,
    bence de en seçilesi anlamsızlık olurdu bu."
    (great dilemma, 09.09.2005 18:48)
  13. (bkz: endonezya tsunamisi)
    (bkz: katrina kasırgası)
    (bkz: 11 eylül saldırıları)
    (bkz: 17 ağustos depremi)
    (guest8644, 09.09.2005 22:34)
  14. insanların hayatın anlamını anlama yeteneğini kaybettiği anlardır
    (dawsan, 09.09.2005 22:36 ~ 22:37)
  15. (bkz: yaşamak)
    (bkz: hayatın anlamlı olmasının anlamsızlığı)
    (bkz: ölüm)
    (l3, 24.09.2005 04:14)
  16. tek tutunduğun dalın kırıldığı andır..
    (bambuk, 27.05.2006 11:22)
  17. babanın superman olmadığının anlaşıldığı andır.
    (olty, 02.12.2006 20:45)
  18. anlam aranan anlardır.
    (lefteyenine, 02.12.2006 20:47)
  19. bu kız beni hayatta sallamaz dediğin anda kızında senden hoşlandığını öğrenince verilemeyen tepkidir.büyü bozulur,hayat anlamsızlaşır...
    (faithfull, 02.12.2006 20:50)
  20. "anlamlı olduğu bir an mı var?" dedirten tümce.
    (ali kamber, 02.12.2006 21:56 ~ 22:37)
  21. canınızdan çok sevdiğiniz , karşılıklı sevdiğiniz insanın bir gün sizi sevmediğini söyleyip sizi terk ettiği andır.dha sonra nefret de eder sizden iyice anlamsızlaşır.

(bkz: bu ne lan)
    (zaknafein, 02.12.2006 23:54)
  22. çoğu zaman anlamlandırılamıyor hayat. boş, anlamsız, saçma. yaşadığın yaptığın hiç bir şeyden zevk alamaz oluyorsun. yaşamak adeta saman yemek gibi oluyor. tat alma duyuların yok edilmiş, özel bir operasyonla alınmış gibi. ya da bir robotmuşum gibi geliyor bedenim. bedenim ve ben iki ayrı varlık gibi geliyor, ağır geliyor bana. taşımak ne kadar da zor.
    gülenleri, eğlenenleri, el ele gezenleri görüyorum. mutluluklarını kıskanacak gibi oluyorum. kıskanmak bile anlamsız geliyor o zaman. ne anlamı var ki? ne deniz kenarında bir bardak çay, ne sevgilinin içten bir busesi bir anlam vermez hale geliyor. kuru, soğuk, karanlık, çelik gibi sert bir dünyaya adım atmış gibi oluyorum. gölgesine sığınacak ne bir ağacın, ne bir tepenin, ne de bir dağın bulunmadığı uçsuz, bucaksız bir çöl ortasında kalmış gibi hissediyorum kendimi. hüznün bile bir anlamının olduğu bir yaşam kesitin de, hiç bir şeyin anlamı kalmıyor. bir sabun köpüğü gibi avuçlarımın arasından akıp gidiyor yaşama dair her şey anlamsızca, umarsızca.
    uyumak, kendimden geçmek unutturuyor kimi zaman. derin bir uyku istiyorum, kimi zaman. basit bir kaçış gibi geliyor bana. ne kaçmak geliyor içimden ne mücadele etmek...
    (hedehödö, 02.05.2007 20:58)
  23. ne demiş şair hayatın ne zman anlamı oldu ki:

sevgilin olduğunda mı, ayrılmayacak mısınız?
    ailenle olduğunda mu, acı ama hepimiz ölüp gitmeyecek miyiz?
    paran bol olduğunda mı, o da bigün biter merak etme.

anlamı olan tek an belki, midye dolmayla saymayı bıraktığın biralarından birini yanında en sevdiğin kişi varken yudumlarkendir. gelmiş geçmişi unutmak, o anı yaşamak ve orada kalmaktır belki de tek anlamlı an.

(bkz: hayatın bir anlamı olduğu yanılgısı)
    (anti nick, 28.06.2007 00:20 ~ 00:21)
  24. hayata bir anlam yükleme çabasında olan insanın yaşadığı her saniye.
    (atxaga, 28.06.2007 01:04)
  25. çok sevdiğiniz bir insana kanser tanısı konulduğunu öğrendiğiniz an.
    (sugibiazizol, 28.06.2007 01:06)
 sayfa  / 3