|
|
- sevdiğiniz kişi hayatınızın temel taşı ise kullanacağınız fakat her dakika herkesin birbirine söylemesi yüzünden tıpkı seni seviyorum gibi anlamını yitirmiş sözcük.
- canım cicim böceğim ekolünden samimi olmayan bir kelime
- gerçekten de hissedilerek söyleniyorsa sevilen kişiye söylenebilecek en güzel sözlerden biri.
- hayatının anlamı sevgilisi olan, yaşama nedeni, yaşama sevinci, sevgilisi olan kişinin ona hitaben kullanabileceği söz.
- (bkz. hayatım benim)
- (bkz. my life)
- aslında mecaz anlamlı olmayan hitap şekli.
(viola, 16.01.2005 19:48)
- ne kadar sarsuk bir hayatım var benim cümlesinde olduğu gibi 1 tekil şahısla çekimlenen ve genelde berbat geçen sonlanması beklenen hayat...
- insanın kendi canından, ömründen, hayatından daha anlamlı gördüğü kişiye söylediği en anlamlı sözlerden biridir.
- en güzel aşk sözcüğüdür. insanın nefes alıp vermesi nasıl ki hayatını sürdürmek içinse o olmadan önce, o geldikten sonra alınan her nefes de onun içindir. öyle her önüne gelene hayatım dememek gerekir bu yüzden. ama birine hayatım dedin mi de, sonuna kadar gitmeli, hayatının sonuna kadar diğer yarına bağlı kalmalısın. işte o zaman gerçekten ağzımızdan çıkan o kelimeye hak ettiği değeri vermiş oluruz.
- hayatı sorgulayıp, öfkesini kendi hayatına kusan güzel bir ertuğ şarkısı.
- yaşadığın her güzen an'ın o kişiyle anı'n olmasını istediğinde söylenesi sözcük.
- ertuğ ergin in klibinde, "hayatım" ismine bir gönderme yaparak ameliyat masasında yatar pozisyonda,türlü kablolara bağlanarak çektiği,şarkı boyunca çeşitli tıbbi cihazların görüntülendiği,ağır,güzel şarkısı.
- troçki'nin yazın yayıncılık tarafından basılan otobiyografisinin ismidir.
- hayatınızı anlatan bir cümlenin başlangıcıdır. öznesidir.
"hayatım bir yalanmış"
"hayatım, eğlenceli, huzurlu, üretken güzel bir yolculuk olmuştur"gibi.
- babanıza dediğiniz zaman kendisi feci dalga geçebiliyor bu sözle. deneyin, görün.
- ertuğ'un ilk albümünden bir şarkı, hatta ikinci klibiydi, ameliyat masasında olduğu bir klibi vardı.
kime gönül koyduysam, uçtu elimden
kime cevap verdiysem, yandım dilimden
kime bir damla düşsem, öldüm selinden
dünüm ayrılık
bugün ayrılık
yarın ayrılık
hayatım..
bana yarınlardan yalanlar söyleyen,
daha bitmeden başka bir aşk bekleyen,
bilip bilmeden içinde kin besleyen
sana dargınım
sana kırgınım